marți


Află detaliile care fac diferența atunci când îți amenajezi interiorul locuinței





Când intrăm într-o locuință primul lucru pe care-l observăm este materialul cu care sunt acoperite podelele: materialul respectiv, fie că e vorba despre parchet, gresie, mochetă sau covor, ne influențează viziunea asupra camerei în întregime, făcând-o să pară uneori mai primitoare, mai modernă, alteori mai spațioasă sau mai originală, în funcție de materialul care acoperă podeaua. Alegerea acestuia trebuie făcută în funcție de diverse criterii, cele mai importante fiind stilul decorului dorit și starea de spirit pe care vreți să o transmită încăperea. Pe scurt, tipul de pardoseală joacă un rol deosebit de important în amenajările interioare pentru că tuturor ne place ca locuința să arate impecabil în întregime și tocmai de aceea, la începutul primăverii, mulți dintre noi aleg să-și modifice și chiar să renoveze unele încăperi ale locuinței. 

Așadar, dacă vrei să reamenajezi sau chiar ești în căutarea unei noi locuințe și nu știi exact pentru ce materiale să optezi, găsești mai jos avantajele și dezavantajele fiecărui material în parte.

Parchet, gresie sau mochetă!? Ce pui pe jos în fiecare cameră?


Dacă și tu vrei să reamenajezi sau ești în căutarea unei noi locuințe și nu știi exact ce materiale să alegi pentru pardoseală, mai jos vei găsi câteva din recomandările pe care le fac cei mai mulți dintre specialiștii în amenajări interioare. Pentru amenajările interioare, opțiunile sunt, de regulă, gresia și parchetul, existând o serie de avantaje și dezavantaje legate de ambele variante. Cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont atunci când renovați este, însă, ca podeaua să se potrivească cu specificul camerei respective. Specialiștii ne asigură că alegem întotdeauna corect- gresie pentru bucătărie, baie sau terasă și, în schimb, pentru living, hol și dormitoare, ei ne îndeamnă să fim un pic mai creativi, alegând mochetă, parchet sau (de ce nu!?), din nou, gresie; asigurându-ne că nu facem nicio greșeală procedând astfel. 

Cele mai inspirate idei de amenajări interioare


https://www.parchetlucios.ro/Materialul cu care vei acoperi podelele locuinței tale- fie el gresie, mochetă, covor sau parchet- este foarte important și trebuie ales ținând cont mai ales de destinația camerei respective. 

Astfel, pentru dormitor specialiștii ne îndeamnă să alegem covoare moi și pufoase, care, datorită traficului extrem de redus, își vor păstra forma atractivă vreme îndelungată. Însă, în bucătărie, verandă sau baie vom avea nevoie, cu siguranță, de suprafețe care să fie ușor de întreținut, să fie rezistente și să aibă un aspect plăcut timp îndelungat. Pentru aceste încăperi, ideal ar fi să folosim gresie. Totuși, gresia este unul dintre acele materiale care își arată prețul de la prima vedere. Așadar dacă vreți ca o gresie să arate bine, trebuie să fiți dispus să investiți pe măsură.

Pentru camera copiilor este indicat să folosim un material practic și ușor de curățat - de exemplu, o mochetă groasă și confortabilă pe care copiii să se poată juca în voie, fără să le fie frig și fără să existe denivelări pe podea care i-ar putea incomoda, cum ar fi în cazul unui covor cu fire lungi (mai ales că mocheta se curăță mult mai ușor comparativ cu un covor). Totuși, avantajul pricipal al mochetei îl constituie siguranța în timpul mersului, ceea ce o face extrem de potrivită și pentru copiii foarte mici.

Parchetul-materialul potrivit pentru toate gusturile


https://www.parchetlucios.ro/
Parchetul este ideal pentru majoritatea încăperilor din casă. Acesta oferă un aspect călduros camerelor și este ușor de asortat cu orice tip de mobilier sau element de design. De asemenea este disponibil în multe variante de culori și chiar texturi. Parchetul reține căldura. Fie că vorbim despre parchet laminat sau din lemn natural, ceea ce îl face potrivit pentru familiile cu copii. În timp ce gresia este mai practică, fiind foarte ușor de întreținut, parchetul are un aer clasic sau modern, în funcție de celelalte elemente din apartament. Se recomandă să folosești parchet atât în hol, cât și în camera de zi, iar dacă alegi să folosești gresie în hol, trecerea de la gresie la parchet să nu fie deranjantă din punct de vedere estetic. 

Pentru sufragerie sau living specialiștii ne sfătuiesc să încercăm un super-produs comercializat de magazinul online ParchetLucios.ro, un parchet lucios nemaiîntâlnit pe piață în alte magazine de bricolaj. Este vorba de un produs futurist, foarte plăcut la atingere și pășire, ușor de întreținut, super-durabil, extrem de rezistent la zgârieturi, micro-zgârieturi, apă și chimicale, care își menține luciul pe toată durata de viață. 

Pentru că living-ul reprezintă spațiul cel mai reprezentativ al locuinței și pentru că este camera cea mai intens circulată, cei mai mulți specialiști recomandă acest tip de parchet laminat lucios, extrem de rezistent și elegant. Acest tip de parchet este aproape ignifug și, mai mult, suprafața nu este afectată de mucurile și scrumul de țigară. Deasemeni, este și foarte rezistent la efectele substanțelor chimice folosite în mod curent în curățenia caselor, la pete, abraziuni, precum și la șocuri de diferite tipuri. Marginile parchetului sunt impregnate cu un lubrifiant special care protejează împotriva pătrunderii apei, care ar putea cauza deprecierea sa, în timp. Și ca să observați/testați și voi toate beneficiile acestui produs minunat, puteți cere, oricând, mostre pentru toate cele 46 de modele. GRATUIT! ​

Nu este cel mai ieftin, dar este, cu siguranță, cel mai bun de pe piața românească!


12 comentarii:

Bratu Gabriela spunea...

inca ma mai gandesc, pana la renovare mai am timp, dar mi-ar placea genul asta de parchet in hol si-n bucatarie

Andreea Eftimie spunea...

Eu sunt fana parchetului si a mochetelor. Mi se par cele mai ok solutii pentru casa

Mikyangel spunea...

Si eu sunt fana parchetului si a mochetei pentru ca tin de cald si nu suport deloc gresia, asa ca vreau sa-mi pun in bucatarie parchet cu model de gresie ca am vazut ca au pe site si imi place foarte mult faptul ca e lucios si nu aluneca.

Lamiita Petre spunea...

Parchet peste tot in afara de baie. Trebuie mare atentie cum il asortam cu restul incaperii.

Rokolla spunea...

Imi place tare mult cum arata acel parchet lucios cu dungi in bucatarie. Chiar mi-ar placea sa folosesc si eu acest model

Anonim spunea...

Parchetul lucios mi se pare cea mai buna alegere pentru ca arata frumos dar se si intretine usor.

Oana D. spunea...

Parchetul lucios este foarte aratos, mi-as pune intr-o camera cu mobilier modern. Totusi nu cred pana nu vad chestia cu faptul ca nu aluneci pe el. Parca nu mi se pare logic :)

Raluca Brezniceanu spunea...

Eu am pus parchet in toata casa si ma bucur ca am luat aceasta hotarare, parchetul da sentimentul de caldura, de acasa.

Mihaela Nistor spunea...

Eu pentru parchet am optat in toata casa, varianta de parchet lucios mi se pare tare interesanta.

Albu Steluta Georgiana spunea...

Eu am si comandat mostre la ei! Abia astept sa le primesc pentru ca in fotografii arata tare bine!

Catalina Coman spunea...

Arata tare bine parchetul asta lucios. Pe mine chiar ma tenteaza.

infofiltru spunea...

Noi am facut mai intai proiectul in 3d si abia apoi am inceput sa cumparam materialele pentru amenajare. Pot spune ca pana acum rezultatul imi place ;)