miercuri

Cui nu-i plac aventurile?



Dacă crezi că aventura este periculoasă,
 încearcă rutina, e letală!- Paulo Coelho 


Fii atent la tiparul după care funcționezi și-ți va fi ușor să treci de la monotonie la aventură!

         Am zis mereu că viața în sine este o adevărată aventură. Frumoasă sau urâtă, depinde numai de noi- fiecare trăiește, de fapt, o aventură a sa. Putem să spunem și că noi toți trăim aceeași aventură, o aventură a vieții! În fiecare zi ni se întâmplă lucruri care mai de care mai spectaculoase. Acest lucru ne forțează, uneori, să ne gândim că toate lucrurile se întâmplă cu un sens. Fiecare din noi are câte un drum presărat cu fel de fel de obstacole care mai de care mai grele de trecut. Nu există viață fără necazuri sau situații-limită greu de trecut și, de ce să nu recunoaștem, numai atunci când avem probleme simțim cu adevărat că trăim, pentru că atunci ne luptăm cu adevărat cu viața pentru a rezolva toate problemele apărute. Și nu este deloc ușor, niciodată! Asta ne forțează să ne gândim că toate lucrurile se întâmplă cu un sens și că cineva ne ghidează viața, că suntem obligați să schimbăm sensul.
 

Un alt fel de junglă

         Oare ce se întâmplă în ziua de azi? Cu toții avem impresia că trăim într-o adevărată junglă.. deși, nu cea clasică și una în care trăim cu familia și cu toți prietenii. Până la urmă, nu cred că este prea mare diferența! Ne dorim aventură, vrem primejdii la tot pasul, ne dorim să trăim în această junglă, cu toată ființa noastră- intrăm în această junglă de binevoie și nesiliți de nimeni, și-apoi nu mai știm calea de ieșire. Acest joc al nostru se potrivește perfect cu lumea din filmul Jumanji: Aventură în junglă- noi ne părăsim viața asta a noastră și devenim altcineva- poate un aventurier, un doctor sau, de ce nu, un adevărat erou. Și-ar fi o modalitate excepțională pentru mine de a explora tema clasică- aceea de a fi eu însumi și în același timp să pot să mă autodepășesc, să fac lucruri complet diferite de ceea ce credeam eu că sunt capabil. Aș putea deveni în această junglă cotidiană un personaj complet diferit de ceea  ce credeam eu că sunt- un avatar,  de exemplu, pur și simplu știind că această călătorie mă va ajuta să-mi dau seama de ce sunt capabil. Și, cu siguranță, voi observa că lucrurile acestea sunt deja în mine, dar eu habar n-aveam. 
         Dacă doriți să retrăiți o astfel de aventură, pe 29 decembrie anul acesta, lumea Jumanji își va deschide porțile pentru oricine. Eu, sincer vă spun, că abia aștept să-i văd pe Jack Black, Dwayne Johnson, Karen Gillan și Kevin Hart. 
         Bineînțeles că și aici, în lumea noastră, ca și pe tărâmul Jumanji, miza este foarte mare: această mare aventură te poate, până la urmă, ucide! Trebuie să ne înarmăm cu mult curaj, pentru că putem descoperi, în final, că nu suntem noi cei care controlează ,,jocul” ci alți Jumanji, mult mai mari, care ,,ne joacă” pe noi. Suntem, astfel, nevoiți să intrăm în cea mai periculoasă aventură a vieții noastre, pentru că altfel riscăm să rămânem blocați pentru totdeauna în acest joc nefiresc de logic și real.
          Astfel, va fi musai să mă transform dintr-un bărbat grăsuț, între două vârste într-o vedetă, care să surprindă, prin rezistența și curajul său. E nevoie de mine în această junglă ca să-mi apăr prietenii de tot felul de creaturi ciudate, rău intenționate. Bucuria de a trăi nu se regăsește în realizările mărețe, în posesiile materiale ci este cea pe care o vedem în acela acte de toate zilele, în lucruri mici, în fericirile acelea simple, de a fi fizic lângă oamenii pe care îi iubești fără să faci nimic special, doar să fii acolo.
          Viața trebuie luată în serios dar nu trebuie privită ca o dramă dar nici ca un poem. Trebuie să privim lucrurile la justa lor importanță, să ne concentrăm asupra lucrurilor bune și frumoase pe care le avem în viață și nu asupra celor negative. Trebuie să fim cu toții capabili să înțelegem viața ca atare și s-o prețuim, chiar dacă de cele mai multe ori, aceasta este o adevărată aventură.

Articol SuperBlog 2017

Niciun comentariu: