marți

Întâlnire cu viața



        Cine ești tu, prietene?!

      Dacă cineva te-ar întreba vreodată cine ești sunt sigură că ceea ce-i vei spune nu va răspunde nicidecum întrebării. Cu siguranță îi vei da numele tău, îi vei vorbi despre hobby-urile tale, despre părinți, copii, job-ul tău, poate vei menționa sexul, religia... Dar nu-i vei spune cine ești de fapt. Poate și pentru simplu fapt că, încă, nu știi cine ești de fapt, cu adevărat. 
       Cât de importantă crezi că este cunoașterea propriei persoane?! În încercarea de a afla răspunsul, poți conștientiza un lucru: cunoașterea propriei persoane nu înseamnă doar să te privești în oglindă și atât! Mai degrabă, cunoașterea propriei persoane înseamnă să privești în interiorul tău, să-ți înțelegi viața, s-o simți, să discuți cu sinele, să comunici cu el, să descoperi acest sine și să scapi de părerile pe care le-ai dobândit de la ceilalți: părinți, colegi, profesori, rude, prieteni, etc. De cele mai multe ori EU ne face să uităm de SUNT. Când vei reuși să vorbești cu sinele tău, să comunici cu el, încearcă doar să te descoperi, învață să te privești în interior, mai mult decât afară, învață să-ți cunoști viața și s-o accepți așa cum este ea. Învață să fii fericit pentru tine nu pentru că așa trebuie la un moment dat. Și încă ceva! Acest drum de cunoaștere de sine nu poate fi parcurs decât de noi înșine. Te-aș întreba ceva: tu când ai stat de vorbă ultima dată cu tine, cu viața ta!?
          Eu ,,am stat de vorbă cu viața mea, mai demult, și am căzut la o înțelegere...să ne bucurăm una de alta. Simplu.”(Oana Pellea)

Întâlnire cu viața- Cecelia Ahern

     Recunosc că această carte m-a provocat să-mi dau și eu întâlnire cu Viața! Astfel că, în fiecare dimineață, o invit la masa tăcerii, la o cafea amară, și-o întreb ce-mi va oferi azi, mâine sau în zilele ce vor veni...

     ,,Câtă vreme sunteți pe acest pământ, Viața vă stă alături. Așa cum revărsați iubire, afecțiune și atenție asupra soților, soțiilor, părinților, copiilor și prietenilor de-o viață care vă înconjoară, trebuie să faceți același lucru și cu viața voastră, pentru că vă aparține, sunteți voi, vă sare în ajutor și vă încurajează, chiar și atunci când simțiți că nu mai puteți face nimic.”

       ,,Întâlnire cu viața” este o poveste haioasă și antrenantă, scrisă într-un stil lejer, plăcut, o lectură ușoară, care arată cititorului evoluția personajului principal, provocându-l, subtil, și pe acesta, să se autoevalueze. Povestea lui Lucy poate fi povestea oricui- trebuie să învățăm singuri că alegerile greșite nu trebuie să le acoperim cu minciuni. Într-adevăr, minciua este cea mai rapidă portită de scăpare dar, mințindu-i pe ceilalți ajungem să ne mințim pe noi înșine, să nu ne mai recunoaștem și să ne formăm concepții greșite despre viață.
       Mi se pare interesantă ideea autoarei - întâlnirea cu o persoană care personifică viața ta și în care ai putea vedea reflectate consecințele propriilor decizii. E distractiv să vezi cum, pagină după pagină, bărbatul care personifică viața lui Lucy se transformă dintr-un individ sarcastic, irascibil, obosit, plictisit, îmbrăcat neglijent într-unul vesel, amabil, spilcuit, fericit chiar. Și această transformare se datorează corecțiilor pe care Lucy reușește să le facă pentru a îndrepta lucrurile din viața ei. Deciziile îi aparțin și adevărul reușește s-o elibereze, să o ajute să se autodepășească și să-i aducă fericirea. 
       Dacă vreți să aflați cum a reușit să facă toate acestea, vă puteți da o ,,Întâlnire cu viața” și cu Cecelia Ahern la ALL. Mi-aș permite să vă recomand încă două volume la fel de interesante: ,,P.S. I love you!” și ,,Suflete pereche”. Pentru că ,,cel mai bun mod de a evada din viața de zi cu zi este să te refugiezi în paginile unui roman de Cecelia Ahern” (Glamour).
        Lectură plăcută!

Niciun comentariu: