miercuri

Bijuteriile, accesorii minunate transformate în amintiri






Noi, femeile vom avea întotdeauna o mulțime de probleme de rezolvat. Fie că ne dorim să rezolvăm mai multe lucruri într-o zi, acasă sau la birou, fie că ne facem griji în ceea ce privește frumusețea noastră în timp sau ținuta într-o anumită zi, găsim mereu destule motive pentru a nu fi pe deplin fericite. Dar aceste probleme pot să dispară foarte ușor cu ajutorul celor mai minunate lucruri pe care le-a putut creea omenirea: bijuteriile. Delicate sau masive, cu pietre prețioase sau simple talismane, dantelate, elegante sau doar lucioase, cu mesaje inspiraționale sau fără, bijuteriile au devenit, în timp, un accesoriu obligatoriu, rezultatul unei fantezii creatoare, cu diverse conotații: etnografice, clasice sau moderniste. Este practic imposibil să găsești o femeie care nu a purtat bijuterii niciodată și asta pentru că, de cele mai multe ori, o pereche de cercei handmade sau un colier deosebit pot pune în valoare orice ținută, oricât de banală ar fi ea. 

Femeile și bijuteriile …. O adevărată istorie! 


Bijuteriile sunt cele care le fac pe femei să uite de toate problemele, chiar și de riduri. Studiile arată că șapte din zece femei sunt de două ori mai radiante și bine dispuse după ce primesc cadou o bijuterie. Și acest lucru e perfect adevărat, pentru că ne simțim mult mai bine și cu adevărat speciale, când purtăm bijuterii, iar starea noastră de spirit este adesea influențată de acestea. Bijuteriile ne oferă un mod tacit de a ne exprima personalitatea. Pentru fiecare din noi, bijuteriile nu sunt doar simple podoabe, ci sunt adevărate obiecte încărcate de semnificații și simboluri importante, având, pe lângă materialul de bază, calitatea finisajelor sau frumusețea modelelor, și tradiții, credințe, mici frânturi de viață. Altfel spus, bijuteriile pe care le purtăm zi de zi ne pot defini stilul și pot dezvălui celor din jur trăsături importante ale personalității noastre. 



De ce iubim atât de mult bijuteriile? 


Pentru că reușesc să dea strălucire oricăror ținute, dar și nouă, în general. La fel ca pantofii și gențile, putem spune că bijuteriile ne reflectă, cu adevărat, personalitatea. 

Se spune că e de-ajuns o singură floare ca să pună în evidență și cel mai înalt copac. Perfect adevărat! Nu cred că există femeie care să nu fie fascinată de bijuterii și care să nu-și dorească să aibă cât mai multe și pe care să le asorteze la diverse ținute vestimentare. 

Femeile adoră bijuteriile și le poartă cu multă plăcere, nu numai pentru a-și completa o ținută atent aleasă, ci și pentru a se simți mai frumoase. În definitiv, stilul nu e definit doar de modă și tendințe, stilul e ceva ce crește odată cu noi, ce capătă substraturi, nuanțe, povești și e la fel de complex precum suntem fiecare din noi cu adevărat. Și cum orice lucru are o poveste a sa, și bijuteriile pot avea o poveste, un trecut care așteaptă doar să fie spus și ascultat de către cei din jur.

E momentul tău să strălucești!


Eu ador bijuteriile, de orice fel. Pot spune că sunt o răsfățată a soartei, pentru că dețin o colecție de bijuterii minunate care marchează cele mai importante momente din viața mea. Totuși, am și bijuterii pe care le iubesc mult, mult de tot, o perioadă și apoi, pur și simplu, uit de ele. Dar, cumva, și-au câștigat locul în inima mea și în caseta cu amintiri valoroase. 


Am mai adunat acolo, de-a lungul anilor, podoabe ce poartă cu ele momente de neuitat, care încă-și șoptesc povestea specială când sunt purtate: inelul de logodnă cu promisiunea unui nesfârșit drum în doi, charmuri cu zeci de amintiri de la prieteni și oameni dragi, seturile de bijuterii, pline de zgârieturi și gânduri frumoase de la mama și bunica, primii cerceluși ai fetelor, inele, brățări, coliere, nenumărate giuvaieruri primite de la persoane dragi sufletului meu, ce păstrează, încă, în ele, un pic din dragostea celui ce mi le-a oferit, cândva, tare demult. 

Am, totuși, aici, o podoabă care știu că va fi preferata mea pentru întreaga viață. Bijuteria pe care o iubesc cel mai tare este și cea care a fost, parcă, concepută special pentru a mă pune în valoare de fiecare dată când o voi purta: o micuță brățară, dăruită de soțul meu, când am adus-o pe lume pe prima noastră fiică. De fiecare dată când o port, pot să strălucesc cu adevărat, îmi strălucesc și ochii, și sufletul; exact așa cum m-am simțit atunci când am primit-o. De parcă însăși ea, de fiecare dată când aș agăța-o la mână, atât de înțeleaptă, mi-ar șopti duios, iar și iar, cu iubire, încă, chiar și acum, la mulți, foarte mulți ani de atunci,,Acum e momentul tău să strălucești!” 

Și mereu reușesc, datorită ei!

Însă, pe toate bijuteriile mele le port cu plăcere și mândrie și, de fiecare dată, mă bucur enorm de ele, și ele de mine, cât s-o mai putea, într-o delicată complicitate a poveștii ce se ascunde în strălucirea fiecăreia - eu, bijuterie; în curând, poveste. 


- Articol SuperBlog 2019 -

10 comentarii:

Mikyangel spunea...

Si eu am doua bratari de suflet de care nu ma dezlipesc niciodata.

Adriana Ivan spunea...

Nu am bijuterii de suflet. În afară de verighetă și inel de logodnă.

Gramu spunea...

Am cateva bijuterii de suflet si imi place sa le port mereu. Te pup si multumim pentru articol

Ioana Margineanu spunea...

Sunt mare fan bijuterii si prefer mai puntine dar pretioase si cu vaioare sentimentala

Georgiana Sabina spunea...

Am cateva binuterii de suflet, inele si cercei ca astea mi plac cel mai mult.

Raluca Brezniceanu spunea...

Acum merg la un eveniment si datorita articolului tau mi-am cauta prin bijuterii si am ales unele supradimensionate si cu pietre semipretioase.

Albu Steluta spunea...

Am cateva bijuterii de suflet pe care le port zi de zi, insa si si multe pe care le port ocazional.

Rokolla spunea...

De multe ori bijuteriile au o poveste in spate si le fac cu atat mai pretioase

Mihaela Nistor spunea...

cele mai multe bijuterii sunt primite cadou sau cumparate la ocazii deosebite, si de fiecare data cand le port, imi starnesc amintiri dragi.

Andrada spunea...

Cred ca nu exista femeie care sa nu indrageasca cel putin bijuteriile. Eu le ador! Cele mai multe mi le cumpar de pe https://www.ioana-preda.ro/ . Voi de unde faceti shopping de bijuterii? :D