luni


Drumetii perfecte cu 

http://totalmag.ro



E vara si soarele arzator ne face sa ne dorim cat mai mult sa fim in imparatia codrului verde. Suntem cu amicii sau familia si ne-am hotarat pentru o tura pe munte?! Avem deja traseul pregatit dinainte si totul planificat ca la carte?! La drum, deci...

Se poate intampla, totusi, sa ne strice ceva buna dispozitie?! 
DA, mie mi s-a intamplat! Ne-am ratacit!

Si pentru ca aici sunt alaturi de prieteni, am sa va spun cum va ajuta TotalMag sa faceti drumetii/excursii perfecte! Pe  mine m-a ajutat!
Deci...

Pornim dis de dimineata la drum, cu rucsacul in spate, urmarind cu atentie marcajele. Inaintam, spunem glume, alergam, culegem floricele, cantam, ne distram... Si deodata, iti dai seama ca nu stii unde esti! Cui nu i s-a intamplat macar o data sa se rataceasca?! Te trezesti dintr-o data ca nu mai vezi niciun insemn, niciun marcaj si ca nu ai nici cea mai mica idee incotro s-o iei. Ce faci in aceasta situatie?


In primul rand sa ne pastram calmul- este principalul lucru pe care trebuie sa-l facem cand realizam ca ne-am pierdut si ca nu stim cum sa regasim drumul. Atacurile de panica ne pot cauza mari probleme: dificultate in respiratie, batai accerelate ale inimii, senzatie de greata, tiuituri in ureche, frisoane (deci, nu e de gluma!- sa nu ma puneti sa va povestesc...)

Semnalizeaza/marcheaza locul in care te afli, este bine sa identifici un ,,loc/punct zero" printr-o gramajoara de pietre, o esarfa legata de-o crenguta sau orice altceva vizibil si de la distanta. Si zgomotul poate ajuta destul de mult; cineva, poate este prin preajma si ne poate auzi (putem folosi si un fluier, daca avem).

Ce e foarte important:
STOP (Stay-Think-Observe-Plan, adica Stai- Gandeste- Observa- Planifica). Asculta cu atentie fiecare zgomot, orice poate fi util: o drujba, un motor de masina, poate chiar niste voci ale altor oameni (aici, nu ma refer la vocile prietenilor imaginari, desigur :P ) Este posibil ca prin imprejurimi sa fie turisti sau localnici. Stabilim cu aproximatie directia si pornim la drum.( noi n-am avut norocul acesta, nu era nimeni prin preajma, doar cateva inaripate si vantul).
Daca avem o apa curgatoare prin imprejurimi, e bine sa-i urmarim cursul! Nu pentru a pescui, cum voiau sa faca unii dintre noi! E aproape imposibil sa nu gasim un pescar sau o cabana sau chiar un sat- pentru ca acestea stim ca au luat nastere in apropierea surselor de apa. (noi n-am avut noroc, insa, au inceput sa ne doara picioarele si ne-am oprit).


Ne-am dat seama ca trebuie sa ne ajutam de ceea ce avem la noi, mai ales ca se insera. Stiam ca pentru reusita drumetiilor nu trebuie sa plecam fara harta si busola, care pot fi vitale in cazul in care ne pierdem. La fel de necesara este si trusa de prim ajutor- care nu trebuie sa lipseasca  din echipamentul excursionistilor. Nimanui nu-i place sa orbecaie in intuneric, asa ca trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca avem lanterna si baterii in plus (noi am avut destule baterii si o singura lanterna care functiona, doua n-au avut becurile schimbate- si abia luminau :D ). Astfel, cu ajutorul lanternelor putem distinge poteci sau urme de animale, sa ne putem feri de ele. Daca ne e frig, putem face un foc sa ne incalzim sau pentru a fi semnal luminos pentru cineva care poate trece prin zona; e necesar sa ai in rucsac   chibrituri/ brichete/ amnare, ceva cu care sa poti aprinde focul. Trebuie sa aveti mare grija; daca va apuca noaptea pe drum, fie ca v-ati ratacit sau nu. E mai bine sa va opriti, noaptea va poate incurca si mai mult. Mai bine ridici cortul si te pregatesti pentru o noapte in natura.

 http://totalmag.ro/ro/produseCorturi/SNUGPAK-The-Bunker-cort-pentru-3-persoane.html

Este esential ca pana la lasarea serii sa gasim o sursa de apa sa ne facem rezerve pentru ca hidratarea e foarte importanta; crengi uscate si pietre de marime medie pentru a putea face focul si a ne incalzi sau feri de animalele salbatice, sau pentru a pregati ceva de mancare (un ceai, macar). Apoi, dimineata, veti vedea ca totul e mult mai usor, si poate reusiti sa aveti semnal la telefon! :P 

Norocul nostru a fost ca cei mai multi dintre noi eram dotati cu produse calitative si extrem de utile achizitionate de la TotalMag si am reusit sa trecem cu bine de noaptea rece!!! 

Asa ca, daca vreti sa plecati in excursie/drumetie/vacanta nu uitati sa vizitati inainte TotalMag si sa va echipati corespunzator! Numai asa veti fi feriti de surprize neplacute!

http://totalmag.ro

Drum bun, oriunde v-ati duce!
Pentru orice produs comandat aveti 10% reducere daca folositi codul CORP11RC adaugat la Observatii, inainte de finalizarea comenzii.


Niciun comentariu: