duminică


Un revelion fierbinte și multe cocktailuri cu umbreluțe colorate!





Aceste zile de toamnă târzie sunt perfecte pentru planificarea vacanței de iarnă și, de ce nu?!, chiar a revelionului. Încă nu mă simt pregătită să renunț la vremea frumoasă și tocmai de aceea sfârșitul acestui an îmi doresc să mă găsească într-un loc cu temperaturi estivale, cu petreceri fabuloase pe plajă și toți prietenii aproape. Are și zăpada farmecul ei, dar nu se compară cu un hamac pe o plajă însorită! Anul acesta vreau să mă bronzez de revelion, așa că voi lăsa cu plăcere troienele pentru plajele însorite. Cine spune că nu poți să faci plajă iarna!? Firește, acum nu mai este nicio problemă, dacă te afli în locul potrivit. În vreme ce România va fi sub coduri galbene de ninsori și viscol, în alte colțuri ale lumii, oamenii au mereu soarele la picioare. Astfel că, pentru acest revelion pe care-l vreau neapărat estival, prima mea alegere este Thailanda- un spațiu edenic ce atrage milioane de turiști din întreaga lume, o locație versatilă și mereu surprinzătoare. Cu siguranță un revelion în Thailanda promite un sfârșit de an remarcabil, fiind alegerea perfectă pentru distracție, soare, relaxare și locuri de poveste! 

Oricine știe că Thailanda este un regat împodobit cu temple buddhiste și insule spectaculoase, însuflețit de natură exotică și îmbibat de tradiții. Și că, alături de o istorie fascinantă și o cultură unică- ce incluse savorile bucătăriei tradiționale sau beneficiile masajului thai - Thailanda se mândrește cu o modernă și cosmopolită capitală și, mai ales, cu un popor prietenos ce-i susține cu mândrie reputația de ,,Țară a Surâsului”. Pentru mine, Thailanda reprezintă destinația perfectă pentru un revelion plin de culoare, distracție maximă și soare. 

Recunosc că această locație am ales-o împreună cu prietenii mei dar propunerea a mea a fost. Era și normal ca toți să meargă, cum s-ar zice, pe mâna mea, că doar sunt cel mai apreciat blogger de travel din oraș (singurul, de fapt). Dar le-am promis aventură, distracție, peisaje fantastice, temperaturi extrem de plăcute și un revelion memorabil, mai presus de perfecțiune. 

Un NU categoric pentru bagajul voluminos - ce nu ai cu tine, nu ai nevoie!


Eu n-aș pune mare lucru în bagaje, pentru că Thailanda este, de fapt, o zonă imensă de shopping ieftin. Totuși, cred că n-ar trebui să-ți lipsească din bagaj aparatul foto, banii cash și/sau cardurile și un carnețel (un ghid de călătorie) în care să notezi cele mai importante obiective și adrese (locații, noi prieteni, etc.). În rest, aceleași lucrușoare de care nu ne lipsim în nicio călătorie. 

Dacă nu ți-ai făcut încă planuri pentru revelion, nu te grăbi să accepți prima invitație. Poate vrei, totuși, să ne întâlnim în Thailanda! Sună bine, nu!? Cum ar fi să ne petrecem noaptea dintre ani într-o locație exotică, cu climă caldă, într-un hotel minunat, participând la o petrecere locală, fabuloasă prin noutatea și originalitatea ei, cu iz de aventură și filme de la Hollywood!? Să ne plimbăm cu kayak-ul prin luxuriantele păduri de mangrove sau să facem o baie elefanților în vreo tabără/fermă sau centru local (în credința populară dacă faci baie elefantului, vei fi ferit de boli și vei avea noroc), iar după o zi plină de plimbări și vizite, să ne relaxăm cu un masaj thailandez cum numai ei știu să facă (măcar la picioare sau spate). Să bem apă de cocos direct din nuca ținută în gheață- apa de cocos îți astâmpără setea dar face și minuni tenului și corpului, oricine știe asta! Desigur, nu vom rata nici vizitarea măcar a unui templu budist (numai Chang Mai are câteva zeci- care mai de care mai frumoase, cu călugări budiști care abia așteaptă să ne vorbească despre curiozitățile lor). În Bankok putem vizita Palatul regal, unul dintre cele mai vizitate puncte de atracție din oraș, un complex de temple, palate și clădiri oficiale, folosite în prezent de familia regală pentru evenimentele oficiale. Apoi, templele Wat Traimit, Wat Pho, Wat Benchamabophit, unde orice turist poate admira statuile de diferite mărimi ale lui Buddha, dacă are o ținută decentă.

Prea bun, prea din Thailanda!!!


Vom duce, însă, dorul sărmăluțelor, a piftiilor și a salatei de boeuf, dar ne vom delecta cu mâncare tradițională thailandeză, considerată și ea o atracție turistică, fiind și foarte apreciată de adevărații cunoscători. Combinația dintre mirodenii, gustul picant, ingredientele proaspete și modalitățile de preparare fac din această bucătărie una extrem de sănătoasă, gustoasă și extrem de apetisantă. Așadar, nu vor lipsi, cu siguranță, din meniu, la aperitiv, celebrele spring rolls (pachețele de primăvară), apoi, pe rând, noodles cu ou, tofu și creveți, pui ori vită, neapărat alături de vestitele condimente thailandeze- Pad Thai este cel mai cunoscut fel de mâncare din Thailanda, iar faima sa este pe deplin justificată. Pe cât de simplu, pe atât de gustos. Bineînțeles, în meniu vom avea alături, și exotica supă Tom Yum - alt preparat reprezentativ thailandez din creveți, extrem de spicy dar care îmbină un întreg buchet de arome, care poate alinta și stimula orice gust. Vom servi, probabil, și pineapple rice cu pui- cel mai spectaculos fel de mâncare (orez cu pui servit într-o jumătate de ananas), o Som Tum (salată de papaya)- un fel de mâncare foarte fresh, ai putea spune, fără să greșești, că deții-n farfurie toată frumusețea Thailandei. Sau, poate, un pește la grătar ori o caracatiță (sau orice alte fructe de mare preferi) pe băț, ori, doar un simplu coconut milk curry... Că doar totul aici se învârte-n jurul ananasului și al cocosului. Chiar și masa dintre ani!

Când vine vorba de Thailanda, mi-e greu să mă rezum numai la o singură destinație- v-aș lua cu mine în Bangkok vreo 2-3 zile dar restul concediului aș sta în Krabi, una dintre cele mai spectaculoase zone și cel mai bine promovate din Thailanda. Aș vizita, cu siguranță, și stațiunile de pe plajă (Ao Nang sau Railay-Krabi) și bineînțeles că voi explora paradisurile tropicale din Marea Andaman făcând snorkelling sau island hopping. Plaje edenice cu nisip alb, peisaje luxuriante, recifuri de corali, peșteri uluitoare, cascade și insule nepopulate- garantez că orice aventurier se va îndrăgosti iremediabil de Thailanda mea. 
Și de Marea Andaman, desigur! Pentru că am hotărât cu toți prietenii mei ca următoarea noastră destinație să fie fix pe partea cealaltă a acestei mări- în Chennai, al patrulea cel mai mare oraș din China.

Tu unde ai vrea să fii la trecerea dintre ani!? Ce locație tropicală te-ar încânta, ce insulă ți-ar surâde cel mai mult!? Sunt o mulțime de oferte speciale pentru Revelion, nu numai în Thailanda, cu discount-uri mai mari sau mai mici, ai de unde alege! Sper că te-a încântat propunerea mea și vei lista Thailanda în multitudinea de oferte speciale Revelion la care, cu siguranță, te-ai gândit deja. De fapt, orice destinație ai avea în vedere, pentru un sejur de vis și experiențe de neuitat, alege un Revelion Christian Tour! Descarcă lista pentru vacanțe exotice, printeaz-o și fă-ți bagajele cât mai repede!

Happy new year! 
Happy travels! 

#19 SuperBlog 2018

Niciun comentariu: