luni

Câte minute înseamnă, de fapt, 5 minute!?


         Potrivit studiilor unor renumiți psihologi, femeile sunt mult mai complexe decât bărbații. Aceștia arată și motivul real al acestei diferențe: deși bărbații și femeile dețin și cromozomi X și cromozomi Y, bărbații sunt cei vitregiți de soartă: ei nu primesc instrucțiuni genetice decât pentru un singur tip- cromozomul X, în schimb ce femeile primesc o cantitate dublă de astfel de instrucțiuni genetice. E lesne de înțeles acum de ce femeile sunt recunoscute ca fiind mult mai complexe decât bărbații. E și logic, de fapt!
         Tocmai de aceea, poate, bărbații recunosc, în marea lor majoritate, că există o serie de lucruri în comportamentul femeilor pe care nu le înțeleg absolut deloc. Și tot potrivit unor și mai renumiți psihologi, majoritatea bărbaților nu pot explica concret de ce anume nu suportă unele tipuri de comportament ale femeilor, ci pur și simplu recunosc faptul că, pe moment, se enervează la maxim când le observă.
         De exemplu, de cele mai multe ori, bărbaților li se ridică sângele-n cap pentru că femeile una spun și alta fac. Deși ar fi normal ca timpul să aibă aceeași curgere pentru toți oamenii, la femei 5 minute înseamnă, de fiecare dată, mult mai mult. Bărbații își dau întâlnire în cinci minute la o bere în oraș... Sunt gata echipați în două minure și, fix în trei minute s-au adunat din cele patru zări și se văd la locul stabilit, la ora exactă. La femei, însă, intervin o mulțime de alți factori perturbatori: ele au nevoie de ore întregi pentru a se pregăti și, cu siguranță, ele tot vor întârzia, și- o sută de telefoane urgente date pe drum, plus încă vreo sută de mesaje, foarte importante, de altfel, pe What's App și Facebook, vreo câteva SMS-uri și o mulțime de poze mișto (selfie-uri, în special, cu ,,uite ce norișori drăguți!”) cu mesaj motivațional pe Insta. Treaba asta e reală, poate verifica oricine. În cele cinci minute ale doamnelor pot să încapă lejer chiar și ore... 
         De fapt, recent s-a descoperit și că ,,voi fi acolo în 5 minute” al doamnelor este același lucru cu ,,ajung acasă în cinci minte” al domnilor. Dacă un tip spune că pleacă din bar în cinci minute, înseamnă că va ajunge acasă peste câteva ore. Acesta este momentul când toate femeile încep să fiarbă exact ca oala care fluieră pe foc și totul, dar absolut totul o va lua razna imediat!
         Modul în care este structurat creierul nostru afectează și modul în care noi toți folosim cuvintele. Bărbații tind să folosească mai puține cuvinte decât femeile. Dintotdeauna! Și asta pentru că femeile au toate firele de legat pentru a-și explica conexiunile. Deci, dacă un bărbat folosește circa 10.000 de cuvinte pe zi, atunci o femeie este normal și logic să folosească 20.000. Asta și pentru că ele, doamnele, sunt obligate să le explice bărbaților totul de două, chiar trei ori, repetând, desigur, fără voia dumnealor, anumite cuvinte. De exemplu, trebuie să le explice de mai multe ori domnilor de ce cumpără ele același model de bluze, aceeași mărime, aceeași culoare... Pentru că de fapt, e foarte simplu: bluzele nu au toate acceași culoare- dar asta e altă mare problemă a bărbaților: aceștia au o perspectivă foarte restrânsă asupra culorilor. 
         E imposibil să nu vă fi lovit niciodată de această situație:
         Ea explicând de ce perechea aceasta de pantofi de damă lila, foarte sexy, ar fi potrivită pentru ea la un oarecare x eveniment. Nu, ,,lila” nu este un animal, e doar o culoare- ceva între mov spre roz cu slabe influența de ciclam spre mov pal. Dacă n-ați înțeles despre ce-i vorba din prima, ele pot repeta totul, timp de 5 minute, asta în timp ce-i oferiți, cardul, desigur. Oricum, ele știu deja că-n mintea unui bărbat lila, oranj, corai, bej, fuchsia, somon, ocru- nu reprezintă absolut nimic. Și nici nu le deranjează prea tare acest lucru. Ceea ce le deranjează este, desigur, că pe acel card fondurile devin insuficiente mult prea repede, uneori nici n-ar avea nevoie chiar de 5 minute.
         Un alt aspect extrem de supărător pentru doamne este acela că, de cele mai multe ori, mai toate lucrurile importante, bărbații le termină în 5 minute! Mult, supărător de mult prea devreme!
         Pentru voi cât înseamnă 5 minute?


Articol superBlog 2017

Niciun comentariu: