miercuri

Trăiesc și respir DIY


Mi-am dorit întotdeauna o grădină mare și frumos amenajată dar tot ce am este doar un micuț balconaș, la etajul III. M-am hotărât să-l transform astfel încât să devină un spațiu relaxant și confortabil pentru mine unde să petrec împreună cu prietenele mele clipe minunate. Pentru că acum vin căldurile cele mari și bani de litoral încă n-am strâns, niciuna...
Încă de mică mi-a plăcut să meșteresc, poate și numai pentru a mă convinge că pot- eu eram ,,fata bună la toate” - schimbam becurile în casă, eu eram cea care mutam florile în ghivece mai mari, știam să bat un cui fără să produc prea mari pagube sau să reglez antena de pe bloc ca să prindem și bulgarii fără purici, stabilizam întrerupătoarele și prelungitoarele și tot eu eram cea care decoram casa de sărbători cu mare drag. Totul de una singură, de plăcere. Și pentru că nu avea cine să le facă, pesemne. Asta mi-a arătat că pot, îmbinând utilul cu plăcutul! 
De fapt asta e deviza mea- DIY- ceea ce înseamnă ,,Fă-o singur! Descurcă-te singur!” pentru diverse treburi pentru care în mod normal trebuia să apelez la specialiști. DIY este, de fapt, cam ce facem noi, românii, de ceva timp-adică ne descurcăm singuri. Poate că motivația la mine a fost și financiară, recunosc- un lucru pe care pot să-l fac singură, nu mă costă nimic, și uite-așa am scutit bani frumoși pe care i-am investit altundeva. Și mai era și mândria de a avea în fața ochilor ceva făcut de mâinile mele și admirat de ceilalți. Eu eram Creatorul în fața celorlalți.
Cum vă spuneam i-a venit rândul micului meu balconaș ca să fie transformat. știam că va fi o activitate migăloasă și că puteam foarte simplu să plătesc pe cineva pentru asta, dar mie acest lucru îmi oferă o deosebită satisfacție, poate neînțeleasă de alții. Știam că am nevoie de un pic de ajutor și cum Diego mi-a fost alături întotdeauna, am știut unde să-l găsesc. 
Voiam ca balconul meu să se transforme într-o mică grădină, cu multe flori, păsări exotice și o zonă de relaxare. Pentru început voiam să înlocuiesc gresia veche cu o mochetă de iarbă artificială, ușor de întreținut și cu un aspect foarte natural și să-mi decorez un perete cu tapet natur. O colivie atârnată într-un colț, de tavan, cu doi papagali, nu neapărat vorbitori, poate doar doi micuți peruși viu colorați. Îmi doresc, deasemeni, și-un balansoar suspendat. Pentru că nu dispun de mult loc, ghivecele vor fi suspendate sau amplasate pe pereți. Am nevoie și de o măsuță și două scaune pliabile- soluția perfectă pentru un balcon micuț ca al meu- le deschid doar când am nevoie, nu trebuie să-mi blocheze locul degeaba. Am văzut la Diego câteva draperii și șine pentru perdea foarte drăguțe, montabile pe perete sau tavan, din lemn sau metalice, inclusiv combinații personalizate, așa că am de unde alege!
Ce-mi place cel mai mult la Diego este că pot beneficia de diverse servicii gratuite și de promoții lunare speciale (până la 50% reducere) cu cardul de fidelitate. Oricine poate să aplice pentru un astfel de card, fără obligație de cumpărare. Pentru noutăți și promoții curente puteți  urmări și pagina de Facebook Diego România.
 Pentru mine DIY nu este numai despre a economisi, ci și despre a învăța, de a lucra și de a avea rezultate. Pentru mine DIY deasemeni educativ, pentru că învăț să folosesc diferite unelte, materiale și tehnici noi, improvizând soluții și dezvoltând creativitatea. DIY te ajută, de fapt, să te construiești tu, ca individ.
Vă doresc inspirație și să puneți în aplicație toate ideile pe care le aveți!

Articol scris pentru campania Spring SuperBlog 2016

Niciun comentariu: