luni

Dacă nu veneai tu... de Maria Pastourmadzis



 Motto: ,,Când iubim, întotdeauna ne străduim să devenim mai buni. 
Când ne străduim să devenim mai buni decât suntem, 
totul în jurul nostru devine mai bun”- Paulo Coelho




,,Dacă nu veneai tu...” este cea mai recentă carte pe care am udat-o cu lacrimi, citind-o, aproape pe nerăsuflate. Și eu nu sunt o persoană prea emotivă. ,,Dacă nu veneai tu...” o carte mângâietoare de suflet, o poveste de viață impresionantă, absolut fantastică, pe care vă sfătuiesc s-o citiți, negreșit! O carte care trebuie citită în special de către adolescenți (dar nu numai)- ci de către toți aceea care se întreabă la un moment dat: ,,De ce!?", mai ales atunci când în viață se lovesc de momente grele. Pentru că eu cred că este, cu adevărat, o pildă pentru tineri. Este o carte care merită citită, întrucât ne amintește ce anume este cel mai important în viață. Din nou, pentru mine, este o carte picată fix în momentul în care aveam mai mare nevoie de ea...

Autoarea Maria Pastourmadzis ne arată că iubirea poate învinge totul, că trebuie să ne împăcăm cu noi înșine și cu Dumnezeu și că nu întotdeauna toți oamenii merită încrederea noastră. 

Este un roman cu multă lumină și credință. O carte cu întrebări de „De ce?” și cu un întreg lanț de „Dacă...” O poveste a unei pianiste care a pus la încercare mai multe stări, a războit emoțiile și sentimentele unui muritor de rând. Iar acest amalgam de stări se învârte în jurul unei credințe adevărate și desăvârșite. 

Este o carte puternică, care ne demonstrează că familia este cel mai de preț cadou, că talentul de la Dumnezeu trebuie păstrat cu sfințenie și trebuie să lucrăm asupra lui cu dăruire de sine, și nu trebuie să uităm de Dumnezeu niciodată. Prietenii sunt acele persoane care au nevoie de ajutor și care trebuiesc tratați cu iubire. 
- „S-au întâmplat multe pe care nu le-am vrut, pentru ca în cele din urmă să se întâmple toate cele pe care le-am vrut”. Legătura de prietenie dintre Lida și Irena ne adeverește faptul că un om poate salva un alt om care se află pe marginea unei prăpastii doar cu credință și cu iubire. 

O carte care m-a trecut prin toate stările! Asta numesc eu o carte extraordinară: să te facă să simți și să te oblige să înveți prin acel amalgam de sentimente! Am învățat cum pot fi oamenii, ce înseamnă pronia divină, cum într-o mărturie atât de profundă și de sacră se poate ascunde atâta perfiditate și neomenie, ce sprijin enorm poate fi familia în momentele în care nu te mai regăsești în societatea distorsionată!... Mai presus de toate am învățat cum să iubesc! Am învățat ce înseamnă să oferi iubire cuiva care simți că este acolo pentru tine! Am învățat (mi s-a reconfirmat de fapt) că totul se întâmplă cu un scop revelator! Pentru om! Pentru omenire! Este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit! 

O carte pe care nu am lăsat-o din mână până ce nu am citit și ultima filă. Am terminat-o în câteva ore, cu lacrimi în suflet și pe obraji. 

Și încă ceva, prețul de la Libris.ro este nesemnificativ în comparație cu valoarea ei.


9 comentarii:

Bratu Gabriela spunea...

deja m-ai facut curioasa! sa fie oare o carte gen mihail drumes? acela a fost autorul meu de suflet, dar recunosc, mi-ai starnit interesul!

Mikyangel spunea...

Imi plac cartile care te fac sa treci printr-un amalgam de emotii asa cum spui tu si am pus-o pe lista de lectura.

Unique by MM spunea...

Uneori, stările noastre au nevoie de sentimente care le fac bine.Un fel de balsam pentru suflet. Prin urmare, aș citi cartea, o voi trece pe lista mea.
Mulțumesc pentru recomandare!

Anonim spunea...

Ce curioasa m-a facut de carte. am trecut-o si eu pe lista de citit.

Mihaela Nistor spunea...

Aceasta carte pare sa te provoace și mă atrage.

Albu Steluta spunea...

Cartile care te transpun in astfel de emotii chiar sunt frumoase si deosebite!

Georgiana Sabina spunea...

Pare o carte foarte emotionanta, recunosc ca nu mi suna deloc cunoscut numele autoarei.

Rokolla spunea...

M-ai facut sa-mi dores s-o citesc si eu

infofiltru spunea...

o carte plina de emotie si cu un subiect mereu de actualitate: iubirea.