miercuri


Ținute cool pentru școală





Școlile sunt pregătite să-și deschidă porțile iar clopoțelul va suna cât de curând. Nu-i așa că acesta este cel mai bun prilej pentru a ne etala cele mai cool ținute? 

E momentul, deci, să ne aruncăm un pic ochii prin șifonier, să scăpăm de hainele care nu mai sunt la modă sau care nu ni se mai potrivesc și să facem loc noilor colecții. Căci, cu siguranță, cu toții ne gândim deja la ce vom purta în prima zi de școală. Se știe că fetele sunt mai sensibile la garderoba lor și ținutele trebuie să îndeplinească toate tendințele modei.

Fetele sunt, într-un fel, obligate să arate perfect, cu outfit-uri compuse după ultimele tendințe, dar care să respecte și dress code-ul instituției de învățământ și, mai ales, să fie în ton cu așteptările profesorilor. Și pentru noi, fetele, acest scenariu reprezintă cu adevărat o mare problemă!

Începutul unui nou an școlar reprezintă și o ocazie minunată de a ne pune la punct garderoba cu cele mai noi achiziții, de a merge la shopping pentru haine, pantofi, accesorii, bijuterii, nu doar la cumpărături de caiete și de rechizite. Să profităm de aceste momente pline de freamăt, deoarece, cu siguranță, ne va fi dor de ele mai târziu!

Cum să ne îmbrăcăm cool la școală


La școală ne ducem ca să învățăm, nu ca să ne etalăm outfit-urile, nu-i așa!? Știți că așa ne spune și mama, dar și diriginta, de fiecare dată când aducem vorba de noile tendințe. Este foarte important cum ne îmbrăcăm la școală. Acolo ne petrecem multe ore din zi și este important să ne simțim bine în propria piele. Știm că bunul gust merge mână în mână cu bunul simt, deci să nu uităm că profesorilor trebuie să le facem cunoscute cunoștințele noastre, și nu picioarele, sânii sau burtica. Putem obține un look feminin și într-o pereche de blugi și un tricou alb. Bineînțeles, totdeauna trebuie să păstrăm limitele și să nu uităm că nu ne aflăm într-un club, ci într-o școală. Tocmai de aceea trebuie să ne îmbrăcăm cool, dar potrivit cu un mediu academic.

Iată câteva idei pentru cele mai cool ținute pentru școală:



Ținuta casual, ușor de abordat, dar de efect


Ținutele de scoală casual sunt extrem de ușor de abordat, permit versatilitate și creativitate, dovedindu-se perfecte pentru o zi obișnuită de studiu. Așadar, să ne axăm pe piese vestimentare confortabile și accesorii fine. Nu ar trebui să ne lipsească unele dintre tendințele vedetă ale sezonului - jacheta din denim și eșarfa XXLSalopetele și hainele anilor 80 sunt și ele la modă. Unii designeri se îndeamnă să purtăm tricouri, accesorizate cu ghete strâmte pe gleznă sau ghete lejere. Și puloverele cu imprimeuri grafice sunt un must have în această toamnă, ne putem baza pe astfel de piese vestimentare de fiecare dată când suntem în pană de idei. Neapărat ne mai trebuie și o geantă supradimensionată pentru a cuprinde toate caietele și cărțile de care avem nevoie. Nu uităm, desigur, să completăm ținutele cu accesoriile potrivite și vom obține de fiecare dată un look clasic, mereu în tendințe!



Ținuta de școală cu accente office


Impresia pe care o lăsăm colegilor și profesorilor noștri chiar contează. Fie că avem o zi importantă la școala sau vrem să adoptăm un stil diferit de ceea ce purtăm zi de zi, putem miza pe ținutele de școală cu aspect office. Nu trebuie să adoptăm în totalitate acest stil vestimentar, ci doar să mizăm pe câteva piese-cheie: sacoul, cămașa sau pantalonii pană. Spre exemplu, cămașa cu carouri nu ar trebui să ne lipsească din ținutele de școală din acest sezon, pentru că este una dintre piesele în tendințe. 


Pentru a oferi ținutei noastre o notă stylish, n-ar trebui să ne lipsească din combinația vestimentară preferată, un sacou. Fie că înclinăm spre stilul sport- chic, fie că ne lăsăm cucerite de farmecul celui smart- casual, să nu uităm să stabilim acea armonie vestimentară atât de apreciată de privitorii noștri. Putem completa ținutele cu accesorii care să ofere o notă chic: pălării, bijuterii în nuanțe fondante, etc. Putem, desigur, să purtăm și încălțăminte cu toc, dar nu un model prea înalt. Însă, dacă nu sunteți adepta lor, pantofii inspirați din garderoba reprezentanților de sex opus vor rămâne întotdeauna o soluție potrivită.



Ținuta de școală feminină


Suntem firi romantice și e normal să ne simțim atrase de ținutele vestimentare feminine. Însă este important să știm ce piese vestimentare putem introduce în outfit-urile pentru școală. Acestea nu trebuie să fie transparente sau prea scurte. De asemenea, nu vom purta nici pantofi cu toc foarte înalt, platforme sau accesorii supradimensionate, pentru a evita posibilele probleme cu profesorii. O rochie ce marchează talia suav, un cardigan sau o jachetă de inspirație western și câteva accesorii delicate reprezintă o alegere chic. Sau doar o pereche de balerini și, eventual, o bentiță precum cele pe care le purta Blair Waldorf în Gossip Girl, și suntem gata să fim strigate primele la catalogul modei.



Ținuta de școală cu influențe rock



Influentele rock se numără printre cele mai iubite tendințe ale ultimelor sezoane, așa că ar fi păcat să nu le includem și noi în ținutele de școală. Vom avea grijă, desigur, să nu exagerăm cu accesoriile gotice, cu machiajul sau cu anumite piese vestimentare. Putem opta pentru piese vestimentare din piele, ghete rock chic și topuri cu imprimeuri și mesaje din același peisaj fashion. Nu vom uita că minimalismul este cheia succesului și a stilului, așa că vom ține întotdeauna cont de această regulă fashion atunci când ne vom construi ținutele de școală și nu numai: ținuta cu influențe rock nu trebuie să fie niciodată prea încărcată.

De acum încolo, ținutele cool pentru școală nu mai presupun niciun secret pentru noi! Apelând la piese simple, care să ne pună în evidență tinerețea și frumusețea fără a exagera, mereu vom avea parte numai de complimente, cu siguranță. 

Care sunt ținutele de școală preferate și ce stil vestimentar adoptați cel mai des?


8 comentarii:

Mihaela Nistor spunea...

O perioada la scoala s-a purtat uniforma, apoi fiecare cu ce avea, optam des pentru blugi si bluze mai largi, comode.

Adriana Ivan spunea...

Când nu purtam uniforma, preferam blugii și bluzele comode. Fiica mea vrea doar fuste și rochii la școală.

Rokolla spunea...

Fetele din ziua de astazi se imbraca atat de fancy la scoala incat ar putea fi o sursa de inspiratie pentru multe persoane

Catalina Coman spunea...

Eu preferam rochitele, ca si acum de altfel. Fiica-mea vad ca e mai mult cu tinutele lejere, comode.

Anonim spunea...

Tinutele casual au fost favoritele mele dintotdeauna. Dar nu am dau in laturi nici de la tinute usor elegante.

Rokolla spunea...

Arată bine sugestiile tale. Și eu foloseam genți supradimensionate in școala

Deya spunea...

Parca era mai bine cand se purta uniforma, cu toate ca si acum faca fetele s-ar imbraca decent nu ar fi nici o problema daca ar purta uniforma sau nu.

Georgiana spunea...

Dupa clasa a IV-a am purtat haine "normale" dar sub indrumarea mamei... A fost un dezastru pentru ca ea ma imbraca cu ce i-ar fi placut ei sa se imbrace cand era de varsta mea. Din clasa a X-a m-am imbracat singura si am simtit diferenta.