duminică

Cum câștigi bani din afiliere?




          Există multe metode de a face bani pe net. Blogul este doar una din ele. 


          Să câștigi bani lucrând de acasă este pentru mulți dintre noi doar un vis frumos. Este, totuși, un vis care poate deveni realitate. Ne-o demonstrează oamenii care au reușit. Și nu, nu vorbim doar de străini aici. Există și români care reusesc să-și câstige existenta făcând bani pe internet, de acasă. 

         Marketingul afiliat o sursa excelenta de venit suplimentar

         Marketingul afiliat reprezintă procesul prin care tu ca și afiliat promovezi produsele unui furnizor către potențiali  cumpărători. Veniturile tale sunt procente din vânzarile totale realizate de tine. Această metodă presupune în primul rând crearea unui blog/site și investiția de timp în dezvoltarea unei comunități pe facebook sau lista de email în jurul acestui blog/site, careia să îi recomanzi diverse produse ale diversilor furnizori cu care ai intrat într-o relatie de afiliere. Marketingul afiliat este, deci, o colaborare între un proprietar de site și un magazin online prin care primul este plătit de către al doilea cu un procent din vânzări. Proprietarul de site plasează reclame către site-ul magazinului pentru a trimite clienți-cumpărători iar magazinul online îi oferă acestuia o parte din profit. Cele două părți se numesc în termenii de specialitate: publisher sau afiliat (proprietarul de site) și advertiser (magazinul online).

         Avantajele de a lucra cu un singur sistem de afiliere sunt imense: se aprobă comisioane la timp, nu trebuie să faci facturi și followup la facturi, să verifici plăți, etc. Ca afiliat trebuie doar să te ocupi de vânzări, de conversii. 


         Ca exemplu, aș dori să vă enumăr doar câteva din avantajele unui program de afiliere directă al magazinului online Țesături Alese. Acest magazinul online este orientat către o gamă foarte bogată de produse textile de cea mai bună calitate: lenjerii de pat, prosoape și halate de baie, pilote și perne, pături. Cu siguranță, datorită acestor produse comercializate la un preț competitiv va fi foarte ușor să faci o mulțime de bani chiar din prima lună a acestei afilieri: de lenjerii de pat, prosoape, de pături sau halate de baie are nevoie toată lumea, mai ales că fiind de o calitate foarte bună (100% bumbac), pot fi oferite și ca daruri la diferite ocazii. 

         Sună bine, nu!? Trimite ACUM cererea ta de afiliere la Țesături Alese!


         Ce nu este recomandat sa faci?


        Un lucru mai puțin recomandat, care poate duce automat și la suspendarea oricăror colaborari (nu numai cu acest magazin online) este acela de a genera conversii invalide în mod voit. Aceste conversii invalide sunt comenzi generate folosind date fictive de livrare și contactAstfel că, o rată mare de refuz a comenzilor asociate contului tău de afiliat, cu siguranță va ridica destule semne de întrebare și poate fi penalizată prin invalidarea comisioanelor aferente sau, chiar încheierea acestei colaborări.

         Dar cum poți obține, totuși, corect, mai multe conversii?!


* Un număr mare de conversii depinde foarte mult de traficul site-ului tău, cât și de modul în care expui link-urile de afiliere.
* Poți scrie articole cuprinzatoare sau review-uri utile în conținutul cărora să inserezi link-urile de afiliere.
* De asemenea poți plasa bannere în diferite secțiuni ale blogului.

         De fapt, un program de afiliere este eficient pentru orice acțiune de marketing cu rezultate măsurabile- de la vânzări la înscrierea la newsletter sau completarea unui chestionar. Desigur, că într-o perioadă în care accentul cade din ce în ce mai mult pe gestionarea eficientă a bugetelor, afilierea aduce focusul pe performanță și, inevitabil, va atage o cotă tot mai mare în mixul acesta de marketing.

         Realitatea e că marketingul afiliat nu e chiar pentru toată lumea, afilierea recompensează performerii- de fapt, doar pe cei care sunt capabili să aducă rezultate unui magazin. Și-n cazul bloggerilor, se știe, pe lângă argumentele cu valoarea informativă, contează și influența și încrederea de care se bucură aceștia în rândul cititorilor lor. 

Niciun comentariu: