marți


Spune-mi ce citeşti, ca să-ţi spun cine eşti!




Pentru mine ,,a citi” înseamnă evadare din cotidian, înseamnă descoperire, contactul cu alte lumi, alte culturi, alți oameni. Căci, fie că citesc cărți de specialitate sau beletristică, pot spune că sunt într-un continuu proces de cunoaștere. Și, oare, ce poate fi mai plăcut decât să poți descoperi zilnic câte ceva nou, care să te atragă și să-ți dezvăluie candid spații noi, de nepătruns, altfel. Cărțile ne poartă spre alte lumi și prin intermediul lor suntem călători ai timpului. Putem trece de la o epocă la alta, să înțelegem și să cunoaștem o societate prin intermediul personajelor care prind viață într-o carte. Tot prin cărți putem călători în jurul lumii și putem descoperi noi culturi, noi obiceiuri sau noi povești de viață. 

Cititul este pentru mine pasiune și bucurie iar cărțile sunt adevărate portaluri către noi lumi. Mă bucur de fiecare carte pe care o citesc, de fiecare poveste descoperită, de fiecare rând pe care-l mângâi întâi cu privirea, și pe care-l murmur apoi, zile-ntregi la rând, cu sufletul. Și e păcat că viața este prea scurtă pentru a „vizita” toate acele lumi care au fost scrise. Și, mai mare păcat este că unii dintre noi nu-și doresc să ,,viziteze” niciuna din aceste lumi... Asta pentru că ei cred că se poate trăi și fără cărți, ceea ce mie mi se pare un lucru foarte trist. 

Spune-mi dacă citești, ca să-ți spun cine ești!


Eu nu-mi pot imagina lumea aceasta fără cărți. Și muzică, desigur, pentru că, până și muzica se scrie, nu-i așa!? Nu cu litere, desigur, ci cu ajutorul notelor muzicale. Cărțile reprezintă muzica sufletului meu, căci ele mă influențează până în cele mai profunde resorturi ale ființei mele, începând cu planul fizic, emoțional și până la cel spiritual. 
Aș spune că cititul (mai ales modul în care se face acest lucru) poate schimba arhitectura creierului și, la fel cum un pianist apasă pe claviatură pentru a reda o melodie, cititul activează rând pe rând zone ale creierului. S-a constatat deja că cei care citesc jurnale academice, beletristică, dar și non-ficțiune de diferite genuri au o sintaxă a frazei mult mai sofisticată și o exprimare mai complexă decât aceia care erau consumatori de literatură „ușoară”, știri din entertainment, etc. De fapt, eu cred că diferența o face doar „cititul în profunzime” în comparație cu acela superficial. Căci un pasionat de lectură nu se limitează doar la cărțile sale. Asemenea oricărui pasionat, el încearcă să afle cât mai multe despre autorii săi preferați, despre cărțile citite sau pur și simplu să fie la curent cu lumea cărților. Tocmai de aceea eu cred că lectura prezintă reale beneficii de care noi, cititorii, ne putem bucura pe deplin. Și cu cât crește numărul cărților pe care le citim, cu atât mai multe și mai variate vor fi și cunoștințele dobândite. 

Avem nevoie să citim cărți, avem nevoie de cultură pentru că trebuie să ne dezvoltăm, să evoluăm, să ne îmbogățim cultura. Cărțile despre știință, artă, filozofie oferă mijloace de cunoaștere, de completare a unor lipsuri pe care oamenii le au și încearcă să și le completeze în dorința de a dobândi o dezvoltare integrală. Fiecare om are capacitatea de opțiune și de adaptare la anumite situații, cu ajutorul cărora încearcă să-și depășească granițele, astfel trecutul, prezentul și viitorul să devină doar o creație a sa. Astfel omului nu-i va rămâne decât să se informeze, să citească cât mai mult, să-și lărgească orizontul, să stea de vorbă cu el însuși și să fie convins că ceea ce poate deveni este esențial și ceea ce caută este important. Cititul este o hrană vitală pentru minte; fără cărți de citit, noi toți ne-am plictisi și am deveni apatici. 

Cărți-beletristică.ro- lecturi de calitate


Cărți-beletristică.ro este magazinul online de cărți care facilitează accesul la ceea ce antrenează spiritul și gândirea, este locul în care oricine poate descoperi lucruri noi despre lumea înconjurătoare, despre viață, dragoste și de ce nu!?, chiar despre ei înșiși. Cărți-beletristica.ro este locul ideal pentru cei care a căror sete de cunoaștere este avidă, care nu se opresc niciodată din învățat și care fac din lectură un stil de viață. Și nu în ultimul rând, cărți-beletristica.ro este pentru cititorii moderni, care preferă să cumpere cărți online atunci când rămân în pană de material pentru lectură sau nu au timp să cutreiere librăriile tradiționale. Deci, fie că ești un împătimit al romanelor polițiste, al literaturii clasice sau al jurnalelor de memorii, fii sigur că în această librărie virtuală vei găsi titlul pe care-l cauți.


Ție ce cărți îți place să citești!?


12 comentarii:

Gutu Bianca Lucia spunea...

Am vazut ca au multe titluri interesant, sunt foarte interesata pentru copil ceva povesti

Bratu Gabriela spunea...

oh, eu as citi non-stop, cand prind cateva minute libere, mai ales daca vorbim de carti captivante. in general aleg carti politiste sau thrillere, dar in ultima perioada am invatat sa apreciez cam toate genurile

Mikyangel spunea...

In ultima vreme am inceput sa citesc carti de dezvoltare personala, beletristica si thrillere.

Ioana Pavel spunea...

In copilarie citeam foarte mult science fiction, iar in adolescenta am trecut pe carti de dezvoltare personala si am pastrat linia aceasta pana in prezent.

Anonim spunea...

Am vazut pe site multe titluri care m-au atras iar preturile sunt foarte bune.

Unique by MM spunea...

Este minunat acest hobby, cititul!
Am descoperit de curând și eu librăria online cărți beletrictică și mi-am ales deja câteva cărți care mi-au atras atenția.

Lamiita Petre spunea...

Prefer sa cumpar carti din librariile online, prefer cartile thriler, science fiction, aventura, politiste. Deja am ochit cateva carti in aaceasta librarie.

Mihaela Nistor spunea...

Eu citesc multe carti despre al doilea razboi mondial si viata evreilor in lagare. Sunt curioasa daca pe acest site voi gasi carti despre acest subiect.

Albu Steluta spunea...

Am gasit pe acest site cateva carti si le-am si comandat. Abia astept sa soseasca :)

Catalina Coman spunea...

Cititul face parte din viata mea. Nici nu imi imaginez cum ar fi sa nu mai citesc. Foarte diversificata oferta lor. :)

Rokolla spunea...

Eu am gasit pe site Fluturi a Irinei Bindar si imi doresc sa mi le comand de la aceasta librarie

Marius spunea...

imi place articolul, este foarte util si site-ul pare sa aiba multe titluri interesante