miercuri


Idei de amenajări exterioare- lucruri simple care ne evidențiază grădina




În foarte scurt timp va veni primăvara, ceea ce înseamnă că nu mai este mult până când ne vom putea bucura de frumusețea și parfumul florilor, al arbuștilor și pomilor din curtea casei, de zumzetul delicat al gâzelor și de trilurile vesele ale păsărilor. Timpul rămas este suficient pentru pregătirea grădinii și, mai ales, pentru efectuarea unor mici lucrări necesare după iarna care deja se pregătește să plece cu pași vioi din ținuturile noastre. E minunat să știi că în curând va veni timpul frumos și că ne vom putea petrece orice moment liber afară, la aer curat. Dar și mai minunat este când știi că ai în curte un foișor, o pergolă sau o terasă sub care să te poți ascunde de soare sau ploi, astfel încât să te poți bucura de aerul curat chiar dacă afară timpul nu este prielnic. Și pentru că vremea călduță de afară ne dă ghes să nu stăm degeaba în casă și să ne facem de lucru prin grădină, vă voi propune câteva idei de amenajări exterioare astfel încât, la final, să fiți convinși că sunt cele mai practice, frumoase și ieftine, totodată, și că își merită aceste titluri cu prisosință. 

O grădină plină cu pomi înverziți sau flori multicolore transformă orice loc într-o oază de frumusețe pură de care trebuie să profităm din plin. Dar totul poate deveni și mai frumos dacă am ști să punem în valoare exteriorul casei. Mă gândesc la amenajările exterioare care pot crea în jurul nostru un peisaj de basm doar cu ajutorul câtorva idei simple numai bune de pus în practică în această perioadă. 

Pregătiri pentru amenajarea grădinii în așteptarea primăverii


Ce poate fi mai frumos într-o dimineață însorită decât să-ți bei cafeaua pe o terasă acoperită de o pergolă, înconjurată de culorile vii ale naturii!? Am spus de nenumărate ori că a locui la curte este un privilegiu. Și știu că mulți dintr voi îmi dați dreptate, pentru că așa este. Este un privilegiu în primul rând datorită confortului, iar în al doilea rând pentru că avem posibilitatea de a amenaja spațiul exterior după cum ne place. Prin urmare, amenajarea spațiului exterior cu o pergolă nu face altceva decât să aducă un plus de design datorită diversității modelelor.

Termenul de pergolă a fost preluat din Italia, țara unde acest produs este foarte răspândit. Pergole din lemn întâlnim frecvent în zona restaurantelor și cluburilor, acestea fiind o soluție deosebit de utilă pe timpul verii, când se dorește petrecerea timpului afară. Deși suntem obișnuiți să le asociem doar cu lemnul, pergolele își păstrează alura elegantă și când sunt construite integral din metal sau în combinația lemn-fier, aceasta din urmă fiind mult mai captivantă și cu o valoare estetică net superioară. Pergolele din lemn îmbinate cu elemente metalice vor evidenția orice grădină. De exemplu, putem folosi fier beton și lemn pentru o pergolă arcuită plină de personalitate, la adăpostul căreia veți putea citi sau vă puteți relaxa în mijlocul naturii. În combinație cu piese de mobilier care cheamă la odihnă, pergola poate contura astfel o adevărată încăpere în aer liber.

Plasa de sârmă- un material folosit în construcții dar și la decorațiuni inedite


Plasa de sârmă este un material care se modelează extrem de ușor, dând naștere la tot felul de obiecte extrem de frumoase, care pot crea un decor inedit în orice grădină. Dintr-un anumit punct de vedere, ideea de a confecționa decorațiuni din sârmă pare o activitate destul de complicată. Însă totul este extrem de simplu. Sârma este un material care se poate modela în multe feluri, acest lucru dându-ne voie să confecționăm o mulțime de decorațiuni. Putem chiar vorbi de o artă a transformării lucrurilor banale în obiecte decorative extrem de spectaculoase. Putem confecționa astfel, destul de ușor, pernuțe decorative, genți sau coșulețe- obiecte pe care le putem expune oriunde în grădină.

Decorațiuni de grădină tip gabioane


Dacă nu știți ce sunt gabioanele, aflați că sunt acele construcții din plasă de sârmă, umplute cu pietre de diferite dimensiuni. Aceste tipuri de construcții sunt folosite la noi în țară mai mult pentru împrejmuirea curții, dar gabioanele pot avea destinații din cele mai variate în amenajările ambientale: băncuțe, mese, jardiniere, locuri de joacă, coșuri de gunoi, orice mobilier de grădină, stâlpi de susținere cu aspect plăcut și original pentru pergole sau  foișor, etc. Deși mie mi se par cam reci ca stil de amenajare, trebuie să recunosc că în combinație cu florile decorative, sunt extrem de frumoase și, nu în ultimul rând, unice.
Aceste elemente de decor se integrează perfect într-un mediu natural, plin de vegetație. În același timp, gabioanele, datorită elementelor metalice, se potrivesc și pentru decoruri cu tentă industrială, unde accentul cade pe combinația piatră-metal. Mai mult chiar, versatilitatea gabioanelor este uriașă, iar utilizarea acestor obiecte de design poate funcționa fără probleme și în amenajările interioare. În principiu, puține sunt lucrurile care se pot face cu pietre naturale în exterior și nu pot funcționa în interior. Astfel că, din gabioane putem avea mese în birouri sau recepții, putem dubla-ornamental-pereți, stâlpi de susținere într-un hol, club sau restaurant...

Iar pentru cele mai bune oferte pentru orice material ați avea nevoie la amenajarea grădinii - fier beton, plasă sudată, țeavă rectangulară, plasă gard, cuie și multe altele - vă recomand să încercați să dați un click pe Fier.online, aici, cu siguranță, unde veți găsi totul la preț de producător. 

Și dacă veți reuși să efectuați toate aceste pregătiri în timp util, vă veți putea bucura mai repede de rezultatele muncii iar grădina va arăta mult mai bine încă de la începutul primăverii.



2 comentarii:

Adriana spunea...

Super site-ul, multumesc pentru postare.

Corina Podocea spunea...

Mulțumesc frumos!