luni


Cadoul perfect de sărbători - mierea românească de la Apidava







Sunt câteva lucruri care ne fac viața mai frumoasă. Ele fac diferența și îți dau energie să mergi mai departe în fiecare zi. Acestea nu sunt lucruri mari, sunt lucruri mici dar care te țin aproape pe tine și pe cei dragi ție. Pentru că familia și prietenii sunt cei mai importanți din viață. Românii sunt binecunoscuți în toată lumea pentru relația lor puternică de familie. Chiar dacă se mută în străinătate, ei rămân conectați cu cei de acasă și preferă să-și petreacă absolut toate sărbătorile, în România, alături de familie. 

Și eu am prieteni dar și rude care locuiesc de ani buni în străinătate și îmi place să merg în vizită la ele de fiecare dată când am ocazia. Dar de sărbători, de fiecare dată, ne întâlnim ACASĂ. Dincolo de fericirea de a-i revedea, mai este ceva care mă face extrem de fericită: de fiecare dată țin să le pregătesc mici surprize care să le amintească de noi, de România, când vor pleca din nou departe de noi, în străinătate. 

Cu siguranță, nu sunt nici singura care dorește să facă cadouri pentru cei care se întorc acasă de sărbători. De fapt, orice român care are prieteni sau rude ce s-au mutat în străinătate știe că aceștia tânjesc după produse tradiționale pe care nu le putem găsi decât în țară: pufuleți, eugenii, pălincă/țuică, nu mai vorbesc de murături, mici, leuștean, cimbru, borș, varză murată și multe, multe altele. De parcă, cumva, dorul de țară se mai alină cu aceste bunătăți de acasă.

Eu am șapte prieteni în străinătate, unii români, alții străini. Mulți, puțini, sunt ai mei și-mi sunt tare dragi, chiar dacă ne vedem foarte rar. Și, ca în fiecare an de Crăciun, ne facem daruri. 

Arta de a oferi cadoul potrivit


Când oferim un cadou și vrem să facem plăcere cuiva, nu e neapărat vorba despre a alege cadouri scumpe de la branduri de lux. Ceea ce este cu adevărat important este să alegem și să găsim cadoul potrivit pentru persoana care-l va primi. E foarte important să oferim cadouri capabile să stârnească bucurie, emoție, plăcere, satisfacție, recunoștință. Aceasta-i adevărata artă! Pe care nu toți o stăpânesc, din păcate... În România, la fel ca și multe alte țări, cultura cadourilor este destul de bine înrădăcinată. Nu se merge nicăieri cu mâna goală. Evenimente deosebite ca, de exemplu: aniversările, 8 Martie, Paștele, Sf. Nicolae, Crăciunul nu se sărbătoresc niciodată fără cadouri. 

Deci, fie că ai rude sau prieteni care locuiesc departe de țară, de Crăciun, oferă-le daruri tradiționale, specifice României, pe care nu le vor găsi în altă parte și care, cu siguranță, vor fi foarte apreciate de străini. Aceștia vor prețui în mod deosebit unicitatea acestor cadouri care, de fapt, reprezintă o mică parte dintr-o cultură mult diferită de a lor.

Cadouri - bunătăți românești la borcan


Borcane de dulceață românească, de gutui, nuci verzi sau trandafiri, sticle de sirop de fructe de pădure sau chiar miere din flori sălbatice: iată câteva daruri gustoase care sunt foarte greu de găsit în afara țării și care trezesc amintiri din copilărie imposibil de înlocuit. 

Anul trecut le-am trimis prietenilor mei câte un borcan de zacuscă și o sticluță de pălincă. Cred că vă dați seama cât de mulțumiți au fost! Anul acesta voi experimenta un alt fel de cadou, un cadou dulce și aromat care să stârnească un zâmbet, curiozitate și totodată mulțumire: un borcănel de miere de la Apidava. De fiecare dată când priveam standurile cu miere din magazine sau din piață, mă gândeam la gustul dulce, perfect aromat al mierii de brad, al mierii de rapiță, de tei sau salcâm, al mierii polifloră... La Apidava am găsit, în sfârșit, locul care mi-a adus acasă această variată gamă a aromelor și o deplină satisfacție sufletească pentru gustul perfect natural. Cu ajutorul celor de la Apidava am să creez anul acesta cadoul perfect pentru români: un borcănel aromat, plin cu sănătate și dragoste de natură.

Românii sunt mari exportatori, dar și foarte mari consumatori ai produselor stupului. Apicolele românești sunt foarte apreciate în lumea întreagă, în timp ce numeroase firme românești din domeniul apiculturii încep ușor, ușor, să fie recunoscute, pretutindeni în lume, pentru produsele naturale, de excepție. De remarcat este și că Apidava a reușit să cucerească inclusiv pretențioasa piață a Japoniei, unde este apreciat mai ales gustul deosebit al mierii de salcâm. Mierea românească e percepută peste tot în lume ca un produs sănătos, de foarte bună calitate, un energizant natural și un real ajutor pentru o digestie ușoară. Tocmai de aceea m-am gândit să le ofer posibilitatea și prietenilor mei să descopere savoarea și beneficiile mierii românești ecologice din gama di Melio, de la Apidava. 

Voi cu ce cadouri îi întâmpinați pe cei dragi acasă!? 
Dacă urmați sugestia mea, sunt sigură că nu veți da greș niciodată!



Niciun comentariu: