marți

Moda nu are vârstă





Moda se afla într-o continuă evoluție și schimbare, pe care uneori vocile răutăcioase o mai numesc chiar involuție, atât în ceea ce privește reprezentantele sexului frumos, dar mai ales pentru sexul tare. După părerea mea, în România, evoluția modei la bărbați se află într-o stagnare relativă, deseori afișând-se un stil vestimentar ,,împrumutat” de la persoane publice care, în majoritatea cazurilor, n-au nicio legătură cu arta vestimentară. 

Totuși, aș spune că, odată cu evoluția societății, vestimentația, pe lângă rolul său estetic, are din ce în ce mai mult un rol de afirmare a personalității: vestimentația poate identifica purtătorul, grupul social din care acesta face parte sau rolul pe care acesta îl îndeplinește în cadrul grupului. Iar combinația între diferitele proporții, comportament, ambient, comunicare, stil este aceea care formează identitatea.


Modă și personalitate


Aș vrea să spun că nu hainele sunt importante, că important e ce ai în minte și cum reușești să-ți pui ideile în practică, pentru că așa simt eu de când mă știu. Din păcate, realitatea mi-a arătat că trăim într-o lume pentru care contează mult prea mult aparențele. Eu nu sunt omul exceselor și nici nu sunt preocupat să-i uimesc pe cei din jur prin vestimentație, de aceea nici nu pot spune că am făcut schimbări radicale vreodată. Sunt un tip ,,conservator”, cu un stil vestimentar clasic, sobru, cu o paletă de culori mult prea limitată, ce deseori se amestecă în banalitate și chiar îmi stârnește plictisul. 

Recunosc că, acum câțiva ani, mi-am dorit să trec de la stilul ,,băiatul mamei” (sau ,,masculul flaușat”, cum îi spun prietenii mei) la stilul gangsta’, numit autohton “băiatul de după blocuri” și să simt și eu acel aer de libertate, oferit de hainele uzate și largi, adidași și blugi rupți. Am încercat de câteva ori, dar cum nu m-am simțit deloc confortabil, am renunțat definitiv. Mai ales că prietenii ajunseseră să-mi spună să nu mai încurc șifonierul cu al fiului meu.






Moda nu are vârstă


Totuși, în modă nu contează vârsta. Cum arătăm, depinde numai de noi! Eu n-am căutat niciodată să fac pe plac celorlalți cu orice preț și-am purtat doar ceea ce am simțit că mi se potrivește, dar mi-a plăcut întotdeauna să și experimentez. 

În prezent, oamenii nu prea mai dau importanță felului în care se îmbracă, mai mult, argumentează cu "Nu îmi pasă"... Și e păcat! Să arăți cool la 48 de ani e chiar fain. Cunoașteți sentimentul acela când mergeți pe stradă și într-adevăr arătați wow!? Sentimentul acela atunci când prietenii vă întreabă de unde v-ați cumpărat acele ghete, pentru că sunt chiar frumoase!? Vă spun, sentimentul este super, și chiar nu contează ce vârstă avem noi acum! ☺


Stilul sunt EU!


Acum mă îmbrac, pur și simplu, cu lucrurile care îmi vin bine și în care mă simt confortabil. Și sunt mult mai relaxat așa. Simt că acesta-i stilul meu. Am investit în câteva piese care nu se demodează așa ușor și în trei-patru articole vestimentare esențiale și-am învățat să mă îmbrac avantajos, pentru că o garderobă perfectă nu înseamnă, neapărat, una mare. În definitiv, Cinderella a reușit totul datorită unei singure rochii și a unei perechi de pantofi. 

Nu neg că am început să dau mai multă atenție vestimentației, că mă trezesc întrebându-mă dacă pantalonii mei se potrivesc cu cămașa sau dacă la perechea de blugi negri merg mai bine pantofii închiși la culoare sau cei deschiși. Și acest lucru e inevitabil, pentru că, de fapt, prin îmbrăcăminte, comunicăm celorlalți așteptările noastre asupra modului în care dorim să fim tratați: un costum clasic comunică dorința noastră de a ne relaționa la nivel oficial iar o îmbrăcăminte mai puțin formală poate fi interpretată ca intenție de a da o notă mai caldă, mai personală celor din jurul nostru. 

















Recomandare:
Pe answear.ro puteți găsi toate componentele unei garderobe perfecte: produse elegante, casual sau sport, în ton cu moda, astfel încât să puteți face față tuturor provocărilor cu ținute incredibil de rafinate, de o calitate excelentă.


Voi ce purtați toamna asta? Sau în ce ținute vă simțiți confortabil?




- SuperBlog 2019 -


17 comentarii:

Raluca Brezniceanu spunea...

Ca niciodata toamna asta am ales numai outfituri casual. Pur si simplu nu am chef de altceva. Cui ii place bine, cui nu, treaba lui.

Gabriela Alexandra Andrei spunea...

Am fost mereu adepta look-urilor casual și tot pe varianta asta merg și în sezonul asta de toamna - iarba. Mult mai potrivite ultimele doua alegeri!

Adriana Ivan spunea...

Toamna asta mi-am propus să port ținute casual. Voi intra pe site să îmi aleg ceva.

Mihaela Nistor spunea...

Eu prefer tinutele casual, dar sa aiba ceva chic, si optez pentru culor vii.

Luca Raluca spunea...

Eu am un stil destul de elegant, mereu port tocuri si nu sunt pregatita sa renunt la ele. :)))

Anonim spunea...

Cred ca toată lumea prefera un stil casual, la fel ca și mine, bineinteles

Ioana Pavel spunea...

Eu toamna aceasta mi-am propus sa fiu mult mai feninina, sa port mai mult fuste, rochii si tocuri. Dar sa vad daca o sa-mi si iasa, pentru ca de fel sunt destul de friguroasa.

Anonim spunea...

Daca inainte alegeam tinute mai elegante, de cand il am pe cel mic, aleg mai mult stilul casual, in care sa ma simt cat mai confortabil.

Elena Chedică Mateică spunea...

Eu mereu am fost o persoana care alege stilul casual, foarte rar port camasi si haine mai elegante.

Unknown spunea...

Eu sunt stilul sport, greu ies din trening dar in ultimul timp gravitez spre piese mai casual clasice.

Ioana Margineanu spunea...

Eu sunt stilul sport, greu ies din trening dar in ultimul timp gravitez spre piese mai casual clasice.

22:30

Deya spunea...

O data cu varsta ne schimbam si gusturile si stilul. E adevarat ca moda se schimba si trebuie sa ne adaptam insa sunt de parere ca fiecare purtam ce ne place si ne reprezinta inainte de toate

Gramu spunea...

Eu cred că la voi bărbații este foarte simplu. Nu aveți cum sa greșiți cu o pereche de jeanși și un tricou

Mikyangel spunea...

Eu imi aleg tinutele in functie de starea de moment dar le prefer pe cele confortabile care nu imi ingradesc miscarile.

Georgiana Sabina spunea...

Ai mare dreptate si pana la urma trebuie sa te simti tu bine cu ce te imbraci

Laurentiu spunea...

Stilul in care alegi sa te imbraci spune foarte multe despre tine! La fel si felul in care porti haina.. atitudinea, e fascinant! Tin minte acum cativa ani cand am citit prima mea carte de psihologie, am gasit-o intamplator pe https://www.universenciclopedic.ro/ ,nu am reusit sa o las din mana! De atunci sunt fascinat de domeniu. Oameni buni, imbracati ce va inspira!

Carmen spunea...

Eu cel mai mult pun accent pe outfit, machiar si unghii. Nu sunt fana accesoriilor dar manichiura si machiajul sunt un absolut necesar. Nu ies din casa fara sa am manichiura perfecta, tocmai am descoperit si produsele biosculpture, minunate! Le comand online de pe site https://www.bio-sculpture.ro/