duminică

Află cum trebuie să-ți îngrijești pielea pe timpul verii




        Vara este un anotimp extrem de solicitant pentru piele iar soarele, știm cu toții, este cel mai mare dușman al ei, mai ales pentru aceia care au pielea foarte albă. Vara e extrem de greu să ne păstrăm pielea radiantă, mai ales când ne distrăm pe plajă, în apa sărată sau doar la o simplă plimbare prin oraș- pielea noastră duce tot greul. Specialiștii spun că doza de soare de care au ei nevoie pentru sinteza vitaminei D este de maximum 30 de minute. Așa că, pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă trebuie să adopți câte o strategie diferită în fiecare anotimp. În timpul verii este esențial să ne concentrăm asupra expunerii la razele UV și să ne asigurăm că folosim mereu produse cosmetice naturale: uleiuri, creme, unturi, geluri sau șampoane.

         Hidratarea internă, cu cel puţin doi litri de apă pe zi şi externă cu ajutorul produselor cosmetice de bună calitate şi adaptate nevoilor pielii fiecăruia dintre noi, protejarea împotriva radiaţiilor ultraviolete, igiena corespunzătoare a pielii cu ajutorul cosmeticelor neagresive, sunt doar câteva reguli pe care trebuie să le respectăm dacă ne dorim o piele sănătoasă şi frumoasă. Acestea trebuie respectate tot timpul, însă vara cu atât mai mult, având în vedere că ne expunem la soare şi necesitam, aşadar, o extra-protectie împotriva radiaţiilor.

         Mierea face minuni în cosmetică!


         În această vară nu trebuie să-ți lipsească mierea din casă. Nu se știe niciodată când te arde soarele la plajă, la piscină și ai nevoie imediat de un tratament eficient. Mierea oprește arsura și asigură o vindecare mai rapidă. E un bun tratament inclusiv pentru arsurile mai serioase, spre exemplu, după contactul cu o suprafață fierbinte. Asta pentru că mierea are zaharuri care nu lasă microorganismele să crească, repară pielea și reduce cicatricele - afirmații confirmate și de medicii dermatologi.

         În cazul în care ți se înroșește pielea și te ustură foarte tare, ar trebui să urmezi acești pași:
- în primul rând trebuie să faci un duș cu apă la temperatura corpului, chiar un pic mai răcoroasă;
- să aplici pe suprafețele afectate de soare comprese cu spirt sau pur și simplu toarnă cte un pic în palmă și alică pe piele. Chiar dacă te va ustura pe moment, va opri arsura pielii.
- pe ten se poate aplica niște comprese reci (dischete de bumbac) îmnuiate în suc de castraveți ținut la frigider. După aceea se recomandă ca pielea afectată să fie unsă cu o cremă hidratantă pe bază de miere sau direct cu miere. Dacă folosești direct mierea este indicat să stai cu ea pe piele cel puțin o jumătate de oră, apoi o îndepărtezi ușor, clătind fața cu apă călduță și la final, aplică o cremă hidratantă pe bază de propolis și ceară de albine. 

         De la o vreme am observat că am pielea mâinilor foarte uscată și vă mărturisesc sincer că această senzație nu este deloc plăcută, mâinile mele par neîngrijite și îmbătrânite. Am încercat o varietate de produse dedicate îngrijirii mâinilor care promiteau să hidrateze și să catifeleze pielea. Spre norocul meu, de curând, am descoperit câteva produse care se potriveasc perfect pielii mele sensibile și uscate: cosmeticele de la Apidava - o gamă destul de bogată în produse de cea mai bună calitate- creme pentru ten, loțiuni tonice, lapte demachiant, gommage cu argilă și miere, creme pentru îngrijirea picioarelor, măști nutritive, spray-uri și apă de gură, etc.,  preferatele mele sunt săpunul cu miere și ceară de albine și crema nutritivă de mâini pe care v-o recomand tuturor celor care aveți mâinile  uscate sau crăpate (și nu numai). Această cremă pe bază de miere este puternic hidratantă și-ți va răsfăța pielea încă de la prima utilizare. 

         Aplică acest produs pe mâini, zilnic, de cel puțin două ori, masând intens timp de 5-10 minute. Mâinile uscate vor fi de domeniul trecutului iar tu te vei bucura de o piele hidratată și catifelată.

          Mie îmi plac foarte mult toate produsele cosmetice ce au în componența lor mierea. Pe lângă binecunoscutele beneficii pe care le are mierea pentru sănătate, aceasta este un adevărat elixir și pentru frumusețe. Tocmai de aceea mierea a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri și în scop cosmetic, pentru că are proprietăți antiseptice, de regenerare a țesuturilor, antibacteriene, calmante dar și importante efecte hidratante și antirid. Bogată în antioxidanți și enzime, mierea acționează asupra pielii lipsite de fermitate și o revitalizează. Mierea este astăzi unul dintre ingredientele principale în multe cosmetice naturale, de la săpunuri vegetale la loțiuni, creme și măști cosmetice.

         Ți se întâmplă frecvent să ai mâinile uscate sau crăpate? Tu la ce produse apelezi pentru a scăpa de această problemă?


Niciun comentariu: