vineri


Marketing eficient cu costuri reduse





Găsirea celor mai bune idei sau strategii de marketing pe care le poți implementa pentru a-ți crește afacerea poate fi destul de dificilă. Marketing-ul își face treaba atunci când reușește să convingă oameni. E complicat tocmai pentru că unii dintre noi pot fi convinși numai cu ajutorul cifrelor, al prețurilor, al caracteristicilor unor produse iar alții, dimpotrivă, sunt impresionați mai mult de forme, culori, imagini, ritm. Mesajul de marketing va fi întotdeauna eficient doar dacă se adresează ambelor tipuri de oameni; de fapt, e indicat să se țină cont de acest dualism când se elaborează (sau aprobă) mecanismul oricărei activități de marketing. 

Cadourile promoționale ca strategie de marketing


Acordarea de produse personalizate este strategia de marketing cea mai des întâlnită. Prin această metodă, produsele ajung în atenția potențialilor clienți, oferind o expunere foarte mare ce va garanta loialitatea clienților. Tocmai de aceea obiectele promoționale sau cadourile promoționale au un impact pozitiv pe termen lung, în special asupra clienților. Dacă dorești să îmbunătățești imaginea firmei sau să construiești relații puternice în mediul afacerilor, articolele promoționale reprezintă soluțiile adecvate.

Promovarea afacerii tale cu ajutorul cadourilor promoționale reprezintă una din cele mai bune metode prin care te faci cunoscut și apreciat, prin care îți poți fideliza clienții, poți mări portofoliul de clienți sau chiar să atragi noi parteneri. Doar tuturor ne place să primim câte ceva gratuit. Și, oricât ai spune că ești diferit, psihologia te poate contrazice. Dacă este folosită corect, acestă idee de marketing poate fi o sursă constantă de potențiali clienți și te va face și mult mai cunoscut, într-un timp relativ scurt. 


De altfel, produsele promoționale sunt importante pentru promovarea oricărui tip de afaceri. Toate companiile, fie mari sau mici, recunosc importanța acestor produse, în special pentru creșterea numărului de clienți aflați pe o piață concurențială. Orice produs primit cadou într-un ambalaj de înaltă calitate le va atrage atenția celor care-l primesc, asupra companiei. În general, aceste produse au imprimat logo-ul și mesajul de marcă al companiei, căci, de fapt, scopul întregii campanii din spatele distribuirii de produse promoționale nu este altul decât acela de a stimula interesul potențialilor clienți. 

Cadourile promoționale pot asigura succesul afacerii tale


Majoritatea comercianților urmează aceeași regulă în campaniile de promovare: aceea de a oferi produse pe care clienții să le poată utiliza zilnic. În această categorie putem include pixuri, calendare, agende, umbrele, șepci, sticle de apă etc. N-aș afirma niciodată că acestea sunt cadouri promoționale nașpa; cu toate acestea, eu i-aș sfătui pe cei care își doresc un marketing de succes să elaboreze și să implementeze o strategie creativă și să aleagă produse care nu sunt doar utile, ci și unice și de înaltă calitate, pentru a avea un impact mai bun și de mai lungă durată.

Cu un buget mic, orice produs promoțional se poate transforma în cadou corporate, și nu orice fel de cadou, ci un cadou util. Să-ți explic cum stă treaba: orice produs promoțional pe care îl vei personaliza cu un logo și-l vei face cadou, îți va aduce numeroase beneficii. Dacă acel cadou va fi folositor și pe placul celui ce l-a primit, cu siguranță își va duce aminte de brand și, instinctiv, va achiziționa de la tine produsele de care are nevoie. Dacă cadoul nu-i va fi pe plac, cu siguranță îl va oferi - unui coleg, unui prieten sau membru al familiei. Așadar, indiferent de situație, vei avea de câștigat, pentru că brandul oricum va circula și va creea notorietate.



Hai să-ți dau un exemplu: sacoșa și geanta cu care te duci în oraș, la cumpărături - poate fi un excelent produs promoțional pentru că este folosit aproape în fiecare zi și astfel îți promovează logo-ul companiei. Recunoașterea brand-ului înseamnă, de fapt, că oamenii îți pot identifica instantaneu compania și produsele în momentul în care au văzut sigla. Astfel de produse de calitate ajută consumatorii să rămână în legătură cu un anumit brand. Nenumărate studii au arătat  că 89% dintre consumatori pot să își reamintească compania care le-a oferit un produs personalizat în ultimii doi ani.

Deasemenea, ți-aș recomanda să încerci și cu bluzehanorace sau tricouri cu mesaje. Acestea sunt articole pe care le purtăm zilnic la job, la antrenament sau la plimbările în oraș și, astfel, o mulțime de persoane vor vedea mesajul pe care-l promovează. 

Pentru a face cadouri cu adevărat unice și speciale, poți oferi și ambalaje personalizate. De fapt, orice produs promoțional ambalat într-o cutie, plasă sau hârtie personalizată va ajuta promovarea brandului tău în mod eficient și sigur. Este important ca o companie să urmărească cu atenție modificările în domeniul de activitate, în piață și în mijloacele prin care își poate face cunoscută imaginea și produsele sau serviciile pe care le oferă.

Dacă ai fost atent la ce ți-am spus, cu siguranță vei ști unde să cauți cadouri promoționale de calitate care să te ajute la catapultarea marketingului la un nivel superior, într-un timp foarte scurt.


Articol Spring SuperBlog 2020

Niciun comentariu: