sâmbătă


Reamenajarea bucătăriei- câteva sfaturi pentru a o transforma într-un spațiu cât mai practic și primitor






În prezent, bucătăriile au funcții din ce în ce mai diverse: spațiu de gătit, de luat masa, de socializat, de relaxare. Din această cauză, și ideile actuale de amenajare se extind, aducând în prim plan mobilă cu finisaje premium, compartimentare inteligentă și funcții estetice complexe ce pot oferi un design modern, de impact, transformând complet ambianța din orice locuință. Însă, întotdeauna, trebuie să vă gândiți la eficiența, funcționarea și siguranța folosirii spațiului și, nu neapărat în ultimul rând, la aspectul estetic. Acum, orice bucătărie banală poate, cu ușurință, să devină o scenă neo-modernistă care să încânte toate privirile.

Amenajarea bucătăriei depinde de rolul pe care o are pentru noi- investițiile în piesele de mobilier, utilități și electrocasnice fiind numeroase, direct proporționale ca număr și valoare cu pasiunea pe care o are fiecare persoană față de arta culinară. Aspectul bucătăriei reflectă întotdeauna importanța pe care acest spațiu îl are pentru fiecare din noi. Așa că, fie că sunteți pasionați de gătit sau nu, bucătăria este o parte foarte importantă a locuinței iar amenajarea ei se face pe baza mai multor criterii, în funcție de ce anume vă interesează să îmbunătățiți sau să schimbați la ea.

Cu siguranță, vă doriți cu toții o bucătărie confortabilă, funcțională, plăcută și ușor de întreținut, indiferent de stil. Chiar dacă la prima vedere pare dificil de obținut o “bucătărie de vis”, în realitate lucrurile pot să fie chiar foarte simple, iar o planificare riguroasă chiar poate să facă minuni în acest sens. În amenajarea bucătăriei este important să țineți cont de o serie de factori: suprafața, mobilierul ales, lumina, aerisirea și întreținerea. Cea mai mare provocare rămâne, însă, dimensiunea bucătăriei. 



Atunci când aveți la dispoziție un spațiu cu dimensiuni reduse, este important să fiți organizați și să încercați să maximizați fiecare centimetru utilizabil (cu siguranță, va fi necesar să și improvizați), să păstrați în bucătărie doar strictul necesar și orice altă adiție să fie plasată într-o altă cameră. Tot din rațiuni de spațiu, mulți dintre voi ați ales deja să eliminați peretele care separă bucătăria de living, obținând, astfel, o suprafață unică mult mai mare.

Deasemenea, mobilierul trebuie să fie ales cu grijă pentru bucătăriile mici. Un colțar cu spațiu de depozitare este cel mai indicat deoarece acesta ține locul scaunelor. Mobila trebuie să aibă culori deschise pentru a da luminozitate spațiului iar pentru a crea senzația de spațiu mai mare, culorile trebuie să fie calde. În plus, o masă rabatabilă și electrocasnicele incorporabile vor salva din spațiu și mai mult.

Elementele esențiale pentru utilarea bucătăriei rămân, însă, chiuveta și bateria. Acestea trebuie să exprime calitate, funcționalitate și trebuie să aibă un design pe măsură.


Cum alegem chiuveta și bateria?


Modelul, forma, materialul, culoarea și, nu în ultimul rând, funcționalitatea sunt câteva aspecte de care trebuie să țineți seama când alegeți o chiuvetă și o baterie pentru bucătărie. Odată cu apariția și altor materiale în afara inoxului, cum ar fi granitul, piatra naturală sau sticla, partea estetică a ajuns să fie pusă pe primul plan din ce în ce mai des în momentul deciziei finale.



Totuși, trebuie să vă gândiți, în primul rând, la nevoile voastre: dacă aveți de spălat multe vase, de pregătit multe ingrediente sau dacă doar vreți să clătiți vasele înainte de a le pune în mașina de spălat vase. Ar trebui să luați în considerare cât de des folosiți chiuveta, dar și spațiul de care dispuneți. Chiuvetele și bateriile sunt mai eficiente dacă sunt plasate între plită și mașina de spălat vase, cu suportul pentru vase și cuva în partea dreapta (sau stânga, dacă sunteți stângaci).


Alegeți chiuveta în funcție de nevoi: cuvele mari sunt potrivite pentru a spăla multe vase, în timp ce o cuvă dublă este practică pentru a face două lucruri în același timp (prepararea mâncărurilor și spălatul legumelor). Chiuveta cu scurgător este potrivită dacă spălați des vasele și vă ajută, în același timp, să mențineți mereu blatul uscat.


Franke- calitate, inovație și stil


Soluții de amenajare pentru spațiul bucătăriei sunt numeroase. Cu siguranță sunteți norocoși dacă ați pus mâna pe o garnitură de mobilier la preț promoțional, dar sunt atâtea alte lucruri fără de care o bucătărie nu poate funcționa la parametri optimi- acestea sunt, desigur, electrocasnicele: frigiderul, combina frigorifică, aragazul sau plita, cuptorul, hota și mașina de spălat vase. Orice bucătărie se poate amenaja ușor cu electrocasnicele potrivite. Cel mai cunoscut loc unde puteți găsi electrocasnice adecvate pentru orice tip și stil de bucătărie este Franke România, cu Master Showroom-ul în bd-ul Biruinței, nr. 98, loc. Pantelimon, județul Ilfov. 

Franke este principalul furnizor de sisteme incorporabile pentru bucătării casnice ce oferă linii complete, într-o gamă foarte variată (în prezent, compania deține în portofoliu peste 1300 de coduri de produse diferite). Sistemele de bucătărie includ toate echipamentele necesare unei bucătării perfect funcționale: o gamă variată de chiuvete de bucătărie, baterii, plite, hote, mașini de spălat vase incorporabile, cuptoare cu microunde, combine frigorifice, mașini de cafea incorporabile, cuptor, tocător de resturi și o mulțime de alte accesorii. Toate aceste produse sunt confecționate din cele mai bune materiale, fiind și foarte rezistente la degradarea în timp.

Franke este cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume și este lider în cercetarea și dezvoltarea unor materiale și a unor produse noi pentru bucătărie. De exemplu, beneficiind de tehnologia Sanitized, chiuvetele Franke se pot întreține mult mai ușor, datorită peliculei de ioni de argint cu care sunt acoperite acestea. Dacă căutați o chiuvetă bucătărie din oțel inoxidabil, fragranite, acril etc. care să poată fi montată atât pe blat, la nivelul blatului, dar și sub acesta, la Franke cu siguranță veți găsi modelul preferat, într-o paletă largă de culori, pentru a se potrivi cel mai bine designului pe care l-ați creat. 


Articol Spring Superblog 2020

Un comentariu:

Cristina DRagomir spunea...

produsele Franke sunt scumpe, dar merita. Nu se compara cu altele de pe piata, nici la aspect, nici la calitate si rezistenta.