sâmbătă


 eToys.ro te ajută să învingi plictiseala celor mici





Conexiunea socială este esențială pentru supraviețuirea umană, iar auto-izolarea sau carantina nu sunt, tocmai, favorabile acesteia. Din cauza pandemiei de coronavirus, mulți dintre noi stau numai în casă, protejându-ne atât pe noi, cât și pe ceilalți. Părinții sunt cei care simt cel mai puternic provocarea acestor zile, căci nu pot scoate copiii în parc sau în alte locuri în aer liber și cei mici se pot plictisi foarte ușor, iar când jocurile sunt limitate în interiorul casei, este nevoie oricând de idei de activități și experimente pe care le putem face repede și ușor. Dar trebuie să stăm în casă și trebuie să învățăm să ne adaptăm, să ne organizăm și mai ales să rămânem optimiști și calmi. Oricât ar fi de tentant, nu scoateți copiii în spații publice! Nu îi scoateți pentru că riscați prea mult și fără sens.

Părinții trebuie să se gândească, în primul rând, la siguranța și sănătatea lor și a copiilor lor, a bunicilor și a altor rude. Trebuie să dea dovada de responsabilitate și să trateze cu seriozitate situația actuală și importanța menținerii sub control a numărului de cazuri cu infecție COVID-19. Trebuie să înțeleagă și să respecte măsurile de prevenție anunțate de autorități, să evite pe cât posibil locurile aglomerate și, în plus, să continue să acorde importanță crescută regulilor de igienă și măsurilor de curățare și dezinfectare a propriilor locuințe. Prevenția este extrem de importantă în limitarea oricărui tip de infecție respiratorie, cum este infecția COVID-19.


Profitați de această perioadă pentru a întări relația părinte-copil!


De câte ori nu ni s-a întâmplat să fim la birou, în ședințe sau în deplasări și să ne fi dorit să fim acasă împreună cu familia și cu cei dragi? De câte ori nu ne-am gândit că avem nevoie de mai mult „timp de calitate" alături copii noștri, fără să fim presați de temele de la școală, de programul nostru încărcat și de problemele noastre cotidiene? Ei bine... acum, acesta este TIMPUL în care putem să ne demonstrăm că avem încă abilitatea de a ne adapta la situații noi și nu în ultimul rând, că în mod real aveam nevoie de o pauză din activitățile curente pentru a petrece timp cu familia.


Părinții trebuie să gândească creativ pentru a-și implica și atrage copiii în diferite activități/jocuri de familie. De exemplu, încurajați copiii să vă ajute la prepararea mâncării, la curățenie sau puteți să desenați împreună. Cei mici au o energie debordantă, însă se plictisesc repede de orice sarcină, nu vor să stea prea mult timp în casă și nu acceptă sub nicio formă reguli. Profitați de pandemie și jucați-vă cât mai mult împreună, alegeți jocuri pentru copii care să îi țină cât mai mult timp ocupați și concentrațiSecretul este să trăim în PREZENT și să găsim soluții astfel încât să ne simțim bine ACUM. Nimeni nu știe exact ce o să fie mâine și dacă astăzi ne consumăm energia gândindu-ne la ce o să fie sau cum o să se întâmple, de fapt, ratăm momentul prezent. 
Nouă ne place foarte mult Jenga (un joc cu blocuri din lemn pe care le pui unul peste altul sub formă de turn și extragi, apoi, pe rând câte unul, încercând că nu dărâmi construcția), Fazan (unul dintre cele mai cunoscute jocuri pentru copii și adulți, extrem de ușor de jucat, care presupune doar comunicare), jocurile de mimă și jocurile cu cărți (Macao, Tabinet, Șeptică), Monopoly (am încercat să le explicăm copiilor ce urmări economice poate avea această perioadă), facem puzzle-uri cu peste 500 de piese, origami și multe, multe alte jocuri care îi ajută pe copii să nu se plictisească și să se dezvolte, totodată. Multe din jocurile și jucăriile noastre sunt de la eToys- un magazin de jucării online care are cele mai noi jocuri și jucării originale de la cele mai renumite branduri.

Izolarea/ carantina - perioadă fructificată

Să stați acasă cu cei mici este cu siguranță pe placul copiilor, care vă vor copleși cu multă atenție și iubire zilele acestea. Chiar dacă este o perioadă dificilă, cu răbdare și multe, multe jocuri distractive, o vom putea depăși. Iar dacă investiți zilele astea timp de calitate și energie, fiind adevărați parteneri pentru copiii voștri, veți avea numai de câștigat: timpul va trece mult mai repede, vă veți relaxa fără să vă dați seama și, cu siguranță, veți avea mai multă energie și inspirație când vă veți întoarce la muncă. În plus, nu veți avea timp să vă încărcați cu energia negativă a știrilor, vă veți ține copiii activi, astfel încât ei să nu devină obositori pentru că sunt plictisiți, construindu-vă, totodată, și o relație mai armonioasă cu cei mici.



Niciun comentariu: