luni


Tehnologia LED ne luminează prezentul și viitorul







Când ne rămâne un pic de timp liber, în afara orelor de serviciu, căutăm să-l exploatăm cât mai bine pentru a ne relaxa. Zilnic încercăm să fugim de monotonie și să scăpăm de stresul cotidian prin tot felul de activități menite să ne creeze o stare cât mai confortabilă: ne uităm la un film bun cu familia, ascultăm muzică, mergem la teatru, citim o carte, ieșim cu prietenii la o terasă sau la o plimbare prin parc, încercând să transformăm puținul timp liber în clipe cât mai plăcute și relaxante. 

Câteodată, însă, avem nevoie și de timp pe care să-l petrecem singuri, departe de toată agitația care ne înconjoară în fiecare zi (colegi, șefi, copii acasă și la școală, prieteni, familie, etc.) și ne dorim să ne relaxăm printr-o plimbare, într-un loc liniștit. Mie, de exemplu, îmi place foarte mult să mă plimb cu mașina, la sfârșitul zilei, pe străzile Bucureștiului; căci un pic de relaxare este exact ce am nevoie pentru a mă pregăti de o nouă zi de lucru.

Reclamele luminoase- idei geniale de design urban


Pesemne că o să râdeți, dar vă garantez că Bucureștiul arată spectaculos odată cu lăsarea întunericului, poate de mii de ori mai bine decât ziua. Capitala nocturnă devine, parcă, un alt univers, plin de descoperiri și ispite. Cum se lasă seara, cenușiul specific clădirilor din capitală, dispare în întuneric, lăsând loc luminilor artificiale să le decoreze, iar liniștea care se așterne peste întregul oraș îl face fermecător și, nu în ultimul rând, extrem de relaxant. Căci destul de multe locuri, pe care și voi le cunoașteți de-o viață, arată cu totul și cu totul altfel odată cu lăsarea întunericului doar datorită sistemelor de iluminat și a reclamelor luminoase. Urbanizarea rapidă a tot mai multor zone din capitală a dus la o adevărată bătălie între lumină și întuneric. Astăzi, întregul București strălucește în noapte iar linia orizontului este atât de clară și luminoasă datorită miilor de lumini multicolore pe care le întâlnim la tot pasul, de la panourile firmelor sau a panourilor informative, de la vestitele cruci de farmacie sau de la ceasurile stradale.


Căci, atunci când suntem în mașină, seara, cu siguranță, cele mai notabile obiecte pe care le vedem în timpul mersului sunt aceste firme luminoase și panouri publicitare. Deși scopul principal al folosirii acestora este să atragă cât mai mulți clienți, designul stradal și, implicit, cel urban, au numai de câștigat. Aș spune că design-ul stradal este exact ca machiajul, poate transforma o persoană obișnuită într-o vedetă strălucitoare. Și astfel, fața prăfuită a unui oraș poate prinde dintr-o dată viață, iar spațiile odată neatractive să devină centrul atenției.

Publicitatea prin intermediul reclamelor și panourilor cu LED - o strategie de succes 


Orașele au nevoie de un iluminat de calitate permanent, iar această tendință se reflectă chiar și în cazul localităților mai mici. Autoritățile în general, dar și companiile sau centrele comerciale, își doresc cât mai multă lumină, din motive de siguranță, dar și pentru că iluminatul stradal aduce un plus de valoare clădirilor în care respectivele afaceri își desfășoară activitatea. Tehnologia LED este soluția aleasă tot mai des în ultima vreme pentru iluminatul stradal și arhitectural, pentru a aduce lumina de calitate în spațiile comerciale, în spitale și în birouri, dar mai ales pentru publicitatea stradală. Căci panourile cu LED funcționează perfect și la temperaturi extreme și nu dăunează mediului înconjurător, imaginea lor rezistând foarte bine de-a lungul timpului în mediul exterior. 

SmarSoft, de exemplu, este singurul producător din Europa de soluții de afișaj electronic care acordă garanție extinsă. Firma oferă servicii de creație publicitară de calitate, oferind pe lângă experiență, calitate și varietate și o durată de funcționare a afișajelor electronice de peste 12 ani, cu costuri zero de mentenanță pe toată perioada și un produs impecabil pe toată durata utilizării lui de către beneficiar. 


Tehnologia LED va schimba aspectul orașelor pe timp de noapte


De fiecare dată când m-am relaxat plimbându-mă de colo-colo pe străzile capitalei, am admirat mulțimea amețitoare de firme luminoase pe care le-am întâlnit la tot pasul, recunoscând, totodată, că ele reprezintă, într-adevăr, modalitatea cea mai eficientă de branding și publicitate modernă. Căci în ciuda dezvoltării unor noi mijloace de promovare a afacerilor în mediul online, publicitatea stradală rămâne una dintre cele mai eficiente metode de marketing. Panourile video sau ecranele cu led au marele avantaj ca pot rula un număr nelimitat de spoturi publicitare, care se reiau la un anumit interval de timp în beneficiul privitorilor, potențiali clienți, iar impactul în ceea ce privește reclama derulată pe acest tip de panouri, este chiar foarte mare, cu vizibilitate foarte bună atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții. 

Bucureștiul este plin de mesh-uri, prisme și panouri publicitare, ceea ce mie nu mi se pare neapărat un lucru rău. O misiune greu de îndeplinit acum câțiva ani, aceea de te descurca într-un oraș necunoscut, de exemplu, pare acum floare la ureche- căci peste tot vei întâlni afișaje verticale care-ți vor arăta, de departe, unde-i farmacia, hotelul, biserica, primăria sau restaurantul cu mâncarea preferată. Până la urmă, orice firmă care se respectă folosește o reclamă luminoasă astfel încât să informeze clienții de prezența sa într-o locație sau de anumite oferte care să-i atragă în spațiul său comercial. De regulă, aceste panouri publicitare sunt montate în locuri cu un flux mare de oameni, fiind extrem de vizibile. Un afișaj stradal poate avea un avantaj uriaș dacă se dorește construcția unui brand. Căci, cu siguranță, brandurile se construiesc prin repetiție. Iar dacă se reușește afișarea unui banner într-un loc public, în câțiva ani (uneori chiar și luni), cu siguranță, brandul acela va fi mai bine conturat. 



Dacă sunteți obișnuiți să profitați de frumusețea Bucureștiului numai pe timpul zilei vă provoc să-l descoperi sub un unghi total diferit și să-l admirați când se împodobește cu mii și mii de lumini. Căci atunci când toate acestea se aprind, Bucureștiul, la fel ca toate marile orașe ale lumii, devine, cu adevărat, o fermecătoare destinație. Și pentru toți cei care nu au avut până acum curiozitatea să vadă și cealaltă față a capitalei sau pentru cei care vor fi la un moment dat turiști pentru o zi în București, reclamele luminoase pot reprezenta, cu adevărat, un fascinant portret al orașului, pe timp de noapte. 

Și acum, vorba cântecului: “Hai să-ți arat Bucureștiul noaptea!”





- Articol SuperBlog 2019 -

6 comentarii:

Mikyangel spunea...

Si in Brasov avem foarte multe reclame luminoase, unele imi plac, altele nu, dar le consider necesare si eficiente.

Gabriela Alexandra Andrei spunea...

În general îmi plac reclamele luminoase. Uite sa știi ca în Danemarca nu prea am văzut.

Adriana Ivan spunea...

Și la mine în oraș sunt tot mai multe astfel de reclame. Eu le consider utile, mai ales pentru cei din exterior, care nu cunosc orașul .

Raluca Brezniceanu spunea...

Afisajele luminoase dau un aer festiv oricarui oras, numai ca ar trebui umblat un pic la designul lor.

Rokolla spunea...

Nu ma deranjeaza reclamele luminoase si chiar imi plac. Mi se pare ca transmit rapid un mesaj

Albu Steluta spunea...

Eu le va utile sincer. Cand esti i cautarea unei farmacii de exemplu o astfel de firma luminoasa te orienteaza rapid.