marți

Prostatosalm - cel mai bun protector natural al prostatei





         Prostata constituie un permanent factor de neliniște pentru cei mai mulți bărbați pentru că, o dată cu înaintarea în vârstă, le provoacă foarte multe probleme.

         Prostata este o glandă de mărimea unei nuci/castane și se află în partea de jos a vezicii urinare, înconjurând uretra, prin intermediul căreia se elimină urina. Este formată din doi lobi și se dezvoltă în volum o dată cu înaintarea în vârstă. Prostata este implicată în permanență în două funcții vitale: în funcția sexuală a bărbatului și în funcția urinară. Funcția principală a prostatei este de a secreta un fluid special care, împreună cu spermatozoizii și cu lichidul culelor seminale este eliminat în canalul urinar sub formă de spermă în timpul actului sexual. Plasma seminală produsă de aceste glande conține, într-o concentrație semnificativă, o serie de substanțe biologic active.

         În jurul vârstei de 65 de ani, la majoritatea bărbaților, prostata se mărește. Dacă aceasta nu prezintă simptome care să confirme inflamații sau alte dereglări, atunci nu necesită niciun tratament. În caz contrar, însă, când bărbatul începe să urineze destul de des, și ziua și noaptea, în cantități mici, medicul specialist prescrie, de obicei, câteva tratamente specifice stadiului afecțiunii.

         Bolile fecvente ale prostatei sunt adenomul de prostată și cancerul de prostată. Adenomul de prostată este cea mai importantă afecțiune a prostatei (o tumoră benignă frecvent întâlnită la bărbații de peste 60 de ani), în timp ce la tineri predomină prostatita (inflamații ale țesutului prostatic). Deși nu este o boală cu risc vital, simptomatologia de tract urinar inferior, caracteristică bolii, poate să afecteze în mare măsură calitatea vieții bolnavilor. Tocmai de aceea este foarte important ca toți bărbații să acorde o atenție deosebită simptomelor alarmante și să apeleze imediat la un consult de specialitate (un medic urolog). Deci, fiecare bărbat cu vârsta peste 50 de ani ar trebui să fie consultat de un medic urolog măcar o dată pe an pentru a face testul PSA (dozarea serică a antigenului specific prostatic) dar și pentru sfaturi  și ajutor în caz de hiperplazie prostatică benignă.

         Dar care sunt simptomele care ar trebui să-i îngrijoreze pe bărbați? 


         Iată care sunt doar câteva dintre ele:
* urinările frecvente
* jetul urinar slab
* urinările frecvente și în timpul nopții
* deficultatea de pornire a urinării dimineața
* blocajul urinar (nu reușește să urineze)

         Hiperplazia prostatică benignă apare la unul din doi bărbați cu vârsta de peste 60 de ani. Simptomele bolii se agravează odată cu înaintarea în vârstă, ajungând să preocupe aproape 80% dintre bărbații cu vârsta de 60-80 de ani. Deci, putem afirma că hiperplazia prostatică benignă este o condiție obișnuită pentru bărbații de peste 50 de ani- nu amenință viața dar afectează semnificativ calitatea vieții celui bolnav ca și a celor din jurul său. Tocmai de aceea, menținerea unei prostate sănătoase ar trebui să fie important pentru fiecare bărbat. Terapiile convenționale prezintă inconvenientul se a provoca efecte adverse care pot agrava problemele existente la persoanele care au dificultăți în a elimina toxinele din organism. În ultimii ani, terapia alternativă s-a dovedit a fi de succes în menținerea sănătății prostatei.


         Medicina traditională indiană, AYURVEDA, a pus la punct o întreagă gamă de remedii naturale, având la bază plantele medicinale din arealul indian, remedii cu o remarcabilă eficacitate terapeutică în multe afectiuni. AYURVEDA se bazează pe legătura dintre procesele fiziologice organice, alimentație și factorii de mediu și reprezintă o sinteză a cunoștințelor adunate din generație în generație, în realitate o asociere între tradiții și rigurozitatea științifică. Remediile ayurvedice, produse exclusiv naturale din plante recoltate din zone nepoluate chimic sau radioactiv, își instalează efectul blând, lent, fiziologic și fără reacții nocive – alergice, toxice, de intoleranță – sau nenocive, dar nedorite (neplăcute).
         Recomandarea mea, dar și a multor specialiști din acest domeniu, este Prostatosalm, un supliment alimentar  care prin substanțele bioactive din plantele pe care le conține susține aparatul renal și căile urinare, contribuind la reducerea manifestărilor neplăcute cauzate de funcționarea defectuoasă a prostatei: urinări frecvente și dureroase, mai ales pe timpul nopții, senzația de golire incompletă a vezicii, etc. Prostatosalm, este un remediu ayurvedic natural creat din amestecul mai multor plante, produs de Ayurmed. Acesta contine plante importante cum ar fi: Cucurbita maxima Vetiveria zizanioides, Juniperus communis, Berginia lingulata, Bauhinia variegata, Acacia arabica și Piper cubeba. Rolul său este de a asigura o sănătate optimă prostatei. Este benefic în special în cazul tumorii benigne de prostată hiper-trofeu (HBP), în special la bărbați vârstnici. 

         Prostatosalm susține eliminarea agenților patogeni de la nivelul căilor urinare și menținerea integrității epiteliului uretrei, susține revenirea la volumul normal al prostatei și a fluxului urinar cu eliminarea corespunzătoare a deșeurilor metabolice și a altor toxine din organism. Complexul de fitonutrienți din plante asigură susținerea sistemului imunitar, protecția celulelor și țesuturilor de stresul oxidativ, crescând astfel rezistența și capacitatea de autoapărare a organismului. Produsul PROSTATOSALM este util atât bărbaților tineri cu diverse afecțiuni care determină mărirea prostatei, dar mai ales barbaților cu vârsta de peste 50 de ani deoarece riscul apariției unor afecțiuni ale prostatei crește odată cu înaintarea în vârstă.



Niciun comentariu: