marți

Viața mea are aromă de cafea


Ador cafeaua! 

Se spune că ziua bună se cunoaște după cafeaua de dimineață. Și sunt total de acord cu asta! Când deschid o pungă de cafea stau câteva minute bune inhalând cu nesaț plăcuta aromă. Voi nu faceți la fel?! E o senzație fenomenală, nu-i așa?! Și știu că sunt o groază de persoane care fac la fel, pentru că e cu adevărat magie în fiecare pungă de cafea! 

Sunt dependentă de cafea, dependentă de ritualul ei, de funcția de socializare pe care o întreține cu succes dar mai ales de efectul benefic asupra psihicului pe care mi-l induce felul în care beau prima cafea, cafeaua mea de dimineață. Pentru mulți oameni cafeaua reprezintă una din marile plăceri ale vieții și, poate, singura și cea mai mare sursă de antioxidanți din dietă, în lipsa fructelor, a legumelor sau a suplimentelor alimentare. Consumul moderat de cafea ajută la ameliorarea unor afecțiuni precum cele de inimă, respiratorii sau chiar a diabetului. Am citit undeva că ,,motivul pentru care unele persoane consumă mai multă cafea decât altele este cât se poate de simplu- organismul lor o tolerează și o asimilează mai repede” sau: ,,consumul de cafea reduce riscul cancerului”. Asta m-a bucurat tare de tot! Însă, la finalul articolului, am aflat că pentru mine, ca și pentru toate femeile din lume, era totuna, pentru că era vorba de cancerul la prostată.

Primul lucru la care mă gândesc imediat ce mă trezesc este cafeaua. Eu sunt cea care prepară licoarea magică în familie, în fiecare dimineață. Și dacă vreți să aflați de ce-mi laudă toată lumea preparatul, am să vă las mai jos câteva sfaturi pentru a face cafeaua nu numai gustoasă dar și mai sănătoasă.

Cafea cu miere

De ce miere? Pentru că mierea nu este doar un dulce natural, sănătos și delicios dar conține și nutrienți și substanțe vitale pentru funcționarea organismului nostru. Atunci când vorbim de miere, însă, trebuie să ținem cont că nu tot ceea ce se găsește în comerț este de calitate. Este foarte important să alegem un producător cu tradiție pentru acest elixir. Mie îmi place foarte mult mierea polifloră de la Apidava - Roua Florilor. Majoritatea oamenilor crede că dacă mierea de salcâm sau de tei este mai scumpă, este și cea mai bună. Specialiștii în apicultură au demonstrat că mierea polifloră este o miere completă, net superioară celei monoflore. 
De aceea eu folosesc la cafea numai astfel de miere. În afară de acest ingredient, mai aveți nevoie de:
2 cești de cafea fierbinte, (porția mea zilnică) 
1/2 ceașcă de lapte,
1 vârf de linguriță de scorțișoară.
Și să știți că, în primul rând, aici e vorba de pasiune. 
Eu niciodată n-am folosit apă de la robinet pentru prepararea cafelei, pentru că-i dă un gust metalic, ci doar apă plată. Apoi, puneți totul într-o cratiță și lăsați la încălzit dar să nu înceapă să fiarbă. Amestecați ușor, până se dizolvă mierea de albine. Lăsați un pic la răcit și... savurați! 

Alege să fii sănătos! Renunță la zahăr!


Mierea, alcătuită dintr-o combinație de zaharuri naturale, poate declanșa modificări metabolice care neutralizează pofta de dulciuri. S-a descoprit că înlocuirea zahărului cu miere în timpul zilei și adăugarea unei lingurițe cu miere într-o băutură (suc, ceai, lapte) înainte de culcare, neutralizează mecanismele cerebrale responsabile pentru pofta de dulciuri. Tocmai de aceea, s-a ajuns la concluzia că principalul vinovat pentru obezitate este zahărul, fiecare gram de zahăr consumat fiind metabolizat în două grame de grăsime corporală. 

Renunță și tu la zahăr și la îndulcitorii artificiali, inclusiv la alimentele care conțin zahăr ,,ascuns”, pe care producătorii îl adaugă pentru a îndulci produsele alimentare (pizza, semipreparatele și sosurile pentru paste). Dimineața, bea un pahar cu apă caldă în care adaugă două lingirițe de miere. Folosește mierea și pentru a îndulci ceaiul și cafeaua, și chiar la gătit. Mierea e de două ori mai dulce decât zahărul, așadar înjumătățește cantitățile. 

Alege să ai o viață plină de dulceață și sănătate!!!


Niciun comentariu: