joi


Cadouri speciale pentru cea care ne-a răsfățat toată copilăria


Motto: Nimeni nu poate face pentru copii ceea ce face bunica. 
Ea împrăștie un praf de stele peste viețile lor.” Alex Haley



Copilăria și viața nu ar mai fi la fel fără această persoană minunată care m-a ajutat să fiu cine sunt astăzi: bunica mea dragă, Angela. Nimic nu ar mai fi la fel dacă ea nu ar fi fost lângă mine mereu, dacă nu mi-ar fi transformat copilăria într-o poveste în care totul este posibil atunci când nu renunți și dacă nu m-ar fi iubit așa cum doar ea știe s-o facă. 

Pot spune că pe mine m-a crescut mai mult bunica și relația dintre noi este și acum una foarte puternică. Împreună cu surorile mele am fost îngrijite ca niște adevărate prințese care trebuiau răsfățate până la cer și înapoi, cărora trebuia să li se facă toate poftele, să li se ofere tot ceea ce era mai bun, să li se ierte toate năzdrăvăniile și impertinențele. În copilărie, bunica Angela a fost aliatul nostru de nădejde când era vorba de răsfăț maxim.

Deși a trecut de atunci foarte mult timp, pot spune că m-am consultat cu bunica în toate privințele și tot împreună cu ea am hotărât mereu ceea ce voi face. Dintotdeauna am avut o legătură extrem de puternică cu ea, chiar mai puternică, aș crede eu, decât o are cu mama mea (fiica ei). Bunica Angela îmi este cea mai bună prietenă pentru că pot vorbi cu ea despre orice și oricând. Uneori, îi spun lucruri pe care nici părinții mei nu le știu. 

Uneori mai gătim împreună; sau ne uităm la televizor, la filme romantice; uneori ne jucăm te miri ce jocuri (,,Adevăr sau provocare”- e preferatul ei). Bunica mea are un suflet mare și m-a ajutat mereu, așa cum a putut ea, chiar și numai cu vorba; și nu aș putea să-mi imaginez cum ar fi viața mea fără ea. 

Bunica mea este un psiholog pe cinste!!!


În toată copilăria mea, am fost un copil cu forme generoase și nici acum nu pot spune că sunt o silfidă. Tocmai din această cauză eram tot timpul mai retrasă. Îmi plăcea să stau mai mult în compania cărților iar personajele poveștilor îmi erau adevărații prieteni. Bunica a fost prima persoană care mi-a spus că sunt minunată așa cum sunt eu și nu ar trebui să mă intereseze niciodată ce spun sau ce fac alții. M-a sprijinit să-mi accept situația și m-a învățat să privesc partea bună a lucrurilor mereu. M-a încurajat să vorbesc cu persoanele din jurul meu și mi-a spus că nu trebuie să-mi fie niciodată teamă să spun ce simt și ce gândesc. Pe scurt, m-a învățat să mă apreciez așa cum sunt, pentru ceea ce sunt, și, mai ales, să fiu recunoscătoare. Iar asta este una dintre cele mai importante lecții primite de la bunica mea. 

În timp, am observat că e bine să nu mai închid suferințele în mine, ci să vorbesc despre tot ceea ce mă supără, indiferent de rezultat. Bunica a fost cea care m-a învățat să mă bucur de orice lucru mărunt: o rază de soare care bătea-n geam sau picăturile de ploaie care cântau răgușit pe acoperișul din tablă, de notele la matematică sau de plimbările prin parc, când îmi lua vată de zahăr pe băț sau mega-înghețată la cornet. Cu siguranță a contat foarte mult și faptul că bunicii mei au avut la dispoziție și resursele materiale necesare pentru a mă valida chiar și pentru cele mai mici reușite, motivându-mă, astfel, să muncesc mai cu sârg, să caut să mă autodepășesc. 

Pe bunica Angela pot spune că o iubesc cu toată ființa mea pentru că a știut să transforme copilul fragil din mine într-o femeie curajoasă și încrezătoare și-i sunt foarte recunoscătoare că a reușit să-mi educe optimismul iar acum toate piedicile și obstacolele din viața mea sunt doar niște provocări. Bunica este și acum cel mai bun coach/ terapeut pe care mi-l puteam dori. Astăzi, între o mulțime de citate motivaționale, de coachi și terapeuți, mă uit în urmă și realizez cât de norocoasă sunt. 


Cafeaua e întotdeauna o idee bună!


Deseori, mă trezesc că-mi lipsește; și-mi amintesc cu tristețe că n-o voi putea avea lână mine pentru totdeauna. Și-atunci pun mâna pe telefon și-i spun c-o iubesc și că voi trece curând pe la ea să o văd și să-i aduc ceva frumos. Iar ea, de fiecare dată, îmi spune că nu vrea decât să mă vadă, să bem o cafea împreună și să stăm de vorbă; să nu-mi mai cheltuiesc eu baniiDar mie îmi place atât de mult să-i fac cadouri! Ajunsă la o anumită vârstă, văd că o încântă mai puțin cadourile „materiale”, fiind mult mai impresionată de atenții și cadouri de suflet, care să-i arate dragostea și atenția acordată. A avut grijă de mine o viață-ntreagă, a fost persoana care a crezut cel mai mult în mine, așa că un cadou prin care să-i arăt aprecierea mea este mereu binevenit și îi va încălzi, ca de fiecare dată, inima. 

Desigur, știu că cel mai frumos cadou pentru bunici este să le fim alături la bătrânețe, tocmai de aceea, atunci când vrem să le oferim ceva, ne vedem puși în dificultatea de a nu găsi obiectul potrivit prin care să le transmitem toată aprecierea noastră. Mie-mi place să ofer cadouri originale, cadouri asupra cărora să îmi las un pic amprenta, cadouri personalizate. De fiecare dată când aleg un cadou pentru bunica stau și mă gândesc zile-n șir, încercând să găsesc ceva care să pună accent și pe familie, pe amintiri frumoase și, mai ales, pe micile ei plăceri. 

Iar cafeaua este una din micile ei plăceri! ,,O ceașcă de cafea lângă tine este echivalentul a cel puțin zece medicamente!”- așa-mi spune bunica de fiecare dată când mă îmbie la vorbă, oferindu-mi ritualic, magica licoare într-o ceșcuță veche, de porțelan albastru, chinezesc. Și, savurând-o, mereu pe îndelete, mie mi se pare la fel: plăcerea aceasta nu e omenească, e dumnezeiască!!! Și peste cap de m-aș da și tot nu aș putea să refac niciodată gustul magic al cafelei ei cu lapte.

Tocmai de aceea, și mai ales că nu ne-am văzut deloc luna aceasta, m-am gândit să-i ofer la următoarea vizită, un mărțișor mai special- un set de cafea care, cu siguranță, o va impresiona. Și știu că așa va savura cafeaua numai cu gândul la mine. 

Dacă te gândești și tu să-i oferi bunicii tale un cadou special, poți arunca o privire pe site-ul magazinului online de cadouri Borealy. În categoria Cadouri pentru bunici poți găsi o mulțime de daruri practice, tradiționale în ton cu toate sărbătorile din an; cadouri premium formate din seturi de produse reprezentând savoare și lux, cadouri simbolice cu mesaj special, cadouri home decor, cărți de colecție pentru bunicii pasionați de lectură sau icoane și cadouri religioase care au o semnificație aparte pentru ei, cadouri perfecte cu care îi vei surprinde plăcut, cu siguranță.



PS.  Nicio boabă de cafea nu a avut de suferit în urma redactării acestui articol înscris în Campania Spring SuperBlog 2019!




12 comentarii:

Gutu Bianca Lucia spunea...

Bunici si mai ales de bunica imi este asa dor, daca ar mai fi I-as face multe cadouri. Cel mai frumos cadou a fost ea in viata mea, cand eram copil nu am realizat asta dar acum ca nu mai este 😔

apetrei camelia spunea...

Cat de dragut ai povestit tu aici <3 chiar am sa o sun pe bunicamea sa vad ce mai face

Emilia Oana spunea...

Eu sunt atașată de bunica din partea tatălui mai mult. Merită toate cadourile din lumea asta.

Mikyangel spunea...

Din pacate eu nu mai am bunicii in viata dar imi amintesc cu mare drag de placintele bunicii, de blandetea si bunatatea bunicului meu si de casa lor care miroasea mereu a mere coapte.

Bratu Gabriela spunea...

din pacate, ne amintim de ei cand nu mai sunt... as inconjura-o pe bunica mea cu tot ce e posibil...daca ar mai fi aici

Georgiana Sabina spunea...

Articolul tau m a facut sa ma gandesc la una dintre bunicile mele, din pacate nu mai e printre noi si tare dor imi e de ea.

Anonim spunea...

Nicio bunica de-a mea nu mai traieste din pacate, dar tare mi-e dor de ele si ce as mai vrea sa le daruiesc cate un cadou personalizat.

Unique by MM spunea...

Oh, și bunica mea ar fi apreciat o cafea!
Deși nu am stat prea mult la bunici, i-am iubit și prețuit tare mult.
Eu am ales însă să mulțumesc și să le ofer cadouri unor străini care mi-au salvat viața.
Succes!

Mihaela Nistor spunea...

Mama merita cele mai frumoase cadouri si multa iubire!

Albu Steluta spunea...

Se spune ca Dumnezeu nu a putut fi peste tot si de aceea a creat mamele :)

Rokolla spunea...

Apreciez tare mult apropierea fata de bunici si eu ii pretuiesc si mai mult pentru ca nu mai am bunici de foarte mult timp

Catalina Coman spunea...

Si eu am fost foarte apropiata de bunica mea din partea tatalui si inca sunt. Din fericire, inca am ambele bunici.