joi


Dulciuri sănătoase pentru copilul tău





Dulciuri, dulciuri și iar dulciuri - asta își doresc toți copiii și asta și primesc. Căci cărui copil nu-i plac dulciurile?! Pungi întregi de bomboane, ciocolată, napolitane. Nu spun să nu le mai dați deloc celor mici dulciuri, deși dacă ne uităm pe etichete așa ar trebui. Zahărul, laptele praf, dar și îndulcitorii sunt printre primele ingrediente trecute pe etichetă. Sunt ambalate frumos și au gust delicios, dar vin la pachet și cu E-uri, zahăr, coloranți și arome sintetice. Și lista continuă cu ingrediente la fel de periculoase. Dar sunt scrise cu litere atât de mici, încât pot fi citite doar cu lupa. Dulciurile pot cauza, în special copiilor, probleme dentare, scăderea sistemului imunitar – fapt care îi face mai vulnerabili la orice altă boală – sau, în cel mai rău caz, diabet juvenil. 

Dulciurile sunt o tentație mare de la cele mai mici vârste. S-a dovedit că încă din stadiul de făt, de la primele luni, copiii înghit de 2-3 ori mai mult lichid amniotic atunci când mama consumă un procent mare de zahăr procesat sau de fructoză. Dulcele este o atracție irezistibilă, și, ca părinți, trebuie să ne străduim să îndreptăm atenția copiilor de la dulciurile dăunătoare, spre dulciurile naturale, care le oferă energia și nutrienții de care au nevoie.

Când vorbim despre o alimentație sănătoasă pentru copiii noștri, gândul ne duce mereu la dulciurile tradiționale, produsele de panificație, dar și la cele din comerț, care în mare parte conțin ingrediente lipsite de nutrienți și ingrediente nocive, precum zahărul alb sau zaharurile procesate și coloranții artificiali, aflați lângă listele interminabile de E-uri. 

Bomboanele și prăjiturile pline de zahăr, coloranți și grăsimi nu îi fac bine copilului. Dar dacă alegem corect ingredientele, putem avea și preparate fără zahar procesat, făcute doar din ingrediente naturale și sănătoase. Există o metodă prin care le poți satisface pofta de dulciuri în cel mai sănătos mod cu putință. 

Apidava este un brand românesc ale cărui produse apicole le-am recomandat cu plăcere oricui de câte ori am avut ocazia. Portofoliul de produse Apidava cuprinde, pe lângă variate sortimente de miere, cocktailuri apicole, produse cosmetice, și o gamă bogată de dulciuri cu ingrediente apicole: bomboane, caramele, turtă dulce și jeleuri. Dulciurile de la APIDAVA prin conținutul de miere de albine sau polen sunt adevărate pilule de sănătate. Vitaminele și mineralele esențiale, refac rezervele de energie din organism, protejează organismul de atacul radicalilor liberi, datorită antioxidanților- flavonoizilor, protejează flora intestinală, au calități antibacteriene și antifungice, încetinesc îmbătrânirea, etc. 

Și pentru că se apropie 1 iunie, ce cadou crezi că este mai potrivit pentru cei mici decât aceste jeleuri cu lămâie, portocale, mure, rodie sau căpșuni!? Te invit, așadar, să descoperi sortimentele de jeleuri fructate cu miere, un adevarat răsfăț dulce. Realizate din extracte de fructe, prin aroma lor savuroasă, tuturor ne aduc aminte de gustul din copilărie!



3 comentarii:

Bianca spunea...

Interesanta recomandare...le-as incerca pe cele cu rodie.

Mikyangel spunea...

Si copilul meu adora bomboanele asa ca nu prea am cum sa nu i le cumpar, mai ales ca imi plac si mie asa ca ma bucur ca am aflat despre jeleurile de la Apidava, macar acum pot sa-i ofer bomboane delicioase si sanatoase.

Rokolla spunea...

Și mie îmi plac produsele de la Apudava și am o încredere aparte in produsele lor pentru ca știu ca sunt calitative