duminică


Ianuarie cu Fluturi



         Și nu este vorba de orice fel de fluturi, ci unii speciali, dăruiți cu atâta bucurie și iubire nouă, tuturor, de minunata Irina Binder. A fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit de sărbători- două volume de Fluturi care au așteptat cuminți să treacă toată nebunia petrecerilor și să-mi dezvăluie, la început de an, o poveste de dragoste inedită.

         Îi mulțumesc Irinei pentru că mi-a permis să intru într-o lume neasemuit de frumoasă și plină de iubire, lumea sufletului său! Am râs alături de ea, am oftat și-am cules lacrimile deznădejdii împreună cu ea, am prins tot frumosul și toată falsitatea lumii în suspine, am simțit fiecare gând, fiecare replică, fiecare cuvânt scris în carte. Fluturi e o poveste profundă, incitantă și specială, poveste pe care am trăit-o cu intensitate maximă, filă cu filă. O poveste de viață redată simplu, curgător, fără artificii stilistice mărețe, ceea ce, zic eu, îi oferă, un farmec aparte. Cursivitatea, modul de exprimare și redare a întâmplărilor m-au captivat încă de la început. M-am hrănit abuziv din sensibilitatea Irinei, din frumusețea și dragostea ei. Și câte fete nu s-or identifica cu Irina?! Câte nu s-or regăsi în povestea ei!? Eheei, câte fete n-or mai suspina încă după un ,,Robert” și ,,Matei” din viața lor?! Există și iubiri profunde care pot depăși cele mai grele obstacole. Totuși, ca și în viață, doar unul singur poate fi alesul, acel suflet pereche care să te împlinească până la perfecțiune, un fel de jumătate a ta. De altfel, niciun fluture nu poate zbura cu o singură aripă, nu-i așa?! (sau poate?!) 

         Două volume pe care le-am citit în trei zile, aproape pe nerăsuflate. Cărțile sunt pline de umor, extrem de captivante, cu personaje bine definite care dialoghează lejer, c-o ironie fină dar și multă sensibilitate. Dacă ești îndrăgostit/ă e imposibil să nu-ți placă cărțile. Într-un fel, putem deveni cu toții dependenți de Fluturi. Dependența asta se poate traduce prin trăiri, prin sentimente, prin suflet, prin întâlniri cu oamenii cunoscuți și necunoscuți, prin iubire și speranță. Da, da! Fluturi dă dependență. 

         Și februarie e tot cu Fluturi! Fluturi noi, pentru că, de data aceasta mi-am comandat singură volumul III de la LIBRIS

Citate preferate:

Sa nu uiti ca niciodata nu va fi prea tarziu sa o iei de la inceput, sa te indragostesti si sa te reinventezi. Profita de fiecare clipa, tine cu dintii de orice clipa de fericire si lupta pentru visele tale!

Traieste frumos, cauta sa insemni ceva bun in viata oamenilor, retrage-te atunci cand simti ca nu mai apartii unui loc sau unui suflet si ia-o de la inceput ori de cate ori va trebui.

Viata nu te intreaba niciodata nimic. Nu tine cont de cine esti si de ce ai facut, bun sau rau. Ea doar iti da un test de supravietuire, o lovitura si te lasa sa te descurci. Si asa apar optiunile… toate sub forma de lectii – unele mai dure, altele mai blande, dar in urma carora, cu siguranta, te vei schimba, de multe ori atat de mult, pana la a nu te mai recunoaste pe tine insuti.

Lasa lucrurile sa se intample, traieste-ti viata cu bune si cu rele, cu lacrimi si cu zambete, cu tot ce iti ofera, pentru ca toate au un rost. Iubeste si lasa-te iubita, iarta, dar nu uita, iar daca vei cadea, ridica-te si mergi mai departe si nu da nimanui satisfactia sa te vada la pamant!

Viata, drumurile, loviturile si oamenii ei te pot indeparta sau te pot apropia de tine... totul tine doar de alegeri.


Niciun comentariu: