marți

Câteva sfaturi utile pentru a vă vopsi acasă părul, ca la salon





Cum să te vopsești corect acasă?



Odată cu închiderea frizeriilor și saloanelor de înfrumusețare, românii sunt nevoiți să se îngrijească numai acasă. Deși multor femei le era teamă să se vopsească singure, gândindu-se că își vor distruge părul sau că nuanța nu va ieși uniformă, n-au avut de ales și au apelat la sfaturile prietenelor, rudelor sau ale coafezelor, pentru a reuși. Pentru a avea rezultate perfecte și pentru a obține un păr sănătos, cu o culoare frumoasă eu te sfătuiesc să ții cont de câteva sfaturi. Colorarea podoabei capilare, în funcție de tendințele care te pun în valoare, este un procedeu în trei pași, ușor de realizat și cu un succes garantat.

1. Găsirea nuanței potrivite  
O culoare perfectă a părului scoate în evidență tenul și ochii, care vor străluci în compania noii culori. Aceasta trebuie să fie cu cel mult două nuanțe mai deschisă/ mai închisă față de culoarea naturală a părului. Nu opta niciodată pentru o schimbare radicală a nuanței, în special atunci când vrei să te vopsești acasă. Evită schimbările dramatice de look, precum trecerea de la brunet la blond. Orientează-te către o culoare cu doar două tonuri mai deschisă sau mai închisă decât culoarea ta naturală. Nu te lăsa influențată de modelul de pe cutie, consultă ghidul culorilor menționate pe ambalaj, care indica nuanțele de par cărora vopseaua li se adresează.  Kit-urile pentru vopsitul acasă sunt recomandate pentru intensificarea culorii tale naturale sau pentru trecerea la o alta nuanță, diferită cu doar câteva nuanțe, dar și pentru acoperirea firelor albe. 
Atunci când alegi o culoare, trebuie să respecți cel puțin trei reguli astfel încât să îți dai seama care e cea mai potrivită nuanță de păr pentru tine.
- pentru o culoare naturală, nu te depărta cu mai mult de 2-3 nuanțe de culoarea actuală
- dacă oscilezi între două nuanțe. alege nuanța mai deschisă
- stabilește ce tip de ten ai și alege cea mai bună culoare pentru nuanța pielii.


Sfat: Dacă părul trece de linia umerilor și are tendință de uscare, asigură-te că vei pune în coșul de cumpărături două cutii de vopsea. Oricum, dacă rămâi cu o cutie în plus, o poți păstra pentru data viitoare.

2. Trucuri pentru o vopsire eficientă a părului
Protejează pielea de vopsea aplicând o cremă grasă pe conturul părului și mai ales pe urechi. Lămâia, spirtul sau șervețelele speciale te ajută să îndepărtezi petele, însă epiderma va avea de suferit și stă în puterea ta să eviți această suferință.
Fă un test de alergie. Te rog, nu glumi cu acest detaliu, pentru că alergiile există și, dacă ți se întâmplă, te poți alege cu arsuri pe scalp și chiar chelire în zonele afectate. Ia puțină vopsea din tub cu degetul, n-o amesteca cu oxidantul și aplic-o după ureche. Ideal este să lași produsul acolo 24 de ore.
O regulă la fel de importantă este ca părul să nu fie proaspăt spălat. Pare straniu, însă grăsimea va apăra atât scalpul, cât și părul de deshidratare! El trebuie să fie nespălat de cel puțin două zile înainte de vopsire. Nimeni nu spune că vopsirea nu va avea un rezultat bun altfel, însă e bine să ne gândim și la integritatea scalpului.
Amestecă vopseaua într-un bol de plastic, în niciun caz metalic, și cu o pensulă (nu cu periuța de dinți). Nu uita de mănuși, o folie de plastic, clipsuri – pentru a separa șuvițele de păr și un pieptene, dacă vrei să uniformizezi cu el culoarea.
Este necesar să citești integral instrucțiunile: fiecare kit pentru vopsire este diferit și vei afla, astfel, cum să combini și să aplici vopseaua corect, precum și timpul necesar pentru ca aceasta să își facă efectul, înainte de clătire. Nu uita să folosești o pereche de mănuși chirurgicale, pentru a nu-ți păta pielea.

3. Îngrijește-ți părul, după vopsire
După vopsire, protecția este esențialăGamele special create pentru părul vopsit conțin agenți puternic hidratanți, cu rol important în protejarea, menținerea culorii și regenerarea firului de păr. Aplică întotdeauna balsam și, de două ori pe săptămână, un tratament special pentru refacerea părului. Pentru a obține întotdeauna rezultate foarte bune pentru păr, te sfătuiesc să-ți răsfeți părul cu ajutorul produselor din gama Gliss: șamponul pentru menținerea culorii, balsamul pentru o pieptănare ușoară și, la fiecare a treia spălare, folosește masca de păr pentru o îngrijire suplimentară. Întreaga gamă Gliss oferă intensitate vibrantă culorii și protejează culoarea până la 12 săptămâni.


După cum vedeți, procedura de vopsire a părului acasă nu este atât de complicată, cum pare la prima vedere. Trebuie doar să respectați toate regulile, instrucțiunile de pe ambalaj și micile, dar importantele sfaturi enumerate mai sus.

Fiți frumoase și sănătoase cu GLISS!





Niciun comentariu: