marți


Aventura te așteaptă la Neptun





Se apropie cu pași repezi sezonul vacanțelor și toată lumea caută cele mai bune oferte și cele mai frumoase peisaje. Fiecare călătorie poate să fie una extraordinară, indiferent că e o vacanță pe o insulă exotică sau un city-break în apropiere. Planificarea unei călătorii poate fi, deseori, extrem de dificilă, pentru că o vacanță înseamnă mai mult decât o cameră de hotel, un zbor sau o destinație anume. Este o experiență în sine, nu servicii de turism ambalate pe bucăți. Iar aceste experiențe se compun din provocări ce stârnesc spiritul, antrenează mintea și deschid orizonturile.

Anul acesta mi-am propus să nu mai iau în considerare variantele agențiilor de turism cu aventuroasele lor vacanțe în străinătate și să caut relaxare și distracție garantată pe pământ românesc. Țara noastră este plină de locuri frumoase care merită vizitate: Marea Neagră și plajele ei cu nisip fin, Delta Dunării - mirifică și fascinantă, munți, dealuri, păduri și poienițe, lacuri, zone rurale autentice, castele cu povești fantastice, drumuri incredibile și amețitoare, mânăstiri vechi și orașe încărcate de istorie. Este imposibil să le cuprindem pe toate deodată, căci ele trebuie descoperite, mai degrabă, rând pe rând, pe îndelete. 

Litoralul este, cu siguranță, cea mai cunoscută destinație turistică din țara noastră. Litoralul românesc este iubit de mulți, dar și criticat și, deși există mai multe tipuri de turiști: cei care vor doar să stea pe plajă toată ziua, cei care vor să exploreze, sau cei care dorm ziua, distrându-se noaptea, Marea Neagră le poate oferi tuturor sute de locuri de relaxare și de distracție pentru toate gusturile, atât pentru îndrăgostiți, cât și pentru familiile cu copii, pentru petrecăreți, dar și pentru cei care caută doar liniștea. Deși îmi place mai mult să explorez ținuturi noi, cele mai importante două lucruri pe care le iau în considerare atunci când planific o călătorie sunt accesibilitatea și experiența. Sunt un explorator dornic să cucerească toate minunile care se întind în jur și care mă ajută să stabilesc, de fapt, detaliile care contează cu adevărat. 

Dobrogea este un ținut superb și calea către litoralul românesc, așa că nu am nici un motiv să nu combin explorarea cu plaja și marea. Dobrogea este cunoscută în principal pentru Peștera Sfântului Andrei, ocrotitorul României, un loc de pelerinaj pe care nu ar trebuie să îl rateze niciun turist, de orice tip ar fi el. Am afirmat întotdeauna, însă, că un roadtrip prin Dobrogea ar trebui să includă și Peștera Casian, o grotă aflată într-un peisaj fabulos, în care vom întâlni munți de corali- semn ca în aceste locuri, cândva, demult, a existat numai marea cea mare. Iar pasionații de istorie pot vizita vestigiile celor trei colonii fondate de greci aici în secolele 7-6 înainte de Hristos: Histria, Tomis și Callatis, cât și monumentul de la Adamclisi.

Pentru mine, luxul extrem al litoralului românesc a fost dintotdeauna asociat cu stațiunea Neptun. Aici își petrecea vacanțele elita regimului comunist și încă mulți ani după aceea, selecta stațiune a fost recunoscută ca ,,perlă a litoralului românesc”. Stațiunea Neptun este considerată și acum de cei mai mulți turiști o oază de liniște și prospețime, o adevărată grădină la țărmul mării. Și, fie că sunteți amatori de drumeții, de plajă sau cultură, la Neptun vă puteți ,,alimenta” așa cum trebuie pasiunea, atracțiile acestei elegante stațiuni fiind extrem de numeroase și variate: lacul Neptun, Rezervația botanică de la Comorova, bazarul, terenurile se sport, teatrul de vară, parcul de distracții, centrul de tratament balneologic pentru băi de apă și nămol (aici se pot trata boli reumatismale degenerative, inflamatorii și diartritice, stări posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli dermatologice, tulburări respiratorii și de altă natura), satul de vacanță. 

Elementele caracteristice se regăsesc și în calitatea și eleganța confortabilelor spații de cazare. Unul dintre acestea este vechiul și modernul Hotel Miorița, situat în partea nordică a stațiunii Neptun, într-o zonă cu vegetație extrem de bogată. Hotelul dispune de toate facilitățile necesare pentru petrecerea vacanței de vară, asigurând relaxarea mult dorită într-un ambient plăcut și răcoros. Acest hotel a fost renovat și transformat cu pasiune, reușind să ofere tuturor oaspeților săi actuali aerul romantic de altădată al stațiunii. În plus, Hotelul Miorița Neptun pune la dispoziția turiștilor săi, o piscină pentru adulți, într-o atmosferă relaxantă, una pentru copii, desigur, pentru bălăceală și distracție, un loc de joacă interior pentru diferite activități creative, foișoare pentru relaxare și un bar cu terasă, iar plaja situată la circa 700 m de hotel este una dintre cele mai frumoase plaje din stațiune.  

Pentru mine, un sejur la mare în stațiunea Neptun, va fi, de fiecare dată, unul al nostalgiilor, plin de romantism și acțiune. Dacă vara aceasta v-ați propus să petreceți o vacanță cu totul altfel și deosebită, atunci pregătiți mașina, faceți rezervările din timp și porniți la drum alături de cei dragi, căci acum știți unde vă așteaptă marea aventură!


Articol Spring SuperBlog 2019

11 comentarii:

Mikyangel spunea...

I-am pus si eu pe lista de vacanta fiindca au loc de joaca pentru copii si piscina.

Bratu Gabriela spunea...

primesc si catei? :D sa stiu daca ne facem planuri toti 3 sau o sa fie o escapada cu minus unu :D

Mihaela Nistor spunea...

Ne-am tot propus să ajungem la mare în Romania, poate reusim anul acesta o mica escapada.

Lamiita Petre spunea...

Mi-ar placea sa imi pot petrece o vcanta intr-un aastfel de hotel in statiunea Neptun. Nu m-am cazat niciodata la Neptun dar .... nu se stie niciodata.

Unique by MM spunea...

Abia aștept să văd dacă așteptările îmi vor fi satisfăcute la Hotel Miorița din Neptun!
Hai că nu mai este așa mult până la (mini)vacanță :)!

Albu Steluta spunea...

Deci zic ...ca ne vedem la NEPTUN in mai?

Corina Podocea spunea...

Cu siguranță, Steluța!!! Abia aștept să vă revăd pe toți! :*

Catalina Coman spunea...

La Neptun nu am ajuns inca. Imi pare tare rau ca nici la Gala nu voi putea veni.

Rokolla spunea...

Am avut o perioada in care mergeam doar la Neptun. Intre timp m-am reorientat catre Mamaia. Chiar mi-as dori sa vad cat de mult s-a schimbat Neptunul. Nu am mai ajuns de foarte mult timp in statiune

Paula Ion spunea...

La vara o sa mergem si noi la Neptun, pana acum nu am fost niciodata si tare m-ai facut curioasa.

Anonim spunea...

Poate ajungem si noi anul asta asa ca recomandarea vine la tanc.