joi


Un Black Friday eficient trebuie planificat din timp!








Black Friday este o sărbătoare americană unde lanțurile mari de magazine fac în a patra vineri din luna noiembrie lichidări de stoc. Acest lucru înseamnă că americanii dau năvală în magazinele fizice pentru a cumpăra, în special, televizoare cu cca. 100 de dolari și telefoane performante chiar și cu 10 dolari. 

În România, însă, Black Friday este, mai degrabă un eveniment online de succes. Însă, online, bătaia pe produse nu e chiar așa de spectaculoasă cum vedem în toate magazinele de peste ocean. La noi, majoritatea cumpărăturilor de Black Friday se fac pe internet iar perioada de așteptare a coletului poate dura, uneori, chiar și o lună de zile. Cumpărăturile online sunt de obicei rapide și extrem de facile, însă, pentru a profita de cele mai bune oferte eu am un plan de bătaie bine pus la punct.

Pentru mine Black Friday a devenit de câțiva ani cea mai așteptată campanie de reduceri. De fapt, Vinerea Neagră îi determină pe toți românii să facă mai multe cumpărături online, sporind, astfel, numărul de utilizatori care aleg un coș de cumpărături virtual în locul celui din supermarket. Anul acesta mi-am propus, în primul rând, să-mi reînnoiesc garderoba și, apoi, în funcție de buget, să iau și câteva cadouri de sărbători pentru cei dragi. Chiar dacă va fi o zi aglomerată și agitată, Black Friday ne oferă tuturor o oportunitate extraordinară de a face economii atunci când vine vorba de cumpărăturile pentru sărbători. 

Și tocmai pentru a evita toată nebunia vânzărilor și a ofertelor, îmi fac o mulțime de liste cu produsele de care am nevoie pentru a merge direct la acestea în ziua reducerilor. Pe site-urile preferate am deja o astfel de listă în cont și adaug, de cele mai multe ori, toate produsele preferate în Wishlist: rochii, încălțăminte de sezon, bluze de damă, genți, bijuterii sau accesorii, la grămadă. Recunosc că în afară de aceste liste online, am mereu o mulțime de wishlist-uri făcute pe tot felul de hârtiuțe, în telefon și chiar în minte, pentru că, pe lângă produsele alese de mine, mă las deseori încântată și de produsele recomandate de prietenii mei. Am grijă, însă, să verific nuanțele disponibile (niciodată nu am cumpărat un produs care să aibă aceeași culoare ca aceea pe care a ales-o prietena mea), calitatea și mărimea (verific dacă există în stoc mărimea pe care o doresc), modelul (totuși, nu de puține ori am ales culori diferite la încălțăminte sau genți de damă, dacă mi-a plăcut foarte mult modelul).

De obicei mă abonez la toate newsletter-ele companiilor care mă interesează. Newsletter-ul este o variantă excelentă prin care poți afla mereu la timp ce promoții apar, ce reduceri, astfel încât să nu ratezi niciodată noutățile. Sau te poți înscrie în anumite programe de loialitate, să aduni puncte pe care le poți transforma în bani dar, mai ales, să beneficiezi de cumpărături mult mai avantajoase. De exemplu, prin Answear.Club, poți cumpăra mai ieftin chiar cu 50% sau te poți folosi de o mulțime de alte privilegii. 

Dacă-ți place și ție să arăți tot timpul ca o vedetă, atunci știi că pasiunea pentru modă poate fi extrem de costisitoare, mai ales dacă e vorba despre articole vestimentare de la branduri renumite internațional. Din fericire, anul acesta pentru Black Friday, Answear a găsit soluția perfectă pentru cei care beneficiază de un buget mai restrâns. Din newsletter am aflat că pe site prețurile vor fi mult mai accesibile chiar și la brandurile de lux. 



Indiferent dacă fac cumpărături online sau în magazinele fizice, caut tot felul de cupoane de reducere care mă pot ajuta să economisesc și mai mult! Am mereu în portofel o mulțime de cupoane sau reclame printate ca să evit orice posibilă confuzie a prețului. Iar pentru shopping-ul online verific întotdeauna înainte site-urile de cupoane, și dacă găsesc vreunul disponibil, îl folosesc cu mare încântare la finalizarea comenzii. 

De fapt, nu contează unde și cum le faci, cumpărăturile de Black Friday trebuie să aducă doar bucurie! Cu puțină pregătire strategică și o atitudine potrivită, oricine poate fi sigur că va găsi tot ceea ce va avea nevoie la un preț accesibil! Multe magazine oferă cadouri și promoții speciale înainte de a se da startul reducerilor de Black Friday, de aceea te sfătuiesc să te înarmezi cu răbdare și să te așezi confortabil în fața calculatorului cu câteva ore înainte de marele start! Stai cu ochii pe oferte! Deja a început numărătoarea inversă până la Black Friday! 


#18 SuperBlog 2018

Niciun comentariu: