sâmbătă


Construcții pentru o grădină de vis




Mai este foarte puțin până când primăvara va sosi în mod oficial, așa că cei mai mulți dintre noi vom avea nevoie de inspirații și idei cât mai interesante pentru decorarea grădinii și a terasei de pe lângă casă. Dacă ai o grădină destul de generoasă ca dimensiuni, nu ezita să îi diversifici peisajul cu un foișor, care va deveni cu siguranță locul preferat al meselor în familie sau cu prietenii. Cu siguranță orice persoană care locuiește la casă și dispune de mult spațiu verde în jur, își va dori la un moment dat  în grădină și un foișor/ pavilion/ chioșc sau cum vreți să-i mai spuneți voi acestui tip de construcție. Și oricum i-ați zice, foișorul nu este altceva decât un fel de terasă cu acoperișul susținut de stâlpi sau coloane, folosit ca spațiu de relaxare și conversație, dining și, deseori, ca loc de gătit. De fapt, foișorul poate reprezenta pentru fiecare din noi locul perfect pentru puțină relaxare în aer liber. Mulți dintre cei care au deja o astfel de construcție în curtea casei recunosc că acolo își petrec majoritatea timpului, de primăvara devreme și până toamna târziu. 

Foișoarele sunt la fel de diferite ca și casele, în ceea ce privește stilul, materialele, culorile și posibilitățile de utilizare. Dacă te vei hotărî și tu să construiești un astfel de spațiu, trebuie să adaptezi design-ul foișorului ales în funcție de grădina ta. De exemplu, dacă în grădină ai copaci care țin umbră, poți alege să construiești un foișor deschis. Dacă, în schimb, grădina ta este un loc fără copaci înalți, poți construi un foișor care să țină loc și de adăpost. Deci, îl poți amplasa de fapt, oriunde: în grădină, în curte,  lângă locul de grătare, lângă locul de joacă al copiilor sau lângă piscină. Este ideal ca aceste foișoare de grădină să fie construite în spatele casei, într-o zonă intimă, în apropiere de una din căile de acces ale casei. Nu-l construi, însă, foarte aproape de casă, pentru că nu acesta este scopul lui, ci într-o zonă verde din grădină și unde este bine să existe o cale de acces lejeră, eventual pietruită sau betonată între foișor și casă, pentru că scopul acestor foișoare de gradină este, în primul rând, acela de a fi o cameră exterioară.

Structura foișorului poate varia de la proiecte simple la structuri complexe în funcție de dorințe și buget. Există unele modele de foișoare pentru curte gata făcute, care pot fi demontate și amplasate cu ușurință în orice tip de grădină, dar, dacă vrei să scapi mai ieftin cu totul, poți opta și pentru construcția unui foișor direct în curtea ta. Dacă vrei să-l amenajezi de unul singur, fără ajutor specializat, ar fi recomandat să consulți niște schițe pentru foișoare, așa încât să nu ai parte de surprize pe parcurs. E plin internetul de exemple. Iar pentru materiale de construcții la cel mai mic preț, cu livrare gratuită, îți recomand Depozit-Online.ro. Aici vei găsi una dintre cele mai variate oferte de produse pentru casă, de la materiale de construcții de cea mai bună calitate, articole pentru finisaje, acoperișuri, termoizolație și hidroizolație și până la scule și unelte necesare pe orice șantier, la prețuri foarte avantajoase. Deasemenea, aici vei găsi mereu oferte cu bonusuri, cadouri în produse și vouchere cadou, prețuri negociabile și reduceri de prețuri semnificative la foarte multe produse din stoc: policarbonat, OSB, panouri și plasă bordurată, panouri zincate, polistiren, țeavă rectangulară și pătrată, fier beton, oțel beton, etc. Cu siguranță de aici îți vei procura tot ce vei avea nevoie pentru construcția unui foișor și, în plus, vei avea, gratuit, și consultanța necesară în alegerea celor mai bune și potrivite produse pentru orice proiect la care te-ai gândit.

Indiferent dacă ai o casă imensă sau, din contră, una micuță, un foișor construit cu multă dragoste îi poate oferi acesteia o nouă înfățișare și un mai mare grad de confort. Iar pentru a te bucura din plin de acest spațiu e bine să îl compartimentezi cât mai util și plăcut astfel încât să te poți bucura în orice moment al zilei de locuința ta. Un foișor poate fi o oază de liniște pornind chiar de la decorarea lui cu flori din abundență, care mai de care mai colorate și parfumate, covorașe care se pot curăța cu ușurință, scaune și balansoare cât mai minimaliste și ușor de mutat, o măsuță discretă, pernuțe în culori vesele și din materiale cât mai naturale. 

Foișorul este, deci, un accesoriu care nu ar trebui să lipsească din nicio curte sau grădină. Pe lângă umbra pe care o oferă, această construcție poate schimba considerabil aspectul oricărei grădini. Prin construirea unui foișor în grădină, oricine va putea să se bucure de lungi seri de relaxare, chiar în confortul propriei sale curți. Astfel, tot stresul acumulat în timpul zilei va dispărea, și împreună cu prietenii veți putea sta la jocuri, grătare și povesti zile întregi.

Foișorul nu este un moft, este o garanție a confortului fizic și psihic. Un foișor te face să te simți în vacanță chiar lângă casă ta: seri petrecute cu cei dragi, dimineți pline de liniște la o ceașcă de cafea cu familia, petreceri cu mulți prieteni, clipe de relaxare.

10 comentarii:

Mihaela Nistor spunea...

anul acesta sper sa terminam si noi foisorul, tare m-as bucura.

Lamiita Petre spunea...

Imi place ori de cate ori merg la cumnata mea care sta la curte, sa stam in foisor. Unde mai pui ca are si o curte mare si alaturi de foisor si o fantana arteziana.

Catalina Coman spunea...

Asta e cel mai mare vis al meu. O casuta cu gradina si foisor. :D Sper sa nu ramana doar vis.

Unique by MM spunea...

Am un foișor foarte frumos, dacă nu zic eu, cine altcineva :) și știu că materialele, termoizolația, sunt foarte importante.

Claudia's Choice spunea...

Cred ca ramane pe la anul gradina!

Raluca Brezniceanu spunea...

Tare mult as vrea un foisor din lemn, noi acum ne strangem sub un cort deschis, dar parca nu-i acelasi lucru.

infofiltru spunea...

Un foisor imi doresc si eu in gradina, in fata casei, inconjurat de copacei ornamentali in care sa imi beau cafeaua zilnic:)

Maria spunea...

Imi place blog-ul, sa mai postati.

Ioana Pavel spunea...

Mie nu prea imi place sa locuiesc la casa, insa imi plac foisoarele. E o contradictie, stiu.

Rokolla spunea...

Mama mea are gradina si imi este mai mare dragul sa merg la ea si sa vad gradina frumos aranjata si dichisita. Eu nu stiu daca as putea sa am grija de o curte asa mare. Este foarte mult de munca