miercuri


Cum se mai recrutează spionii în ziua de azi?




Pe timp de război sau pace, spionii joacă un rol extrem de important în strângerea de informații utile țărilor pentru care lucrează. 


În ultimii ani, și eu am coordonat sute de oameni în misiuni secrete. În realitate și pe bune... dar, doar pentru jocurile virtuale. Jocuri care m-au învățat, recunosc, mai mult decât toate cursurile la care am participat vreodată, cel puțin pe partea cu socializarea, spionajul și misiunile imposibile. Pentru mine, jocurile video au fost dintotdeauna o relaxare, fie că le-am jucat single sau multiplayer. Ajunsesem, la un moment dat, chiar să mă identific cu personajul din joc. Tocmai de aceea, rar le spuneam prietenilor din afara jocurilor ce făceam, chiar și când petreceam până la șase ore pe zi cu planurile sau în călătorii. Iar din cauza siguranței operațiunilor, era foarte greu să vorbesc despre lucrurile astea, chiar și cu prietenii apropiați. Mai mult, nimeni nu mă știa ca jucător pasionat și nu doream să dau impresia că sunt o ciudată pentru că dedic atât de multă energie unor jocuri care nici măcar nu-mi plăceau cu vreo doi-trei ani în urmă. Uneori mi se părea că trăiesc chiar o viață dublă: ziua, cu elevii mei la școală, iar noaptea și în weekenduri, cel mai bun agent al rezistenței.

Pe lângă tot felul de astfel de jocuri, mi-am testat, deseori, abilitățile de spion și printr-o multitudine de tipuri de teste: situaționale, de cultură generală, de inteligență. Toate testele pe care le-am dat aveau o valoare orientativă, iar rezultatele obținute nu mă condiționau în niciun fel, cel puțin așa am crezut eu. Deși, recunosc, întotdeauna m-am gândit că aș putea face parte oricând din prima linie de apărare și protejare a țării, lucrând alături de oameni cu abilități de excepție. Până la urmă, de ce să am doar un job, când pot contribui și la apărarea intereselor națiunii, nu-i așa!? 


Niciodată, însă, nu m-am gândit că aceste jocuri-test sunt chiar tehnici de promovare ale campaniilor reale de recrutare a spionilor adevărați. Cert este că așa am fost recrutată de o agenție mondială de spionaj, iar acum sunt unul din Îngerii lui Charlie. Știu, nici mie nu mi-a venit să cred, inițial ... Dar după ce am cunoscut, cu adevărat, echipa de îngeri, mi-am dat seama că eram ingredientul perfect ce le lipsea pentru a putea să facă istorie. Nu știu, zău, ce s-ar fi făcut Elena Houghlin dacă nu eram eu, să declanșez fantastica cursă în jurul lumii și să-i recuperez propria invenție, înainte să provoace daune irecuperabile. Îngerii lui Charlie sunt, cu adevărat, o echipă, dar, cu siguranță, acesta este modul în care obișnuiesc să lucreze toate femeile. Ne place să adunăm toate abilitățile la un loc pentru ca, mai apoi, să îndeplinim cu succes orice misiune, oricât de imposibilă ar părea, la prima vedere.

Tot ce pot să vă spun acum, după ce am reușit să salvez lumea, este că jocurile cu realitate augmentată pot face minuni în cazul oamenilor introvertiți, ca mine. Și pentru a vă convinge de toate acestea, nu trebuie să pierdeți lansarea filmului ,,Îngerii lui Charlie”, un film excepțional, de aventură, care va avea loc în cinematografele din România pe 29 noiembrie 2019.



- Articol SuperBlog 2019 -

12 comentarii:

Raluca Brezniceanu spunea...

Imi doresc sa vad acest film si sigur nu-l voi rata. Chiar pe 29 ma vei gasi intr-una din sali asteptand nerabdatoare, sa inceapa.

Gramu spunea...

Ador conceptul acestui film. Cred că am văzut toate variantele, deci nu trebuie ratata nici aceasta 😘

Georgiana Sabina spunea...

Nici nu stii ce mult ma bucur ca apare, abia astept sa l vad, stiu ca eram mare fana filme de genul.

Albu Steluta spunea...

Sper ca acest film sa fie mai bun decat ultimul pe care l-am vazut!

Oana D. spunea...

Nu stiu daca intr-un film se arata chiar metodele reale de recrutare a spionilor (scolile de gradati in servicii oare ce fac? :) ) dar vreau sa-l vad!

Bratu Gabriela spunea...

Versiunea clasica a filmului mi-a plăcut foarte mult, sunt curioasa ce s-a schimbat

Mikyangel spunea...

Eu am vazut doar filmul din 2000, cel cu Lucy Liu care mi-a placut si abia astept sa-l vad si pe asta fiindca imi place Kristen Stewart.

Gabriela Alexandra Andrei spunea...

Abia aștept sa vad filmul! Sunt fana a a este serii!

CristinaB spunea...

Super, chiar vreau sa merg sa vad si eu filmul. O parte din actori imi plac tare mult.

Mihaela Nistor spunea...

Abia astept sa apara filmul la cinema sa-l vedem si noi.

Urban Story spunea...

Chiar imi doresc sa ma relaxez la un film asa ca am sa fiu cu ochii pe el in cinematografe

Rokolla spunea...

Este un film din copilaria mea. Ar fi interesant sa-l vad acum sa vad cum l-as percepe