sâmbătă


Parfumul - cartea mea de vizită




Alegerile cele mai potrivite 


Alegem mereu, fie că o facem conștient sau inconștient. Omul a fost înzestrat cu liberul arbitru și de aceea întreaga noastră viață este marcată de alegeri. Felul în care trăim, profesiile pentru care ne pregătim, cărțile pe care le citim sau principiile după care ne ghidăm au fost la un moment dat determinate de alegerile noastre. A face o alegere presupune că avem deja cel puțin două posibilități distincte, opuse, poate, ambele valabile și valide din punct de vedere al beneficiilor și dezavantajelor pe care le oferă. Nu putem evita să facem alegeri, dar putem să ne pregătim pentru a le face pe cele potrivite pentru noi. Dacă ceea ce am ales, la un moment dat în viață, are repercusiuni pozitive asupra existenței noastre, atunci putem să ne considerăm inspirați. Tocmai despre alegeri inspirate vom vorbi azi!

Parfumul spune multe lucruri despre noi


Nu mereu ne dăm seama de motivele alegerilor pe care le facem. Vedem ceva, ne place, apoi cumpărăm fără să ne gândim prea mult, fără măcar să știm de ce ne-a plăcut așa mult. Cu toții ne dorim ca lucrurile pe care le purtăm să ne reprezinte, tocmai de aceea, le alegem, fără să vrem, în funcție de dispoziție și, mai ales, de personalitate. Nici parfumurile nu fac excepție de la regulă. 

Deși se spune că haina face pe om și orice ținută poartă semnătura personalității sale, consider că parfumul ales poate face mai mult decât atât. Parfumul și aromele alese cu grijă sunt un fel de semnătură care conturează stilul vestimentar al fiecăruia dintre noi. Iar dacă reușim să alegem parfumul potrivit propriei personalități, întotdeauna vom lăsa o impresie bună celor din jurul tău. Este foarte important să știm cum ,,să purtăm” un parfum. Nimeni nu devine mai atrăgător dacă îmbâcsește pe cei din jur cu parfumul său. Indicat este ca doar persoana de lângă voi să simtă discret mirosul. Rămâne, însă, la alegerea fiecăruia dintre noi, să decidem ce vrem să inspirăm celor din jur.

Psihologia parfumului meu


Limbajul mirosurilor este complex, transmite mesaje care ascund laturi ale personalității și poate să destăinuie defecte, așteptări și chiar cele mai intime secrete. Parfumul are propriul său limbaj și dezvăluie ceea ce cuvintele lasă în suspensie: stări de spirit, sentimente, atitudini. El reușește să combine perfect emoțiile cu amintirile voluntare și involuntare și poate ,,vorbi” despre modul în care intrăm în legătură cu noi înșine dar și cu ceilalți. 
Eu iubesc primăvara și prefer să primesc un buchet mare de flori în detrimentul oricărui alt cadou sofisticat. De aceea, poate, parfumul meu preferat este floral. Sunt o persoană extrem de pozitivă și încerc să clădesc din nimic, zâmbete pe fețele tuturor. Îmi place căldura și strălucirea soarelui iar marea este prima mea dragoste. Parfumul meu preferat abundă, așadar, de aromele florilor exotice, de elemente ierbale, sare marină și chiar alge, arome ce-mi oferă o senzație plăcută de puritate și freshness, iar, dacă închid ochii, efectul olfactiv are puterea de a mă transporta instant în fața mării. Ador parfumurile cu esențe florale, sunt feminine, romantice și cred că se potrivesc perfect oricărei femei, indiferent de vârstă și orice personalitate ar avea ea. Eu caut, în special, parfumurile florale albe - cu note ușoare, delicate, care fac parte din categoria parfumurilor clasice, elegante, care, de fapt, nu se vor demoda niciodată.

Tu ce tip de parfum adori!? Care este parfumul care reușește să vorbească despre trăsăturile tale principale prin fiecare puf!?


Niciun comentariu: