vineri


Vrei un PC mai performant? Cumpără un SSD!



De la un timp am observat că umilul meu PC nu prea își mai face datoria cum trebuie. Poate că a îmbătrânit, dar nici eu nu întineresc, așa că a devenit o problemă majoră ritmul lui pentru mine. Ori poate eu, mereu în criză de timp, apelez din ce mai des la viteză, de parcă a și început să-mi placă acest mod de rezolvare a problemelor. :D Dacă eu pot, de ce n-ar reuși și PC-ul meu? Nu vreau încă să renunț la el pentru unul mai performant, așa că e musai să se ,,miște” cumva în ritmul meu. Bineînțeles, și cu puțin ajutor din partea mea! Nu mai voiam să pierd timp așteptând să se deschidă câte un fișier mai năbădăios sau să pornească cine știe ce aplicație nouă. Îmi doream ca toate fișierele și toate aplicațiile să pornească ,,la click”. Am înțeles care este principala sursă a problemelor mele și cum pot aduce performanțele PC-ului meu la un nivel acceptabil. Aveam nevoie de un SSD (solid-state drive, adică unitate cu cipuri, în traducere liberă) ca să scap de acești timpi morți. 
SSD -urile sunt dispozitive de stocare revoluționare și performante, foarte rezistente la șocuri și, exact ce-mi trebuia mie, foarte rapide. Silențioase, cu un consum de energie neglijabil, durată de viață mai mare și fiabilitate superioară unui hard-disk, au și un dezavantaj, deloc neglijabil, zic eu - apropos de costul per GB al spațiului de stocare. Producătorii au limitat cât au putut capacitatea de stocare pe care o ofereau, pentru a nu duce prețurile la valori inaccesibile. Am înțeles că hard-disk-ul meu nu va putea egala niciodată performanța unui SSD. Deși capacitatea de stocare lasă de dorit în unele cazuri, am aflat că și un SSD din gama inferioară de prețuri poate reduce considerabil timpii de așteptare la pornirea aplicațiilor și încărcarea  sistemului de operare. Îmi trebuia așadar, urgent, un magazin online cu cele mai bune promoții, pentru că m-am hotărât să-l cadorisesc pe vechiului meu PC cu un micuț dispozitiv, care să-l ajute un pic, un SSD. Și am găsit destul de repede cele mai tari oferte SSD .
http://www.mediadot.rohttp://www.hyperxgaming.com/en/                      

Mi-au atras atenția câteva oferte SSD Kingston. Au un raport calitate preț bun și multe review-uri pozitive. Azi îmi împodobesc PC cu un SSD! Pe mine m-au convins performanțele lui, cu siguranță este a doua cea mai necesară investiție pe lângă memoria RAM!

Voi ce părere aveți? Se merită investiția într-un SSD?
Și cât ați fi dispuși să investiți?


Articolul participa la campania Spring SuperBlog 2016

Niciun comentariu: