vineri

Clubul de lectură nu intră în vacanță





Clubul nostru de lectură nu e în vacanță. Am continuat să citim, să ne jucăm, să desenăm personaje preferate, să vizionăm filme și să interpretăm roluri. Pentru că ne place! La Clubul de lectură ne propunem cititul ca un mod plăcut de a petrece timpul alături de ceilalți. Noi, cititorii, prin bucuria de a ști și a cunoaște mai multe, bucurie care este cel mai ușor de dobândit, avem la îndemână cărțile - prieteni fideli care ne așteaptă răbdători la bibliotecă. Educația lecturii pentru fiecare dintre noi este o nevoie permanentă de a ne susține, comunica și dezvolta educațional și, cu siguranță, mai apoi, și profesional.

Fiecare copil a primit la finalul anului școlar o listă cu lecturi de vacanță- titluri vechi, cunoscute, dar majoritatea noi. Pentru cultura noastră generală știm că e bine să continuăm să citim. Numai așa ne vom dezvolta vocabularul, imaginația, limbajul...

Am ales o zi din săptămână în care un copil din clasă ne delectează citind câteva pagini dintr-o carte, orice carte dorește el. Pentru aceasta, bineînțeles că a trebuit să mergem întâi la librărie, am căutat cărțile care să ne facă plăcere să le citim, pentru ca apoi să ne putem expune părerea colegilor și prietenilor noștri în cadrul cercului literar. 

Recunoaștem că și doamna bibliotecar a avut meritul său: a folosit un sistem de recompense pentru fiecare carte citită, astfel încât noi să fim mai motivați. Unii dintre noi au vrut să trișeze un pic, dar doamna și-a dat imediat seama, pentru că ne-a cerut să-i povestim despre ce am citit, să-i descriem șirul întâmplărilor, personajele preferate, etc. Nu-i place deloc să fie păcălită, căci ne-a spus de la început că cine vrea să intre în joc, trebuie să respecte anumite reguli. 

Dacă vă place să citiți, iată care sunt recomandările noastre:

1. Fram, ursul polar- Cezar Petrescu
2. Cartea junglei- Rudyard Kipling
3. Cei trei mușchetari - Alexandre Dumas
4. Don Quijote de la Mancha vol.1+2 - Miguel de Cervantes
5. Comoara din insulă - Robert Louis Stevenson
6. Nuvele și povestiri - Barbu Delavrancea
7. Prinț și cerșetor - Mark Twain
8. Cinci săptămâni în balon - Jules Verne
9. Robin Hood - Henry Gilbert
10. Chira Chiralina - Panait Istrati
11. Coliba unchiului Tom - H. Beecher-Stowe

Majoritatea cărților le-am găsit și comandat online, pe Libris.ro, categoria ,,Bibliografie școlară”, cu prețuri extrem de avantajoase. 

Voi ați citit în vacanță!? Care din titlurile de mai sus v-au atras atenția!? Ce cărți ne-ați recomanda pentru următoarea perioadă?

Vacanță plăcută în continuare!


7 comentarii:

Camelia spunea...

Foarte bune sugestiile! Spor la lectură!

Andreea spunea...

Umpic mai este din frumoasă vacanță...iar eu am emoțiile imense,fiul meu începe școala, mai exact clasa pregătitoare ..pfff

Georgiana Sabina spunea...

Cand eram la scoala adoram sa primesc lista cu ce carti trebuie sa citesc, mi I adus aminte de acea perioada.

Catalina Coman spunea...

A citit si Amira aproape toate titlurile de pe lista voastra. :D

Rokolla spunea...

Foartebune recomandările și cred ca ma voi inspira și eu de la tine

Urban Story spunea...

Mi se par foarte bune aceste cluburi de lectura pentru copii

Mihaela spunea...

Vai ce idee buna mi-ati dat! O sa il trimit pe baietel la un astfel de club de lectura! MInunat!! tot ce fac acum este pentru baietelul meu, sa aibe un viitor cat mai bun.. ii cumpar de acum jocuri educationale si va sfatuiesc pe toti parintii sa faceti la fel! Ajutati-i sa se dezvolte pentru viitor, au nevoie de asta... (daca ajuta pe cineva, am gasit site-ul asta minunat pentru astfel de jucarii si jocuri https://artofplay.ro/ )