luni


Accidente și avarii- Ajutorul de care ai nevoie, oriunde te-ai afla






Nimeni nu-și dorește să fie implicat într-un accident rutier, însă, cu toate acestea, zilnic se întâmplă tot felul de accidente: ba din cauza vitezei prea mari, a neatenției la volan, a alcoolului sau a substanțelor psihoactive, a oboselii sau a agresivității din trafic. Din fericire, majoritatea accidentelor se încadrează în categoria ,,accidente ușoare”- adică șoferul și pasagerii din vehiculele implicate în coliziune nu au suferit răni (nici măcar minore), ci doar panică și câteva zgârieturi.

Ce spune legislația despre accidente ușoare?


Viața de șofer nu e întotdeauna ușoară, pentru că uneori pot apărea tot felul de situații care ne pun în dificultate și, oricât de atent este un conducător auto, oricât de experimentat ar fi în tainele condusului, traficul implică un număr foarte mare de persoane, dar și situații imprevizibile. Așadar, cunoașterea în detaliu a cadrului legislativ și a opțiunilor care ne stau la îndemână sunt două aspecte deosebit de importante. 

Legislația în vigoare spune că un accident ușor trebuie să îndeplinească două condiții esențiale. Cea mai importantă dintre acestea spune că pagubele rezultate în urma accidentului trebuie să fie doar de natură materială. Cea de-a doua condiție presupune ca măcar unul din vehiculele implicate în accident să fi fost în mișcare în momentul producerii accidentului. Legea stipulează ca termen de declarare a accidentelor ușoare maxim 30 de zile de la producere, iar depășirea acestuia poate duce la amenzi sau chiar pierderea permisului.

Zilele trecute prietenul meu a fost implicat într-un astfel de accident, fiind victima unei decizii neinspirate luate de către un alt șofer. Amicul meu n-a pățit nimic grav, doar câteva vânătăi și zgârieturi ușoare, dar mașina lui... nu mai dădea niciun semn de viață. Fiind conștient că se afla într-o situație extrem de neplăcută și va avea nevoie de asistență rutieră, mi-a cerut ajutorul imediat, eu având parte, anual, de cel puțin 3-4 astfel de evenimente rutiere. Majoritatea nu din vina mea. ;) 
Uneori traseul cotidian către serviciu mai îmi este întrerupt de o tamponare, o zgârietură, o atingere nedorită în trafic... Gândiți-vă, numai, că nu este deloc plăcut să-ți descoperi mașina avariată în parcarea blocului... Ei, bine! Eu am avut parte și această ,,plăcere”...

Când avem nevoie de asistență rutieră?


Asistența rutieră este un serviciu de service auto destinat autovehiculelor prin care companii specializate asigură intervenția rapidă în cazul unei defecțiuni tehnice a mașinii, motocicletei sau bicicletei și are ca scop repararea ei la locul incidentului. Dacă problema nu poate fi remediată pe loc se va apela la serviciul de tractări auto pentru transportarea vehiculului la un service auto. Numeroase firme specializate în tractări auto și asistență rutieră oferă serviciul de intervenție în schimbul unei sume de bani care se va plăti după remedierea defecțiunii. Firmele de asistență rutieră intervin în situația în care este nevoie de tractare auto, vehiculul a rămas fără curent în baterie sau a apărut o defecțiune la motor, trebuie schimbat un cauciuc, vehiculul a rămas blocat în zăpadă sau a rămas fără combustibil.

Reține 021 9111! Este numărul pe care ar trebui să îl știi în caz de accident rutier


Revenind la prietenul meu, știam și eu cât de frustrant este să nu-ți pornească mașina, mai ales dacă te afli în mijlocul câmpului, cum era el acum. Avea nevoie urgentă de ajutor și, din fericire, știam că, sunând la 0219111, va avea acces, la nivel național, la toate serviciile necesare: platformă, tractare, depanare, asistență rutieră și auto de înlocuire. În cazul lui, fiind parte păgubită în accident, va beneficia fără niciun cost de auto de înlocuire, costul fiind decontat de asiguratorul șoferului vinovat. 

Ce stă în spatele numărului de telefon 021 9111?


* Asistență rutieră 24/7 în România și în Uniunea Europeană;
* Toate serviciie necesare: tractare, depanare, auto de înlocuire, Door to Door și repatriere;
* 16 platforme proprii disponibile la nivel național și o rețea de parteneri cu experiență în domeniu;
* Peste 70.000 de tractări și 200.000 de mașini gestionate în 14 ani de experiență;
* Auto de înlocuire asigurată printr-o rețea națională de peste 40 de agenții de închirieri mașini, dintr-o flotă de peste 9000 de mașini cu vârstă medie de un an;
* Personal specializat;
* Toate serviciile accesibile printr-un singur număr de telefon pentru a salva timp și a rezolva eficient și fără stres situațiile neplăcute.

Apelând acest număr, șoferii păgubiți pot beneficia și de asistență rutieră, platformă, tractare, depanare și auto de înlocuire. Pot afla foarte ușor care sunt pașii de urmat într-un accident, în funcție de tipul acestuia, cum să completeze o constatare amiabilă, condițiile necesare pentru a obține o auto de înlocuire și pașii pe care trebuie să îi parcurgă, inclusiv avantajele utilizării acestui serviciu și multe altele. 

Vezi aici un scurt video de prezentare:




Tu știai că ai acest drept prin lege? 


Sub 1% din șoferi știu asta. 


Dă informația mai departe și apropiaților tăi!





Articol Spring SuperBlog 2020


Niciun comentariu: