luni

Pune preț pe sănătate și pe prietenie!




În vara aceasta cu toții ar trebui să ne amintim de celebrul proverb pe care ni-l tot repeta bunica: ,,unde nu intră soarele pe geam, intră doctorul pe ușă” și, astfel, să ne propunem să ne împrietenim cu soarele și să facem din acesta prietenul dar și aliatul nostru. 

Această prietenie ne va aduce un nivel optim de vitamina D, despre care cu toții știm deja că este foarte importantă pentru întărirea sistemului imunitar și pentru sănătatea oaselor. De asemenea, o relație bună cu soarele înseamnă și prevenirea anumitor tipuri de cancer, îmbunătățirea vederii, favorizarea stării de bine. Toată lumea știe că soarele are și efecte benefice, inclusiv în depresie. În plus, soarele joacă un rol important în menținerea oxigenării optime a țesuturilor, întărirea sistemului imunitar și ameliorarea durerilor articulare. De cealaltă parte, dacă nu ne purtăm cum trebuie în această prietenie, extrema este destul de urâtă: cancerul de piele. 

Dar pentru că vara este anotimpul vacanțelor și al drumețiilor iar canicula ne însoțeste la fiecare pas, trebuie să ținem cont că datorită efortului și a exceselor de tot felul, și inima și vasele de sânge sunt puse la grele încercări. Nu trebuie să uităm că mulți dintre noi suferim de boli cardiovasculare fără ca măcar să știm acest lucru. În acest caz, prevenția joacă un rol foarte important. Hidratarea, alimentația ușoară, limitarea expunerii la soare sunt, așadar, esențiale.

Și pentru că suntem în plin sezon estival și petrecem majoritatea timpului în aer liber, insolația și răul de căldură sunt cele mai întâlnite probleme de sănătate cu care ne confruntăm în această perioadă. Insolația se produce prin acțiunea intensă și de lungă durată a soarelui asupra capului neprotejat, chiar dacă restul corpului este acoperit corespunzător. Spre deosebire de insolație, răul de căldură apare ca urmare a acțiunii razelor solare asupra întregului corp și se manifestă prin imposibilitatea organismului de a-și menține homeostazia (proprietatea organismului de a-și păstra în limite normale constantele mediului intern - ansamblul lichidelor). Astfel, temeperatura crescută a mediului ambiant împiedică organismul să elimine căldura proprie, aceasta acumulându-se în corp. 

Cea mai frecventă formă de manifestare a insolației este acumularea de sânge în creier peste limitele normale (dilatația excesivă a vaselor de sangvine din teritoriul cerebral). Simptomele insolației sunt: cefalee, vertij, greață, vărsături, confuzie, stare generală alterată, uneori cu pierderea cunoștinței, față congestionată, rețea venoasă dilatată, conjunctive oculare injectate. Primul ajutor constă în transportarea persoanei la umbră și aplicarea unei pungi cu gheață pe cap. În caz de stop cardio-respirator se fac respirație artificială și compresii toracice externe (masaj cardiac extern). În cazurile grave se transportă pacientul la spital pentru tratament complex- oxigenoterapie, diuretice, etc. 


Putem preveni insolația prin programarea activităților în aer liber la ore matinale și seara, până în ora 11.30 și după 17.00 și nu uitați să putați pălărie sau șapcă. Nu trebuie, deasemeni, să uităm că există și remedii naturale care ne pot ajuta aparatul cardiovascular, remedii utile mai ales în aceste perioade caniculare, care pot ajuta aparatul cardiovacular să se adapteze mult mai bine la variațiile de temperatură și tensiune care apar foarte frecvent în perioada anotimpului cald. Și, pentru că, la noi în sat, toate problemele erau rezolvate ,,pe plan local” eu sunt adepta medicinei naturiste dar nu exclud nici tratamentele tradiționale pentru că viața, ca și bolile, a evoluat și este de la sine înțeles că lupta pentru sănătate se dă pe un front deschis și depinde de mulți factori dacă suntem sau nu victorioși.

Am ales să vă vorbesc astăzi despre suplimentul alimentar Pressure Down de la Ayurmed care
ajută la eliminarea excesului de apă din organism;
* susține funcționarea inimii, precum și sănătatea vaselor de sânge și 
menține valorile normale ale tensiunii arteriale, păstrând elesticitatea și structura vaselor sanguine
În plus, ajută organismul să se adapteze la efort, reducând riscul de hipertensiune arterială, aritmie, insomnie, oboseală. Susține sănătatea vaselor sistemului circulator prin menținerea nivelului și raportului normal al lipidelor din sânge prin creșterea metabolizării și eliberarea de energie. PRESSURE DOWN susține eliminarea excesului de apă din organism ceea ce duce la normalizarea volumului plasmatic și a tensiunii arteriale. Menține capacitatea de adaptare a organismului la stres fizic și psihic la persoanele suprasolicitate și vârstnici, reducând stresul psihic care poate declanșa hipertensiune arterială, insomnie, oboseală, îmbatranirea prematură. Susține, desemeni, sistemul imunitar și sistemul antioxidant endogen, crescând rezistența și capacitatea organismul de adaptare la condiții de stres.

Nu uitați că, în această perioadă cu temperaturi foarte crescute, o cauză posibilă a durerilor de cap poate fi și deshidratatea. Acest tip de durere poate fi ușor tratată sau evitată. Ea apare atunci când nu aveți o cantitate suficientă de lichide în corp și poate fi diferită ca intesitate, de la ușoară la severă. Organismul necesită un echilibru de lichide și electroliți pentru a funcționa în parametri optimi. Zilnic, corpul pierde apă prin intermediul proceselor normale, precum transpirația și urinarea. De cele mai multe ori, cantitatea de lichid pierdută este ușor reechilibrată prin consumul mare de apă și de alimente bogate în apă. Însă, uneori, corpul poate pierde apa mai repede decât poate fi înlocuită. În acest caz, organismul se deshidratează și pot apărea anumite complicații, precum durerile de cap. După rehidratare, însă, totul revine la normal iar durerea dispare. Pentru a trata această durere este necesar să beți multe lichide, în special apă, să evitați consumul excesiv de cofeină și alcool, să reduceți temporar orice activitate fizică, să evitați căldura și, mai ales, transpirația. 

Alege un stil de viață sănătos! Alege medicina naturistă!

Niciun comentariu: