marți

Gravura laser- amprenta unei mici afaceri de succes





Personalizarea - elementul cheie al oricărei afaceri


Dacă dorim să ne promovăm serviciile sau anumite produse, să organizăm un eveniment fericit în familie, dacă dorim să facem un cadou interesant sau, pur și simplu, să recompensăm partenerii de afaceri, aproape toți apelăm la personalizare. Tocmai de aceea, afirm că domeniul gravurii comerciale este absolut profitabil. Acesta oferă o oportunitate sigură, într-o lume dominată de încercări soldate, deseori, cu deziluzii. Gravura laser este un început profitabil pentru o afacere în dezvoltare cu investiție mică, fiind cea care îmbină cu succes aspectul industrial cu cel artistic, chiar și în această eră tehnologizată la maxim. 

În România se cumpără acum foarte des plăcuțe de înmatriculare personalizate, plăcuțe inscripționate super-amuzante sau cu diferite mesaje originale, la prețuri foarte bune, cuprinse între 35 și 65 de lei. Este doar unul din exemplele care m-au convins pe mine că această mică afacere va avea profit garantat. Cu greu se poate găsi un domeniu în care serviciile de gravură să nu-și poată dovedi utilitatea. Atunci când începem o afacere, primul lucru la care ne gândim este profitul, apoi dacă suntem capabili s-o demarăm, cât ne va costa start-up-ul inițial și, bineînțeles, ce implică acest nou început de drum. Domeniul gravurii este, după părerea mea, singurul absolut profitabil.

O afacere cu investiție mică și profit garantat


Așa poate fi definită afacerea în domeniul gravurii. Cererea pentru elemente gravate personalizate, industriale sau private se află în continuă creștere. Există pe piață prea puține firme care mulțumesc un număr mult prea mare de clienți. Personalizarea obiectelor constă în adaptarea unui serviciu sau a unui produs pentru a satisface nevoile unei anumite persoane sau ale unui grup. O mare varietate de organizații utilizează personalizarea pentru a îmbunătăți satisfacția clienților, conversia digitală a vânzărilor, rezultatele marketingului, brandingul, precum și pentru publicitate. 

M-am gândit că aș putea face și eu bani frumoși din gravură pe două mari căi: diversificarea serviciilor către clienți și, apoi, diversificarea nișelor. Categoriile clienților pot proveni din zona inscripțiilor generale (semne arhitecturale, panouri informative, plăcuțe comemorative și/sau oficiale), a celor industriale (inscripționarea de serii, numere, informații pe plăcuțele mașinilor industriale sau ale echipamentelor- plăcuțe inscripționate) și a cadourilor/premiilor de corporație (mă gândesc să încep cu acestea, de fapt, cu gravarea unei serii de medalii/insigne de merit pentru elevii/studenții merituoși). Căci, în general, corporațiile apelează cu încredere la firmele de gravură pentru inscripționarea unor medalii, plachete, insigne, reprezentând cadouri pentru șefi, angajați, colaboratori, etc. 

Cu o investiție minimă și într-un timp relativ scurt pot începe o nouă afacere. Gravura laser este o procedură specială de inscripționare a obiectelor din metal, lemn, plastic realizată cu ajutorul laserului. Funcționează similar cu o imprimantă cu jet de cerneală, jetul de cerneală fiind înlocuit cu un fascicul de lumină trimis pe material. Laserul oferă cea mai rapidă metodă de tăiere de pe piață pentru o gamă largă de materiale, oferă produse competitive și de extremă calitate, incomparabile cu cele realizate prin tehnicile tradiționale de tăiere. Deasemeni, gravura laser nu produce reziduuri și nici noxe, iar posibilitățile avansate de optimizare permit gravarea chiar și pe materiale de foarte mici dimensiuni, astfel încât se pot recupera chiar și cele mai mici resturi de materiale. Iar echipamentul laser poate fi ajustat în așa fel încât să acopere toate nevoile, fie că vorbim de unicate sau producție de masă, în orice mărime. Înființarea unui asemenea atelier necesită, însă, echipamente eficiente, de calitate.

Bodor- ambasadorul ideal pentru afacerea mea


Gravatoarele Bodor sunt preferatele mele, ele pot fi folosite pentru a grava, cu o viteză foarte mare și pe o largă varietate de materiale, inclusiv materiale moi, ce nu pot fi prelucrate altfel: cauciuc, textile, piele. Procedura de inscripționare prin gravură laser poate fi deosebit de complexă și delicată, oferind durabilitate în timp și acuratețe lucrărilor. 
Colop România importă și distribuie gama completă de gravatoare laser Bodor cu scopul de a acoperi necesitățile oricărei producții publicitare, fie că este vorba de gravare sau de marcare pe diverse tipuri de materiale. Aceste aparate se fac remarcate prin capacitatea de a grava și materiale minerale extrem de dure (piatră, marmură, granit, etc.). Gravurile de acest tip sunt foarte apreciate datorită impresiei de lux și sobrietate pe care o lasă dar și datorită obținerii unor detalii de neegalat, cu o viteză foarte mare de prelucrare, în comparație cu alte tehnologii. BML-FC este un astfel de marcator de tip fiber laser pentru metale cu un cap de gravat SCANLAB (Germania) ce permite scrierea a până la 800 de caractere pe secundă. 

Sistemele laser ușor de utilizat datorită apariției computerelor și a software-urilor afiliate lor vor amortiza, cu siguranță, mica mea investiție inițială, în scurt timp. Indiferent că afacerea mea va fi acasă sau într-un shop, gravura va fi o afacere profitabilă. Aparatele  acestea trec la treabă printr-o singură apăsare de buton. Sper că la fel se va întâmpla și cu profitul afacerii mele!

#8 SuperBlog2018

Niciun comentariu: