joi


Sfaturi pentru picioare frumoase și sănătoase





Perioada sezonului estival ne obligă ca nu doar manichiura să fie una bine realizată, ci și picioarele să fie îngrijite și să arate impecabil. Pentru că, să recunoaștem, picioarele sexy sunt, de fapt, adevărata arma a oricărei femei. Uneori e greu să ne păstrăm picioarele în formă pentru că acestea sunt deseori foarte solicitate, în special datorită susținerii greutății corpului și, mai ales, a atenției noastre extrem de scăzute. Și dacă vrem ca ele să fie mereu într-o formă excelentă, trebuie să luăm măsuri pentru a le menține suple, fine și frumoase. Hidratarea și micile secrete de îngrijire ne vor ajuta să le redăm fermitatea și să ne bucurăm de o piele netedă și plină de strălucire.

Scăpați de bătături și călcâie crăpate!


Nimic nu este mai inestetic decât niște picioare perfecte, dar cu bătături. Acestea nu sunt altceva decât niște acumulări de piele îngroșată care, deseori, ne dau mari bătăi de cap. Bătăturile se pot forma pe călcâi sau în altă regiune a piciorului și pot atinge dimensiuni de aproape doi centimetri. Încălțămintea incomodă, pantofii cu toc, obezitatea și problemele cu coloana vertebrală duc la bătături. Ele sunt dureroase și inestetice, iar majoritatea femeilor care poartă tocuri se confruntă cu ele. Dacă bătăturile sunt foarte dureroase și produc iritație, putem să apelăm la piatra ponce, astfel încât bătătura să nu mai exercite presiune pe nervi. Imediat după o baie caldă, când pielea se înmoaie, pilim ușor locul afectat cu o piatră ponce pentru a îndepărta toate celulele moarte.

O altă problemă care apare vara când renunțăm la ciorapi sunt bășicile și rosăturile. Rosăturile sunt leziunile care seamănă cu niște arsuri. La început pielea se înroșește, devine subțire și apar bășicile. Cel mai obișnuit lucru este aplicarea plasturelui pentru a proteja pielea în speranța că se va vindeca. Este obligatorie și schimbarea încălțămintei care le-a provocat. Când se formează bășicile este bine să nu se spargă, pentru a proteja pielea și a nu provoca infecții. Este de preferat să fie spălate cu apă și săpun și să se aplice un pansament cu iod care va ajuta la o uscare mai rapidă. Dacă bășica este mare se poate extrage lichidul din interior cu o seringă, având grijă să nu înlăturăm pielea. Dacă ajunge să se infecteze, zona trebuie curățată bine cu apă oxigenată și soluție salină și să se aplice o alifie cu antibiotic. Unul din remediile populare este "să coasem bășica" trecând prin ea un ac cu ață (ambele sterilizate în prealabil) și să lăsăm ața pe tot parcursul nopții. Lichidul va ieși treptat din "drenă", iar pielea va rămâne la locul ei grăbind vindecarea. 


Dar cea mai des întâlnită problemă este cea a călcâielor crăpate. Cine se confruntă cu această problemă, întâi ar trebui să exfolieze bine zona cu o piatră ponce abrazivă și să se asigure că îndepărtează toate celulele moarte. Apoi să aplice un strat generos de cremă hidratantă și să acopere picioarele cu șosete. De preferat este să faceți acest tratament seara, înainte de culcare, pentru a lăsa crema să acționeze peste noapte. Balsamul de călcâie de la Apidava face minuni în acest sens! Unguentul de călcâie este un balsam solid pe bază de ceară de albine și extra propolis, ideal pentru zonele cu piele deshidrată și crăpată: călcâie și coate. Balsamul conține și 2% camfor pentru activarea circulației periferice și este recomandat a se folosi pe pielea ușor umedă pentru a pătrunde mai bine în piele.

Hidratarea zilnică și efectul de strălucire a picioarelor


Catifelarea picioarelor poate fi o adevărată provocare, însă numai dacă urmăm o rutină zilnică, putem obține rezultatele dorite. Hidratarea pielii ar trebui să devină rutină – dacă ne dăm cu cremă astăzi și apoi facem pauză trei zile, nu înseamnă că ne-am implicat suficient. Este extrem de important ca de fiecare dată după duș să nu uităm de loțiunea hidratantă menită să ne hrănească pielea și să o facă să arate spectaculos. Crema pentru îngrijirea picioarelor de la Apidava, pe baza de miere, propolis și ceară de albine, este ideală pentru zonele cu piele foarte uscată, ceara hrănind pielea în profunzime, iar propolisul având un rol antibacterian – esențial pentru îngrijirea corectă a picioarelor. Pentru un efect wow, putem folosi o loțiune cu particule de strălucire și proprietăți autobronzate care va oferi un aspect senzual și feminin picioarelor noastre.

Și nu uitați nici de… masaj!


După o zi obositoare în care am stat ceva timp în picioare, un masaj este extrem de binevenit. Pentru câteva minute masați-vă picioarele cu un ulei hrănitor din plante naturale. Veți simți cum toată musculatura se relaxează, iar circulația este stimulată. Un simplu masaj chiar poate face minuni pentru frumusețea picioarelor noastre. Efectuați mișcări blânde, folosind uleiuri și creme care îmbunătățesc aspectul pielii și circulația periferică a sângelui. Pentru masaj, puteți alterna dușul cu apă călduță și rece. Masajul picioarelor la duș are o dubla funcționalitate: reduce aspectul pielii cu celulită și relaxează picioarele. O metodă foarte bună de masaj este exfolierea uscată. O dată pe săptămână, în timpul dușului, încercați să masați ușor picioarele cu un burete uscat (loofah). Masajul va stimula circulația sanguină și ajută la eliminarea pielii moarte de la suprafața dermei.


Oferiți-vă un moment de relaxare


Pentru a avea picioare frumoase întreaga vară, includeți în ritualul vostru de îngrijire și băile relaxante. Puneți apa într-un lighean, adăugați două linguri de bicarbonat de sodiu și câteva picături din uleiul esențial preferat.Țineți picioarele în acest amestec cel puțin un sfert de oră, închizând ochii și relaxându-vă, uitând de toate problemele pe care le avem. La final, nu numai că vom avea picioare mai frumoase, dar și starea noastră generală va fi îmbunătățită.

Să fiți pregătite, așadar, pentru că toată vara veți avea parte de complimente și priviri admirative.






7 comentarii:

Adriana Ivan spunea...

Am încercat și eu produsele. Tare îmi pac.

Mihaela Nistor spunea...

Cu produsele potrivite putem avea picioare frumoase!

Anonim spunea...

Si picioarele necesita ingrijire adecvata asa ca folosesc si eu produse eficiente ca cele de la Apidava.

Albu Steluta spunea...

Si eu le-am folosit in aceasta perioada, mai ales pentru ca am avut un road-trip lung de 3000 de km cu o medie de 15000 de pasi pe si. Seara balsaul era favorit!

Catalina Coman spunea...

Foarte bune sfaturile tale! Cu produsele potrivite, chiar poti avea picioare frumoase.

Oana D. spunea...

N-am fost selectata la campania asta, dar pentru ca stiu produsele, o sa-mi iau si eu crema de calcaie!

Rokolla spunea...

Eu am folosit aceste produse si ma declar extrem de multumita de ele