duminică

Știu ce vând, tu știi ce cumperi?!


Te gândești să vinzi sau să cumperi o locuință?!

Nu știi dacă prețul este cu adevărat corect? Ai ajuns exact în locul potrivit. Îți pot da câteva sfaturi utile pentru a face o investiție corectă și care să fie exact ceea ce-ți doreai. Și o pot face destul de repede și la cel mai mic preț de pe piață! 
Cumpărarea unei locuințe este o investiție destul de mare-poate una dintre cele mai mari investiții pe care le faci în viață. Tocmai de aceea ar trebui să cunoști câțiva pași foarte importanți ca derularea procesului de cumpărare/vânzare să decugă în cele mai bune condiții. Nu-ți voi spune nimic despre actele necesare contractului de vânzare-cumpărare, știu că ești deja la curent cu toate acestea. Aș dori însă să te ajut cu câteva sfaturi legate de certificatul de performanță energetică, un act obligatoriu de câțiva ani încoace, act ce trebuie eliberat de un auditor energetic atestat. Trebuie să fii foarte atent pentru că dacă nu dispui de acest document, orice contract de vânzare-cumpărare sau de închiriere devine NUL. Nicio locuință nu mai poate fi vândută, nici măcar închiriată fără un certificat de performanță energetică, fie că este vorba de o banală casă de chirpici sau de o vilă impunătoare. În momentul în care este înstrăinată, chiar și printr-un act de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere, proprietarul trebuie să prezinte notarului certificatul cu pricina, adică pe mine!!!


Rolul certificatului energetic

Știi momentul când vrei să-ți cumperi un frigider sau o mașină de spălat și ochii-ți aleargă numai după săgeți colorate, nu și după preț, cum făceai altădată? Acum îți dorești să găsești cele mai bune aparate electrice și de aceea te uiți doar după electrocasnicele din clasa A, pentru că știi că-s cele cu un consum redus de energie. Tot așa este și în cazul imobilelor, oferi un preț sau ți se cere un preț și trebuie să știi dacă merită să plătești sau nu această sumă. Deși la prima vedere știu că ți se pare că este doar o metodă de a scoate mai mulți bani din buzunar, cu timpul, te asigur, îți vei da seama că un certificat energetic are rolul lui precis.


Dovada performanței energetice

CPE-certificatul de performanță energetică este un document tehnic cu caracter informativ care atestă performanța energetică a clădirii, precum și încadrarea clădirii într-o clasă de performanță energetică. Mai pe înțelesul tuturor, acest act cuprinde caracteristicile construcției și ale instalațiilor aferente acesteia, adică date despre climatizare, ventilare mecanică, iluminat artificial, apă caldă de consum și încălzire, date rezultate din analiza energetică și termică. Acest certificat energetic se elaborează pentru toate tipurile de clădiri care se construiesc, se vând, se închiriază și chiar clădirile care sunt supuse renovărilor majore, fie ele locuințe unifamiliale, blocuri de locuințe, clădiri comerciale, școli, birouri, spitale, hoteluri și restaurante, etc. În ultima perioadă auditul energetic al imobilelor este din ce în ce mai cerut pe piață.


Beneficiile auditării energetice ale clădirilor

Auditul energetic, după cum ți-am mai spus, este o procedură sistematică pentru obținerea unor date privind consumul energetic al unei clădiri în urma cărora se propun măsuri de îmbunătățire. Aici îmi place mie să intervin de fiecare dată și să te ajut să scapi de toate lucrurile ,,dăunătoare” din locuința tale (disconfort termic, curent, zgomot, etc). Consumul energetic al casei tale poate fi dat de rezultatul izolației necorespunzătoare a pereților sau a planșeelor sau poate, doar a țevilor de apă caldă. Și pot realiza, dacă dorești, și o analiză termografică în infraroșu ce ajută la identificarea precisă a defectelor de la nivelul ferestrelor și fațadei. Aici intervin eu, cu un raport de audit energetic în care să fie evaluate toate aceste aspecte și-ți voi propune, pe loc, și cele mai bune soluții pentru reducerea consumului de energie, fapt ce va duce, desigur, la semnificative reduceri de costuri pentru întreținerea locuinței tale. 
Pentru a beneficia de un audit energetic pentru locuința ta poți apela cu încredere la serviciile mele. Chiar dacă inițial vor exista costuri privind realizarea auditului cât și a măsurilor propuse de auditor, aceste costuri vor fi recuperate în timp datorită reducerii facturilor de energie. Te asigur că prețurile mele sunt cele mai avantajoase de pe piață, acest fapt neafectând, nicidecum, calitatea muncii elaborate.
Articol pentru SuperBlog 2017

Niciun comentariu: