luni


Accesorii cu stil care pot completa cu succes orice look casual 






Felul în care ne alegem accesoriile poate afecta orice ținută. Un bărbat stilat va fi întotdeauna atent la accesoriile pe care le poartă, și, fiind conștient de rolul fiecăruia, va alege momentele cele mai potrivite pentru a da ținutelor casual nota de formalism și de eleganță pe care o dorește. Accesoriile sunt elementele cele mai putin costisitoare care completează o ținută. Chiar dacă uneori li se acordă cea mai mică atenție, acestea fac deosebirea între o ținută banală și una senzațională. Nu de puține ori am observat că inelul, ceasul, butonii, cravata, pălăria sau brățara sunt exact elementele care aduc personalitate întregului outfit și care ne fac să ne simțim în largul nostru, oferindu-ne unicitate.

Echilibrul în vestimentație e un aspect pe care trebuie să îl cautăm mereu atunci când ne alegem hainele și accesoriile pe care dorim să le purtăm. Este indicat să evităm aparițiile extravagante atunci când contextul nu cere acest lucru și să ne ferim de extreme, fie că vorbim de culori sau de dimensiunea accesoriilor. În special atunci când este vorba despre mediul business, look-ul nostru trebuie să exprime mereu seriozitate, încredere, siguranță și atitudine. Astfel, e bine să alegem cu multă grijă lucrurile care să ne reprezinte stilul și calitățile cât mai fidel în spațiul public. 

În cazul în care vă place să fiți la modă și doriți să vă cumpărați accesorii care să vă ajute ca orice ținută veți alege, să iasă în evidență, aveți o mulțime de opțiuni disponibile dintre care puteți alege oricând. Anul acesta sunt în trend multe accesorii pentru bărbați, cum ar fi cravata, eșarfa, brățara din piele, ceasul, servieta, pălăria, servieta, etc., care pot fi purtate cu ținute casual și care vă pot face să arătați relaxat și elegant în același timp. 

Pentru a participa la ocazii mai lejere este recomandat să se opteze pentru cămășile casual care sunt extrem de potrivite pentru acest gen de evenimente. Cămășile se pot purta peste blugi sau pantaloni și se pot asorta într-un mod fericit cu o cravată drăguță pentru a vă oferi un look casual. Tricourile polo sunt de asemenea extrem de populare când vine vorba de un aspect relaxat și se pot purta la petrecerile ținute în cluburi sau pentru a juca tenis și alte sporturi în aer liber. Pentru serile ocazionale și picnicuri, vă puteți completa aspectul lejer cu accesorii cum ar fi cravatele formale sau cele cu un aspect mai colorat, eșarfe de mătase și alte accesorii populare la modă, cum ar fi brățările din piele, fie ele late, subțiri sau împletite.

Brățările din piele sunt versatile și adaugă personalitate și masculinitate întregii ținute. Completează ținutele casual, lejere, aducând totodată un aer boem. Alte accesorii care definesc o ținută casual și care se potrivesc foarte bine cu brățara din piele sunt eșarfa și pălăria.

Eșarfele sunt extrem de potrivite pentru ocaziile casual, definind ușor imaginea pe care ne-o dorim. Nu trebuie să subestimați niciodată puterea de seducție a unei eșarfe! Ea poate puncta cromatic o ținută sobră sau poate transforma cu ușurință o ținută lejeră într-una plină de stil. Dacă vorbim de culori, e indicat să alegem eșarfe care se potrivesc stilului și personalității noastre. Nu trebuie să uităm că starea de spirit este influențată, pe lângă ținută, și de culorile din care aceasta este formată. De obicei, alegem să purtăm o eșarfă verde, culoarea speranței, pentru bună dispoziție și o stare de relaxare, în timp ce adepții stilului clasic optează deseori pentru nuanțe neutre, maro, gri, ciocolatiu, care sunt foarte ușor de asortat, oferind, în același timp, și eleganță. În afară de cravata sau eșarfa pentru bărbați, putem adăuga o serie de alte accesorii: serviete și portofele din piele, butoni eleganți, o pereche de ochelari sau ceasuri care pot sublinia accentele unui anumit look și emana un aer de rafinament. 
Pălăriile dau o notă de clasă, rafinament și personalitate, oferind un accent interesant și unic pentru orice ținută. Ele sunt atât de funcționale și elegante încât, dacă știm să le alegem bine, ne vom pune rapid semnătura propriului stil, accentuându-ne, în același timp și latura carismatică. Pălăriile sunt o metodă foarte bună pentru a crea diverse ținute personalizate.




Numărul de bijuterii pe care bărbații le pot purta pe mâini este limitat. Printre acestea se numără ceasul, butonii de la cămașă și verigheta, dacă acesta este căsătorit. Ceasul unui bărbat e mai mult decât un instrument pentru măsurat timpul. Purtându-l, ne oferă ocazia să ieșim în evidență, exprimând, în același timp, și stilul care ne caracterizează. Un ceas elegant va deveni automat un simbol al statutului și al gusturilor rafinate. 

Să nu uităm, deasemenea, că o servietă sau un portofel din piele reprezintă o adevărată investiție care poate face diferența dintre un bărbat de succes și un amator. 

Pe lângă cumpărarea unor asemenea accesorii pentru garderoba personală, putem să le facem și cadou celorlalți prieteni de sex masculin.




- Articol SuperBlog 2019 -
Foto: MeliMelo Paris, Pixabay

12 comentarii:

Dani spunea...

Mi-am cumparat de la amanet un ceas, intamplator pt ca eu imi cautam defapt un telefon si am fost surprins de cate accesorii si alte obiecte de valoare gasesti la amanet, la preturi mult mai ok. Chiar va recomand, eu am economisit foarte mult, https://www.amanetonline.com/ baietii sunt de treaba :)

Adriana Ivan spunea...

Soțul meu adoră ceasurile. 3 o idee bună să îi fac un astfel de cadou în perioada următoare.

Bianca spunea...

Și eu sunt de acord că accesoriile scot o ținută din anonimat și chiar ai oferit niște idei bune și utile

Camelia spunea...

Cred ca accesoriile bine alese pot pune in valoare orice outfit.

Elena Chedică Mateică spunea...

Sotul meu poarta doar ceas și bine-nțeles nelipsitul portofel. Cravata foarte rar, nici la cununia civilă nu a vrut sa poarte.

Oana spunea...

Accesoriile alese cu grija completeaza frumos orice tinuta.

Nefelibata spunea...

Imi place articolul asta! Barbatii sa ia aminte.

Mihaela Nistor spunea...

Accesoriile mi se par indispensabile si pentru femei si pentru barbati.

Gabriela Alexandra Andrei spunea...

Soțul meu e fan ceasuri si bratari!

Mikyangel spunea...

Chiar ma gandeam sa-i cumpar iubitului meu de Craciun un portofel nou. Ceas i-as lua dar nu poarta.

CristinaB spunea...

Sotul meu nu poarta ceasuri desi mie imi plac mult. In schimb un portofel chiar i-ar fi de folos.

Rokolla spunea...

Imi plac mult barbatii care poarta palarii doar ca eu cred ca se potriveste anumitor tipuri de persoane. Poate cei care adopta un stil mai elegant