sâmbătă

Sfaturi utile pentru călătorii fără probleme



Când îți dorești să pleci la drum lung e mereu nevoie de o planificare foarte bună a călătoriei pentru a nu avea parte de evenimente neplăcute. Dacă reușesti să faci acest lucru, cu siguranță poți evita situațiile stresante, neplăcute pe care toată lumea vrea să le evite. 
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să nu ai nicio surpriză neplăcută în trafic:

1. Verifică ca toate actele mașinii să fie în regulă- asigurarea, rovinieta, ITP-ul, etc. Ai grijă să nu uiți acasă portofelul cu permisul și buletinul (nu râdeți, că se întâmplă și de-astea)

2. Verifică starea mașinii: presiunea anvelopelor, starea roții de rezervă, nivelul lichidelor (nivelul uleiului de la motor, nivelul uleiului de la cutia de viteze automată, nivelul antigelului, lichidul de frână, lichidul de servo-direcție și chiar lichidul de parbriz. Asigură-te că toate sunt la nivelul maxim indicat de rezervor și că nu ai scurgeri importante la niciunul.

3. Verifică starea luminilor: un bec ars la far aduce amenzi usturătoare, mai ales în străinătate. Verifică, așadar farurile ca pozițiile, faza lungă și cea scurtă să meargă bine, stopurile, stopurile de frână, iluminarea numărului de înmatriculare, semnalizările și avariile. Nu strică să ai la tine și două becuri pentru far- nu se știe când se poate arde unul taman când vreun agent de poliție e prin împrejurimi.

4. Verifică bateria mașinii- te poate lăsa fără nicio avertizare, când ți-e lumea mai dragă! Verifică tensiunea bateriei cu un multimetru digital când mașina e oprită dar și când motorul e pornit, ca să vezi dacă alternatorul încarcă.

5. Asigură-ți cel mai bun confort la șofat prin reglaje optime ale scaunului, volanului, îmbrăcăminte și încălțăminte lejeră, comodă. Este un detaliu esențial mai ales la drum lung. Pune siguranța pe primul loc: nu uita că folosirea centurii de siguranță e obligatorie, atât de către conducătorul vehiculului cât și de restul pasagerilor. Uită, însă, de telefon, de facebook, de whatsapp, de mail-uri.

6. O cameră auto DVR este absolut necesară pentru circulația pe drumurile din România. Este cunoscut faptul că în România șofatul este destul de stresant și periculos, în același timp. Și în momentul în care mașina ta este implicată într-un accident, e mai bine să ai în ajutor și niște probe. Camerele DVR sunt, din punctul acesta de vedere, foarte importante pentru orice șofer, chiar dacă circulă în țară sau în străinătate.

Navitel R600 - un asistent de nădejde în trafic


Cu siguranță în comerț vei găsi o mulțime de oferte dar dacă ești ca mine și nu ai cunoștințe de bază în domeniul foto-video, s-ar putea să nu ți se pară prea ușor să alegi un model potrivit pentru mașina ta. Așa că, de fiecare dată când îmi cumpăr astfel de produse, eu apelez, cu încredere, la recomandările prietenilor. Este destul de dificil să găsești diferențele dintre indicatorii de rezoluție, unghiul de obiectiv sau senzor și stabilizator. De cele mai multe ori, review-urile gadget-urilor de pe Blogatu.ro mi-au fost de mare ajutor.
Tocmai de aceea, recomandările prietenilor mă ajută să fac, de fiecare dată, o selecție riguroasă și adecvată. 
Îmi doresc foarte mult acest tip de cameră auto -Navitel R600- tocmai pentru că majoritatea prietenilor mei o consideră cea mai inspirată soluție pentru a demonstra că ai circulat regulamentar. În plus, toate prietenele mele au recunoscut că n-au mai avut nicio problemă cu parcările de când au achiziționat-o, ceea ce este, de ce să nu recunoștem, un atuu important, mai ales pentru o începătoare, ca mine.


Tu ce cameră video auto ți-ai dori să cumperi!?


Niciun comentariu: