duminică

Un ten perfect hidratat și pe timp de iarnă




Pe lângă zăpadă și sărbători magice, iarna vine întotdeauna la pachet și cu câțiva "dușmani" redutabili ai sănătății și frumuseții pielii: vântul mușcător, temperaturile scăzute și căldura uscată din locuințe. Frigul produce contractarea vaselor sangvine, de aceea circulația sângelui se face mai greu, iar epiderma nu mai este suficient hrănită. Efectele se simt imediat, pentru că nivelul de grăsimi produse de piele este diminuat și hidratarea nu se mai face în condiții optime. Mai mult, procesul de reînnoire celulară are de suferit, fapt care duce la pierderea tonusului și a supleții tegumentului. Ca urmare, devine opac și își pierde strălucirea. La toate acestea se adaugă și deficitul de vitamina D și de serotonină, substanțe care se sintetizează mai greu iarna din cauza expunerii insuficiente la razele ultraviolete și la lumină. Carența de vitamina D conduce și ea la uscarea pielii, iar lipsa serotoninei accentuează aspectul obosit și devitalizat.

Deci... Nu uitați de îngrijirea tenului iarna! Dermatologii vorbesc mereu despre faptul că pielea trebuie protejată în sezonul rece de factorii externi, de vânt și ger. În caz contrar, tenul se deteriorează, pierde din tonus, din umiditate și astfel apar riduri mici pe față. Apariția ridurilor arată clar faptul că tenul este deshidratat, că are nevoie de protecție împotriva aerului rece și uscat. 

Cum ne îngrijim pielea în sezonul rece?


Iarna, tenul are nevoie de hidratare mai mult decât oricând, pentru că pielea devine uscată și ridată, mai tare chiar decât în sezonul de vară, din cauza soarelui. Pentru a ne întreține tenul în sezonul de toamnă-iarnă avem posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de produse cosmetice care ne pot ajuta pielea să se simtă bine și confortabil. Condiția alegerii unor produse de calitate este ca acestea să protejeze, să hidrateze și să hrănească tenul. Este foarte important să alegem un produs natural, care să aibă textura potrivită, un produs de îngrijire care să facă pielea noastră să arate bine în timpul iernii.

Care sunt calitățile produselor cosmetice de calitate pentru ten?


Textura acestor creme trebuie să fie potrivită tenului, să fie ca o emulsie fină, mătăsoasă, care să hidrateze pielea bine în sezonul rece. Se poate alege și o cremă cu textură bogată care poate hrăni foarte bine tenul și astfel acest lucru să îmbunătățească aspectul pielii. Indiferent că ai tenul uscat sau normal, pielea trebuie să fie bine hidratată pentru a fi protejată de ger și aerul uscat.

Crema de față trebuie să aibă o acțiune benefică asupra tenului, să hidrateze și să hrănească epiderma, să catifeleze pielea și să redea semnificativ luminozitatea și suplețea tenului. Prin folosirea unui produs de calitate trebuie să se vadă mici rezultate chiar de la prima aplicare, iar treptat, în câteva zile să se observe clar o schimbare mai mare, pielea să-și regăsească frumusețea, luminozitatea și prospețimea. 

Pentru îngrijirea pielii în sezonul de iarnă se recomandă folosirea unor creme hidratante mai ales seara. Produsele pentru ten trebuie să fie de calitate, să aibă proprietăți nutriționale, calmante și intensiv hidratante. Prin folosirea lor pielea devine vizibil catifelată, va străluci de prospețime, frumusețe și sănătate. Dimineața, în timpul iernii, nu este recomandat să se aplice o cremă hidratantă pe față deoarece apa cristalizează din cauza gerului și astfel apare roșeața pe față. Cel mai bine este ca hidratarea pielii să se facă doar seara, cu aproximativ o oră înainte de culcare. Pentru dimineață sunt indicate cremele grase naturale, sau uleiurile vegetale care sunt bogate în vitamine. 

Apidava pune la dispoziție o serie de produse cosmetice ideale pentru sezonul rece. Astfel, crema pentru ten sensibil, cu unt de cacao, ulei de argan, ulei de morcovi, ulei de galbenele, ulei esențial de lavanda, are un efect accentuat de protecție și crește rezistența pielii împotriva iritațiilor. Pielea din jurul ochilor se ridează prima, de aceea este indicat să folosiți pentru această zonă doar produse speciale, din ingrediente naturale. Cremele destinate acestei zone conțin mai multe elemente nutritive adaptate, care răspund mai bine nevoilor pielii fragile. 

De asemenea, pielea buzelor trebuie hidratată în permanență cu produse emoliente precum balsamurile de buze sau cu rujuri care conțin ingrediente intens hidratante. Balsamul de buze pe baza de miere de la Apidava este special conceput ca un tratament intens de hidratare a buzelor, mai ales pentru perioada de iarnă.

Și pielea mâinilor este afectată de temperaturile scăzute și își poate schimba în mod dramatic aspectul. Iarna, pielea mâinilor se poate usca, poate crăpa, poate deveni violacee și se poate umfla din cauza frigului. De aceea, dermatologii recomandă protejarea cu mănuși, precum și folosirea unor creme hidratante și emoliente speciale pentru mâini, care se aplică de câte ori este nevoie, chiar și din oră în oră. În special iarna, eu folosesc săpunul cu miere și lăptișor de matcă care ajută la hidratarea pielii uscate, având și un rol de intensificare a procesul de refacere naturală a celulelor, creând, în același timp o piele cu un aspect tânăr și catifelat.


Produsele Apidava se pot cumpara de pe www.honey-land.net. Dar, bineînțeles, ele pot fi achiziționate și din diferite alte magazin online sau fizice, cu produse apicole, naturale (de pildă, Farmaciile Bebe Tei, magazinele tip plafar Floare de Colt și RemediaVert).

Niciun comentariu: