miercuri

Cum mi-a schimbat internetul viata

Internetul este o lume de informare reala in care te poti documenta despre orice doresti, cum doresti, cand doresti si cat doresti. Internetul s-a dovedit a fi o imensa ,,biblioteca" deschisa 24/24. Aici poti socializa cu prietenii, te poti juca gratis jocurile preferate, poti viziona orice fel de filme, documentare, poti afla starea vremii si poti impartasi bucuriile tale lumii intregi doar apasand butonul magic al tastaturii. 



Internetul...Azi, toata lumea are un calculator si acces la internet. Cand ne conectam la internet devenim parte a unei retele uriase, uneori pierzand notiunea timpului sau, voit, identitatea. Cu toate partile lui bune si rele nu imi mai pot imagina o lume fara internet. Daca este folosit cu masura si in scopuri bine definite nu poate sa duca decat la o dezvoltare accelerata a omenirii.
Internetul a patruns in casa mea in anul 1997, cand fiica mea cea mica avea un an. Impreuna cu ea i-am invatat si eu tainele, deseori cea mica fiindu-mi profesor. O intamplare amuzanta legata de internet - fiica mea avea vreo 4-5 anisori, la gradinita era pusa de doamna sa treaca nivelul jocurilor pentru ceilalti pici! Era ,,meseriasa", cum zicea ea! :D Cautam pentru elevii mei filme si jocuri la calculatorul meu si, deodata, s-a deschis, cu tot cu foto, un site pentru adulti. Eu, panicata, nu reuseam sa inchid mai repede pagina, gandindu-ma ce explicatii sa-i dau fetitei... cea mica, linistita, cu o voce hotarata, zice: ,,Ce sa-ti fac!? Eu mi-am blocat site-urile cu prostii la calculatorul meu "... Acum e mare, dar sper ca mai are blocat p.c.-ul.


Mi-am facut primul blog acum vreo 10 ani, scriam pentru mine, mai mult, ganduri, sentimente, intamplari, vise, amintiri...
Aproape de prieteni are hosting gratuit. Scriu pentru prieteni si despre prieteni. 
Internetul m-a ajutat foarte mult in functia didactica, am cunoscut colegi, metode si activitati pe care le-am folosit cu drag si eu la clasa. Imi place sa ascult muzica si sa vad filme noi. 
Daca si pentru voi internetul mai are nevoie de lamuriri, cateva cursuri Seo  vor rezolva orice enigma.
,,Cel mai mare impact al internetului va fi accesul universal la intreaga cunostere umana. Persoana cea mai inteligenta din lume, in viitor, ar putea fi cineva care se naste chiar acum si va sti sa gestioneze foarte bine resursele oferite de internet. Dispozitivele mobile ieftine vo fi din ce in ce mai disponibile in intrega lume, iar instrumentele educationale, cum ar fi platformele gratuite de invatare online, vor fi, de asemenea, accesibile pentru toti. Acest proces va avea impact enorm asupra educarii si alfabetizarii si va conduce la o populatie mondiala mult mai informata si mai educata"- apreciaza Hal Varian, economist sef la Google.
Fara indoiala, amplificarea ponderii populatiei conectate la internet acum, de la 20% la 50% in urmatorii 10 ani va conduce la o cunoastere de neegalat si la o noua revolutie postindustriala. Revolutia digitala este abia la inceput iar internetul inca invata sa faca primii pasi si sa spuna primele cuvinte.



Va provoc sa luati ,,leapsa" si sa raspundeti la cateva intrebari aici sau intr-un articol, pe blogul personal.
* De cati ani ai acces constant la Internet?
*Care este prima ta amintire legata de navigarea pe internet?
*Ce faci zilnic pe net?( citesti stiri, te documentezi, asculti muzica, lucrezi, scrii pe blog, vorbesti cu prietenii, faci cumparaturi online)
*Cand ai descoperit bloggingul?(ai blog gratuit sau cu plata? Cum ti-ai promovat blogul?)
*Cum ar fi viatat ta acum fara internet?
*Cum crezi ca va arata viitorul internetului?

Niciun comentariu: