duminică

Fă-ți bucuria de-a arăta așa cum ți-ai dorit întotdeauna!


Româncele- cele mai frumoase femei din lume

Se știe că româncele sunt în topul prefererințelor bărbaților din lumea întreagă tocmai pentru că sunt extrem de feminine, educate, îngrijite, atrăgătoare, foarte active, grijulii, empatice, cu profunde atitudini pozitive, pentru că promovează cu succes valorile tradiționale, pentru că sunt recunoscute pentru inteligența maternă și pentru prioritatea pe care o au față de dezvoltarea personală în timpul vieții.  Ce mai încoace și-ncolo, româncele sunt recunoscute ca fiind cu adevărat pline de farmec! 

Bunica Angela, cel mai mare expert în frumusețe

Bunica mea era o femeie micuță, frumoasă, extrem de elegantă și foarte deșteaptă. Vorbea cursiv franceza și germana, cânta dumnezeiește și gătea tot felul de bucate exotice, minunate. Ea mi-a arătat că frumusețea nu are vârstă, dar are, însă, nevoie de îngrijire. Bunica mea avea un ten catifelat, un păr bogat, lung, sănătos și o siluetă extrem de zveltă. În fiecare duminică avea programată ,,o oră de frumusețe”, o oră în care nimeni din familie nu trebuia s-o deranjeze, numai eu eram cea care aveam voie să asist la această ceremonie de îngrijire și înfrumusețare. O priveam, deseori fascinată, în diminețile geroase de iarnă, cum își pregătește o mască de față din mălai sau tărâțe și-o linguriță de miere și și-o aplica ușor, cu mișcări circulare, repetitive. Știam că trebuia să stea nemișcată câteva minute și era o provocare de fiecare dată pentru mine s-o fac să râdă. Cum începea, însă, primăvara, bunica folosea măști din tot felul de fructe sau legume, uneori zdrobite, alteori, nu. Era așa comică cu feliile de castraveți pe ochi sau cu pulpa caiselor, tronând pe fruntea micuță și obrajii ei roșii... Ritualul ei de frumusețe nu se termina însă niciodată aici. În timp ce-mi recita din Minulescu și Blaga sau îmi cânta romanțe vechi, sentimentale, își curăța unghiile apoi își masa mîinile, coatele, genunchii și călcâiele cu un ulei special, mai târziu mama mi-a spus că era un ulei de ricin. La final, spre bucuria mea, bunica mă lăsa s-o pieptăn. Părul ei era foarte lung, aspru, dar atât de negru și de sănătos și mirosea așa de frumos... Treceam cu plăcere micuța perie de lemn prin el, mângâindu-l apoi, ușor, cu palma mea micuță. N-am uitat acea senzație de bucurie și plăcere nici acum și cred că n-am să o pot uita vreodată. Apoi își învârtea părul din două-trei mișcări rapide, într-un coc perfect, fără să folosească agrafe, clame sau eșarfe, cum făcea mama. Habar n-aveam de unde știa ea atâtea lucruri minunate... 
Bunica mea a fost omul care a știut să îmbătrânească frumos și demn, cu eleganță și având mereu forța necesară de a trece peste orice moment dificil cu zâmbetul pe buze. A trăit toată viața cu moderație, fără excese, respectând două obiceiuri cu sfințenie: nu adormea până nu-și curăța fața cu Doina, laptele ei nutritiv preferat, folosit pentru curățarea porilor iar pe timp de zi făcea tot posibilul să-și țină tenul curat, folosind, uneori, o cremă simplă pentru hidratare. De-ar vedea bunica mea câte creme folosesc fetele mele, nu mai vorbesc de mine... De fapt, cum spunea și bunica mea, orice descoperire în plus în acest domeniu va fi, totuși, un bun câștigat. Cu toate că folosesc extrem de multe creme, geluri și loțiuni, eu încă mai cred, totuși, că fără aceste două tehnici: hidratare și demachiere, nu aș putea să spun că îi dau o șansă reală tenului meu să înainteze frumos în timp, așa cum am văzut că a făcut și bunica mea.

Farmecul etern al frumuseții

Multe din aceste trucuri de frumusețe învățate de la bunica mea le folosesc și eu azi deși fiicele mele zâmbesc de fiecare dată când îmi depozitez zațul de cafea în săpunieră, pentru masajul de seară, din duș sau când le pun să-mi cumpere lapte de capră ca să-mi limpezesc părul. Ele spun că este mult mai ușor să cumpăr produsele care conțin aceste ingrediente. Dar mie aceste ritualuri magice îmi aduc aminte de copilărie, de bunica mea și, folosindu-le, îmi aduc o mare bucurie.
Fiecare femeie își dorește să arate bine, să aibă un ten fără imperfecțiuni, o piele catifelată și o siluetă de invidiat; are, deci, nevoie de încredere și câteva produse care să aducă farmec și frumusețe oricărui chip. În zilele noastre avem acces la o mulțime de produse de îngrijire: creme de toate felurile și pentru toate tipurile de ten, tratamente pentru păr, creme pentru mâini, loțiuni de corp sau geluri pentru slăbit. Bunica mea avea un produs care-i plăcea foarte mult: laptele Doina, de la Farmec, o marcă de încredere și tradiție pe piața românească a produselor de îngrijire pentru femei care s-a menținut până în zilele noastre datorită proprietăților sale dar și datorită raportului calitate-preț corect. 
Recunosc că și eu folosesc deseori produse ale acestui brand renumit, am chiar un produs de care nu mă despart niciodată iarna, un produs din noua gamă Farmec: crema de mâini cu glicerină și vitamina E, perfectă pentru îngrijirea intensivă a pielii mele deshidratate și aspre, predispusă la uscare excesivă și uneori, la crăpături. Am observat că această cremă este și un antioxidant eficient care se opune cu succes procesului de îmbătrânire a pielii. Am folosit și alte creme de mâini de la Farmec, dar aceasta este de departe cea mai potrivită pentru mâinile mele. Sunt absolut sigură că bunica ar fi îndrăgit această cremă de mâini, pentru că și ea, ca și mine, avea pielea extrem de uscată iar faptul că aceasta a fost îmbogățită cu vitamina E, face ca minunea aceasta micuță să fie nelipsită din geanta mea. 

Momente de răsfăț pentru cei dragi

În luna martie sărbătorim ziua mamei dar și reînvierea naturii, a bucuriei de a trăi, a speranței. Am profitat de această ocazie și am dăruit mamei și mătușilor mele dragi, produsele lor preferate, produsele minune de la Farmec, produse ce le va asigura zilnic momentele de răsfăț de care au nevoie ca să aibă un ten mai întinerit și care să le arate totodată, cât de departe a ajuns tehnologia în industria frumuseții.

Articol pentru SuperBlog 2017

Niciun comentariu: