vineri


Ghid practic pentru femei- ce nu ar trebui să lipsească din garderoba niciuneia dintre noi





Calendaristic, am intrat deja în anotimpul frunzelor ruginii, al fructelor parfumate și vremea friguroasă își face simțită prezența tot mai mult prin temperaturi din ce în ce mai scăzute. În ton cu această schimbare previzibilă a vremii, pregătirea garderobei pentru anotimpul friguros este în toi. Deși mai sunt destule piese vestimentare purtate în vara trecută care își mențin încă prospețimea și actualitatea, multe dintre ele nu vor reuși, cu siguranță, să treacă testul în actualul sezon; deci ar fi momentul să renunțăm la ele cu sau fără regrete și să facem loc în dressing altor articole vestimentare cu care să ne alcătuim ținute potrivite în care să ne simțim bine și care să ne dezvăluie cu adevărat stilul dar și personalitatea.
Toate doamnele știu cât de grea este trecerea de la o garderobă la alta, de la un sezon cald la altul rece, rămânând mult timp nostalgice, încă, după căldura zilelor caniculare și lejere de vară. Dar toamna aceasta vine cu un nou val de culori pământii, îndrăznețe și care să ne vor scoate imediat din tipar. E timpul să te pregătești cu adevărat să-ți reînnoiești garderoba. Știu că ești o fashionistă convinsă și vrei mereu să fii chic, ca o divă, dar pentru asta trebuie să ții cont de ultimele tendințe și, neapărat, să îți îmbogățești garderoba cu piesele de rezistență ale acestui sezon. Eu doar îți voi reaminti ce articole vestimentare nu trebuie să-ți lipsească din garderobă în această toamnă. Nu vei da mereu lovitura cu ținuta, dar cu siguranță nu vei rata nicio ocazie să impresionezi, dacă știi să alegi accesoriile care ți se potrivesc. Sunt câteva obiecte care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei și care pot aduce o notă de eleganță oricărei apariții în public, indiferent de eveniment, fie că este vorba de ceva casual, între prieteni, sau, din contră, că e vorba despre ceva oficial ori romantic.

1. Trench-ul clasic
Se găsește în diverse culori și texturi. Pentru siluetele zvelte, e bine să fie accesorizat cu o curea lată. Chiar dacă trebuie să scoți mai mulți bani din buzunar, gândește-te că este o adevărată investiție pentru garderoba ta. Alege un model în linie clasică și-l vei putea purta peste orice, cu eleganță! Iar pentru a evita look-ul de tip ,,007” (agent secret), te sfătuiesc să alegi un pardesiu până la genunchi, care să aibă o croială corespunzătoare formelor corpului tău.

Pentru zilele mai friguroase poți alege chiar și un palton. O garderobă de sezon echilibrată are nevoie de două-trei paltoane alese cu grijă care să se potrivească unor stylinguri și cromatici diferite. Atractia paltonului rămâne atemporală prin stilul lui simplu, elegant, armonios și atât de sofisticat! Fie că îl combini cu piese în același ton clasic sau cu piese mai nonconformiste ca o fustă înflorată, paltonul va fi, cu siguranță, baza stilistică pentru crearea celor mai diversificate ținute!

2. Litlle black dress
Este, cu siguranță, rochia care nu se demodează niciodată și care te scoate din orice impas. Este una din cele mai versatile piese vestimentare pe care o poți avea în garderoba ta și te asigur că ea poate fi purtată oricând și oriunde. Desigur, poate fi accesorizată pentru o notă de eleganță sau poate fi purtată cu balerini și o geantă supradimensionată, ori cu pantofi eleganți la o serată dansantă, iar lista o poți chiar tu completa, cu ușurință. O rochie  simplă, neagră,  purtată cu o pereche de pantofi stiletto și un sacou simplu se pretează foarte bine și unei importante întâlniri de afaceri, de exemplu, accesorizată cu un colier mare, un șirag de perle sau, pentru cele mai nonconformiste, chiar cu geaca de jeans.

3. Salopeta
Foarte în trend în acest sezon, salopeta este un articol vestimentar care te poate scoate din tipar, punându-ți în evidență foarte bine formele. De fapt, pot afirma cu tărie că este un element care are rolul de a susține aproape de unul singur o ținută completă și care, dincolo de aerul shic și tineresc, ne scutește de efectele lipsei de inspirație care ne mai afectează uneori atunci când ne dorim, dar nu găsim imediat o soluție pentru a avea o apariție plăcută și specială. Salopeta este ideală atât pentru evenimentele de zi cu zi, cât și pentru o ieșire în oraș, seara. În funcție de culoarea și imprimeul ales, salopeta poate salva pe oricine de la multe momente de indecizie, fiind foarte practică și ușor de purtat.

4. Pantalonii strech
Acești pantaloni reprezintă una dintre cele mai importante piese vestimentare în acest sezon.  Pantalonii care conțin și spandex sau lycra îți vor oferi libertate de mișcare, se vor mula frumos pe corp și nu îți vor aplatiza posteriorul. Tocmai de aceea, îți recomand pantalonii cu cel putin 2% spandex. Ei au avantajul de a subția silueta și de a-ți arăta formele într-un mod discret și rafinat. În plus, sunt extrem de confortabili și versatili. Pentru o ținută casual sau una de cocktail, pantalonii strech reprezintă cea mai bună alegere. Aceștia pot fi asortați cu ușurință cu o bluză uni sau una cu imprimeu. Orice look clasic poate deveni special cu o astfel de pereche de pantaloni cu o croială unică. 
Totuși, acești pantaloni nu se potrivesc chiar oricui, ci sunt recomandați în special persoanelor slabe, care nu au pulpele sau gambele proeminente. De asemenea vin foarte bine pe femeile înalte, deoarece scot în evidență lungimea picioarelor.

5. Sacoul negru
Este vorba despre sacoul clasic, feminin, care stă bine pe orice tip de corp. În plus, poate fi purtat și cu orice- blugi, fustă, rochie, pantaloni eleganți- singura condiție ar fi să-ți alegi mărimea potrivită, astfel încât sacoul să-ți evidențieze formele, nu să ți le ascundă! Sacoul negru va fi întotdeauna piesa vestimentară adecvată pentru un look office. În funcție de materialul din care este confecționat, acest sacou te ajută să compui și ținute sport sau casual. Pentru orice femeie pasionată de modă, sacoul negru reprezintă o piesă esențială în garderobă iar criteriile în funcție de care care este ales, îl pot transforma într-un element de actualitate, indiferent de trendurile care vin și pleacă.

6. Eșarfa
De fapt, doamnele și domnișoarele poartă cu plăcere eșarfe în orice anotimp, acestea fiind accesorii nelipsite din garderoba fiecăreia, accesorii care pot schimba cu adevărat imaginea unei ținute întregi, în funcție de modelul ales. Eșarfele sunt practice dar și foarte interesante, putând fi purtate în foarte multe feluri: pur și simplu puse în jurul gâtului, o dată sau de două ori sau lăsate mai largi, împletite sau îmbinate în diferite alte modele, în funcție de imaginația fiecăreia. Subțiri sau mai groase, late sau înguste, colorate sau uni, eșarfele nu se demodează! Femeile își aleg eșarfele în funcție de tipurile de ținute pe care și le conturează. Așadar, la o ținută office poți purta fără nicio problemă eșerfe elegante, din mătase. Ele pot fi colorate sau uni, în funcție de celelalte piese vestimentare alese. În schimb, când vine vorba de ținute casual sau o banală ieșire în oraș, poți alege eșarfele croșetate, care sunt foarte interesante, practice și confortabile. Femeile adoră eșarfele pentru că își pot pune în evidență trăsăturile, simțindu-se totodată confortabil, având, în același timp, o imagine de invidiat.

7. Puloverul din cașmir
Acest tip de pulover va aduce, cu siguranță, o pată de culoare în garderoba ta. Este cu adevărat o piesă de rezistență, un articol de vestimentație clasic, cu o textură prețioasă iar look-ul pe care ți-l va oferi va fi foarte versatil. Îl poți purta la birou, îl poți asorta unei ținute de seară sau poți străluci în oraș alături de prieteni tăi. 
Alege pentru acest sezon și câteva pulovere cu deschidere pentru a-ți completa perfect oricare alt tip de ținută. Cardiganul, căci despre el e vorba, trebuie neapărat să se integreze coloristic cu conținutul șifonierului tău. Datorită acestuia vei reuși să compui cu ușurință outfituri armonioase și estetice pentru orice ocazie. De fapt, începutul acesta timid de toamnă este un prilej foarte bun de a purta cardigane, într-o diversitate de modele dar și poncho-uri care pot scoate din anonimat orice ținută de zi, alături de ghete, cizme lungi, botine sau pantofi. 

8. Cămașa albă
Unul din lucrurile preferate ale unei femei ar trebui să fie cămașa albă, și ea n-ar trebui să lipsească nici din garderoba ta. Purtată la facultate, la serviciu ori la o întâlnire de afaceri, cămașa albă este opțiunea cea bună pentru a te simți comod fără să renunți la aerul elegant. Cămașa albă este un must have, indiferent că este fabricată din in sau bumbac. Poate fi purtată și combinată în diferite moduri, fiind articolul vestimentar preferat pentru care optează majoritatea femeilor atunci când își pregătesc hainele pentru o ținută office. Cămașa albă poate fi purtată cu pantaloni negri, fustă clasică și, de ce nu!? cu o pereche de blugi eleganți. Iar pentru un look casual îți poți sufleca mânecile cămășii și să o lași descheiată la primii nasturi de sus.

9. Încălțăminte fără toc
Pantofii cu toc sunt eleganți, sexy și pot completa cu succes orice ținută feminină însă, recunoaște, look-ul nu este totul! Picioarele tale vor avea întotdeauna nevoie și de momente de relaxare. Iar dacă ești cu adevărat o persoană activă, atunci, cu siguranță, în garderoba ta predomină încălțămintea comodă. Să știi că ai și noroc: sezonul acesta se poartă un stil lejer, comod, ba chiar sporty, de cele mai multe ori. Așadar e timpul să renunți definitiv la chinul de a merge pe tocuri și să alegi ghete joase, fără toc, cu talpa groasă sau subțire, saboți din piele sau sneakersi. Pe lângă faptul că sunt la modă, îți vor face viața și mult mai ușoară! Însă dacă ești genul meu, și nu-ți imaginezi viața coborând de pe tocuri, atunci ascultă-mi cu atenție sfatul: alege botine cu tocul gros sau talpă ortopedică pentru acest sezon. Te asigur că se potrivesc cel mai bine stilului nostru.

10. Geaca din piele
Este o investiție care merită să fie făcută pentru că geaca din piele a fost și va fi mereu la modă. În plus, o putem purta în orice sezon, atât primăvara cât și toamna dar și în serile mai răcoroase de vară. Geaca din piele poate fi purtată la orice, de la rochii de seară până la zona de dimineață, inclusiv cu pantaloni de antrenament. Poate fi în diverse modele (clasic, tip motor, scurtă, sub talie sau sub sân, etc) în funcție de creativitatea designer-ului.  
Geaca de piele este deseori purtată de femeile care adoră să iasă în evidență printr-un look casual și în același timp nonconformist. Aceasta poate fi purtată la o pereche de jeansi dar și la anumite modele de rochii. În funcție de stilul pe care îți place să-l adopți, poți face combinațiile perfecte și potrivite stilului tău. Important este să reușești să le evidențiezi în așa măsură încât să capeți admirația tuturor celor care te înconjoară, astfel încât să poți spune că ai o geacă cu personalitate pentru că de fiecare dată când ai îmbrăcat-o ai fost admirată și te-ai simțit ca o divă. 

Nu toată lumea are abilitatea de a-și crea o garderobă inteligentă dar putem încerca să ne creăm una: nimeni nu ne oprește să ne cumperăm mai multe piese clasice care nu se demodează în timp, care pot fi purtate într-o multitudine de situații și combinații, care rezistă mult, amintindu-ne, de fiecare dată, de principala regulă de care trebuie să ținem seama: ,,less is more”! La fel de important este să ținem cont de cele trei criterii de bază atunci când alegem un produs: calitate, funcționalitate și stil. În acest sezon, ai liberatea de a-ți înnoi garderoba cu articolele care-ți plac, ba chiar să le reintegrezi pe cele mai vechi!

Articol1 #SuperBlog2018

Niciun comentariu: