vineri


Hemoroplant luptă cu hemoroizii




Stilul nostru de viață are o influență puternică asupra organismului și, categoric, și asupra sănătății. Orice stres adițional, orice modificare necorespunzătoare semnificativă în dieta zilnică, eliminarea exercițiilor fizice în avantajul oricăror alte activități și orice oră petrecută la birou, pe scaun, conduc la o agravare a stării de sănătate a fiecăruia dintre noi. Evident, există afecțiuni care sunt mai mult sau mai puțin influențate de stilul de viață al fiecăruia dintre noi. Printre cele mai puternic influențate se află și boala hemoroidală. Cauza reală, fiziologică a acestei afecțiuni rămâne necunoscută până în momentul de față, dar mediul medical internațional a stabilit că modificarea stilului de viață a bolnavilor, de la necorespunzător spre foarte sănătos, conduce la o ameliorare vizibilă și, de cele mai multe ori, permanentă a simptomelor bolii hemoroidale.

Hemoroizii- boala modului sedentar de viață


Stilul de viață nesănătos și sedentarismul duc inevitabil la apariția hemoroizilor- boală ce afectează în prezent, 1 din 10 adulți. Până nu demult, singura soluție în lupta cu hemoroizii era înlăturarea acestora prin operație, intervenție urmată de o perioadă de recuperare anevoioasă. Dar te-ai gândit că poți scăpa de hemoroizi fără bisturiu, fără dureri și fără recuperare, apelând doar la remedii naturale din plante?!


Iată cum poți vindeca complet hemoroizii sau reduce simptomele acestora pe cale naturală!


Hemoroizii sunt o problemă serioasă, în special pentru cei de vârstă mijlocie. Boala se manifestă sub forma unor noduli varicoși la nivelul segmentului final al colonului, adică al rectului. Nodulii se pot forma atât pe interior, cât și la exterior, fiind moi și nedureroși, la început, dar generând simptome de durere și disconfort atunci când se inflamează. În majoritatea cazurilor, boala este o consecință directă a unui stil de viață nesănătos și a unei diete precare. Principalele persoane afectate sunt cele sedentare care petrec mult timp stând pe scaun, precum și cele care nu consumă suficiente fructe și legume. Boala se manifestă inițial prin inflamația anusului, provocând prurit și mâncărimi insuportabile. Adeseori, pot apărea și urme de sânge în scaune. Există mai multe grade de severitate a bolii, formele mai ușoare putând fi vindecate complet folosind exclusiv plante medicinale.

Atât hemoroizii interni, cât și cei externi pot fi tratați cu băi de abur. Poți folosi în acest scop un ceai concentrat de frunze de iederă și bulbi de ceapă verde. Fă câte o baie de aburi de aproximativ o jumătate de oră în fiecare dimineață și seara. Nu arunca ceaiul folosit, ci folosește-l pentru spălături locale ale zonelor inflamate, ori de câte ori mergi la toaletă. 

Oțetul de mere se numără printre cele mai populare tratamente naturiste pentru hemoroizi. Pur și simplu, înmoaie în acest oțet un tampon de vată din bumbac sau o bucată de hârtie igienică, apoi aplic-o pe locul iritat. Repetă procedeul până la cedarea completă a inflamației. 

Uleiul de cocos - aplică puțin ulei direct pe hemoroizi, clătește cu apă, apoi repetă încă o dată procedura. Hemoroizii ar trebui să se retragă în decurs de câteva zile. Dacă nu aveți ulei de cocos, puteți folosi cu aceleași rezultate și Aloe Vera.

Tratamentul hemoroizilor ar trebui, de fapt, să înceapă cu tratarea constipației, aceasta fiind principala lor cauză. Cea mai ușoară și rapidă metodă naturistă de tratare a constipației este cea cu Tryfila, despre care am mai vorbit și aici. În acest fel, veți beneficia pe lângă efectul laxativ și de  multiplele beneficii ale acestui produs (detoxifiant, antitumoral, reglator hormonal, mineralizant).

Însă, pentru tratarea hemoroizilor externi dar și a celor interni, recomand suplimentul alimentar 100% natural ayurvedic, din plante medicinale indiene, Hemoroplant. Este un antihemoroidal natural ce contribuie la refacerea naturală a țesutului și venelor din zona ano-rectală, cu reducerea disconfortului datorat deformării venelor varicoase rectale interne și externe. Plantele din fitoterapia indiană sunt combinate după vechi rețete ayurvedice pentru ca efectele lor să se potenteze reciproc. Complexul de substanțe din plante susține menținerea unei flore intestinale echilibrate a colonului. Menținerea funcționării normale a sistemului digestiv susține apetitul și absorbția substanțelor nutritive din tubul digestiv, contribuind la menținerea funcțiilor fiziologice ale ficatului și la sănătatea și vitalitatea întregului organism.

Cataplasmele pe bază de argilă sunt un alt remediu naturist important pentru tratarea hemoroizilor. Acestea se aplică zilnic și se prepară dintr-o lingură de argilă amestecată cu apă călduță, până ce se formează o pastă, cu care se unge locul inflamat și se lasă să acționeze cca două ore.

Rețineți, însă, niciun tratament hemoroizi nu va fi eficient, dacă nu veți încerca să vă schimbați stilul de viață și de alimentație, într-unul sănătos.


Sfat: Nu sta așezat pe toaletă, ci ghemuit. Acest lucru este deosebit de important, chiar dacă mulți nu țin cont de acest sfat. Majoritatea toaletelor convenționale au un design foarte nenatural, prea puțin ergonomic și, chiar dacă pare greu de crezut, sunt un factor contribuitor important la apariției de tumori în țările mai puțin dezvoltate. Indiferent de forma toaletei, însă, stai ghemuit pentru a elimina mai ușor materiile fecale și pentru a menaja țesuturile afectate de hemoroizi.


Niciun comentariu: