joi


Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus - Dr. John Grey

Un ghid practic pentru îmbunătățirea comunicării și pentru obținerea rezultatelor dorite în relațiile dumneavoastră





Dr. John Gray este autorul celor mai vândute cărți despre relații. Cărțile sale au fost vândute în peste 50 de milioane de exemplare, fiind traduse în peste 45 de limbi străine. John Gray a scris o serie de volume care tratează cu mult tact problemele din cuplu. Timp de douăzeci de ani el a condus seminarii cu această temă în toate marile orașe ale Americii. Pe baza acestei vaste experiențe, el a elaborat o terapie simplă și eficace care vine în ajutorul cuplurilor aflate în dificultate și care ajută la îmbunătățirea relațiilor acestora printr-o comunicare mai clară a sentimentelor și dorințelor.

Volumul de față este un best-seller, un manual al relațiilor de dragoste în care sunt prezentate cu lux de amănunte diferențele dintre bărbați și femei, un manual care-i ajută pe bărbați și pe femei să se înțeleagă, să se respecte și, mai ales, să aprecieze diferențele dintre ei. Tocmai această înțelegere aprofundată a diferențelor îi va ajuta să elimine multe din frustrările existente în relație, la un moment dat, și, mai ales, în încercările de a se cunoaște mai bine unul pe celălalt și a avea o relație reușită. John Gray ne învață cum pot fi rapid spulberate neînțelegerile și, desigur, cum pot fi prevenite acestea. Fiind un expert în comunicare și relații, Gray dezvăluie felul în care se deosebesc bărbații de femei în toate domeniile vieții, pentru că cele două sexe nu numai că reacționează absolut diferit în anumite situații, dar și comunică, gândesc, simt, percep, răspund, iubesc, și apreciază în mod diferit.

,,Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” este un ghid realist ce îmbunătățește comunicarea dintre parteneri și ajută la eliminarea tuturor frustrărilor existente. Această carte oferă soluții practice pentru ambii parteneri, și-i ajută să treacă peste orice impas, înțelegându-și partenerii și susținându-i în același timp în tot ceea ce fac ei. Este un ghid nemaipomenit care vine în ajutorul femeilor și bărbaților în a se recunoaște reciproc. Dr. John Gray pleacă de la ideea că femeile și bărbații sunt atât de diferiți pentru că, la început, acum câteva milenii, strămoșii bărbaților ar fi trăit pe Marte, iar străbunicele femeilor din zilele noastre ar fi dus o viață boemă pe Venus. Totul până când un marțian ar fi zărit printr-un telescop o venusiană ... și locuitorii celor două planete total diferite au hotărât să locuiască împreună, pe Pământ. Dar pentru că fiecare era obișnuit cu particularitățile civilizației sale, în relațiile lor au început să apară diverse probleme. În fiecare capitol, autorul se întoarce la această analogie, dând detalii despre modul în care funcționau ambele civilizații și explicând cum pot fi remediate anumite neînțelegeri, tipice oricărui cuplu. Acesta vine cu completări explicite pentru ambele părți: femeile au nevoie de grijă, înțelegere, respect, devotament, recunoaștere, asigurări, în timp ce bărbații au nevoie mai mult de încredere, acceptare, apreciere, admirație, aprobare, încurajare.

,,Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” pune accent pe capacitatea noastră de a obține ceea ce dorim de la partenerii noștri nu impunându-le anumite lucruri, ci motivându-i, arătându-le că-i apreciem și că suntem conștienți că putem conta întotdeauna pe ajutorul lor. Și astfel toate neînțelegerile vor fi spulberate rapid sau prevenite, chiar. Dr. John Gray ne învață cum să ne cunoaștem mai bine partenerii și să reușim să le satisfacem pe deplin dorințele. 

,,Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” e o carte pe care o recomand tuturor celor care își doresc să-și cunoască și să-și înțeleagă mai bine partenerii de viață. M-am regăsit în poveștile relatate de autor și cu siguranță vă veți regăsi și voi. Iar ca să o comandați online nu trebuie decât să intrați pe libris.ro (acum cartea are și o reducere de 10%!).


12 comentarii:

Lamiita Petre spunea...

M-am lovit adeseori de acesta carte prin librariile online, mereu am ocolit-o, am simtit ca nu m-ar atrage. Cred ca as citi-o totusi, pare interesanta, acum, dupa ce am citit recenzia ta.

Mikyangel spunea...

Am citit-o acum ceva timp, mi-a placut, dar am uitat foarte repede sfaturile scrise in ea asa ca acum trebuie sa o recitesc. :)

Andraxela spunea...

Am vazut ca este in voga aceasta lectura! M tenteaza si pe mine, mai ales dupa ce am citit recenzia ta :)

Mihaela Nistor spunea...

Am citit si eu aceasta carte cu ani in urma, si acum la 36 ani tind sa-i dau dreptate.

Natura este viata mea spunea...

este interesanta cartea,multumim mult de prezentare!

Unique by MM spunea...

Am mai citit opinii despre ea și mi-am propus să o citesc.
Mulțumim!

Catalina Coman spunea...

Si pe lista mea e cartea asta. Pare interesanta, cred ca mi-ar placea.

Anonim spunea...

Chiar imi doresc sa citesc cartea asta, e pe lista de must read

yonella spunea...

Trebuie sa intru si eu pe libris, ultima oara cand am comansat de la ei nu am vazut-o. Despre cartea asta am auzit doar lucruri bune si tocmai de aceea trebuie obligatoriu sa o citesc cel putin o data.

Albu Steluta spunea...

Vai cat de mult mi-a placut cartea aceasta! Am "devorat-o"!

Bratu Gabriela spunea...

Sunt curioasa cât rezolva sfaturile din cartea asta! Oricum, am citit-o și eu. Ca și teorie, e ok. Practica ne omoara

Rokolla spunea...

Despre aceasta carte am auzit numai cuvinte de lauda. O am si eu pe lista mea de lecturi