joi

Magazinul online - o afacere care produce bani și pe timp de criză




Omenirea se confruntă cu o situație specială: coronavirusul s-a răspândit peste tot în lume și din această cauză piața a devenit din ce în ce mai lentă și, inevitabil, criza financiară pare să ne bată cât de curând la ușă… Romania (și nu numai) trece acum printr-o perioadă ușor tulbure din punct de vedere economic, și, mai ales cei care vor să-și deschidă o afacere nouă, sunt mult mai prudenți cu banii lor. Chiar și așa, există câteva idei de afaceri care pot să producă bani în România și pe timp de criză. Căci, mai devreme sau mai târziu, vom depăși cu bine această perioadă și omenirea va trece cumva (și) de această criză. Important este, însă, cum anume o va face! 

Se știe că pentru orice afacere cea mai importantă este profitabilitatea. Căci, la urma urmei, scopul oricărei entități private este să obțină un plus față de serviciile oferite sau să vândă produse la un preț mai ridicat față de cel de achiziție. Lucrurile sună relativ simplu la prima vedere, însă antreprenorii au întâmpinat mereu tot felul de provocări atunci când au pornit pe acest drum și acum, această perioadă, amplifică temerile tuturor. 

Cu siguranță, oamenii de afaceri inteligenți nu numai că vor depăși această criză, dar vor găsi și metode de a transforma aceste momente dificile în creștere efectivă. Istoria ne-a dezvăluit, de-a lungul timpului, numeroase exemple de companii care au fost suficient de rapide și flexibile pentru a recunoaște apropierea unei crize, reușind să o folosească în beneficiul lor, astfel încât, o dată ce criza a luat sfârșit, nu numai că și-au păstrat activitatea, dar au și generat creșteri semnificative pentru următorii câțiva ani.

Pentru mulți dintre noi, în această perioadă, soluția a fost una singură: paralizie totală, înghețare totală a tuturor planurilor: nimeni n-a mai cumpărat ce-și dorea: nici mobilă de dormitor, nici mașini sau unelte, n-a mai cumpărăm nimeni teren la țară pentru agricultură sau pentru locuință. Cu toate acestea, deși cei mai mulți dintre noi cred că peste criză trecem doar dacă încetăm orice formă de cheltuieli, trebuie să conștientizăm că totul diferă de ideea de investiție. Altfel spus, este o mare diferență între cheltuieli și investiții. Și exact asta am de gând să fac eu în această perioadă: să investesc banii într-un proiect care are șanse să crească, să se dezvolte și să-mi ofere, pe viitor, independență financiară și, mai ales, profiturile de care am nevoie.


O idee de afacere pe timp de criză (pandemie): cum să deschizi un magazin online 


Magazinul online reprezintă una dintre afacerile pe care le putem demara și administra de acasă, de la domiciliul personal. De asemenea, dacă nu avem pretenția să ne deschidem un magazin online care să rivalizeze cu eMAG sau Elefant, avem șansa să dăm start-ul unei afaceri cu investiții bănești minime, extrem de mici și să conducem afacerea pe cont propriu, fără salariați. Există numeroase magazine online care funcționează cu ajutorul unui singur angajat: proprietarul. Desigur, stocul este limitat, livrările merg mai greoi, design-ul poate că nu este genial și platforma mai poate avea câteva bug-uri. Esențial este că și acesta este un start-up și mai ales pe timp de criză, ne ajută enorm să rămânem cu ceva bani în buzunar la finalul lunii și să nu ne îngropăm în datorii imense! Iar dacă ai norocul să găsești o platformă prietenoasă, totul poate merge ca pe roate! Gomag, de exemplu, este o platformă eCommerce pe care rulează peste 1300 de magazine online, ce oferă clienților săi o mulțime de funcționalități pentru a vinde cât mai eficient. Cu ajutorul Gomag, fiecare magazin este optimizat pentru a oferi o experiență deosebită celor care îl accesează atât de pe telefonul mobil, cât și de pe tabletă sau PC. Totodată, Gomag oferă o serie de instrumente de marketing partenerilor pentru a vinde online și pune la dispoziție zeci de opțiuni care contribuie la creșterea vânzărilor acestora.


Consider că magazinul virtual sau online​ este, înainte de toate, o afacere profitabilă. Spre deosebire de magazinul fizic, acesta prezintă o serie de avantaje. În primul rând costurile mult mai mici. Se elimina cheltuielile pentru chirii, rafturi, vitrine, angajați, depozit și lista poate continua. Totodată, un magazin online are o piață de desfășurare incomparabil mai mare: întreg internetul poate vizualiza ce oferim în magazinul nostru. Se poate, deci, este perfect posibil! 

Gomag- partenerul meu de încredere


Gomag este o platformă ce oferă partenerilor tot ceea ce au nevoie pentru a vinde online, astfel încât să ofere o experiență cât mai plăcută tuturor clienților și pune la dispoziție o serie de teme pentru ca fiecare partener să își poată personaliza aspectul magazinului așa cum dorește. Pe Gomag există o mulțime de tipuri de magazine online pe care le putem deschide cu investiții minime: fashion, beauty, jucării, bebe, IT&C, electronice, auto, produse naturiste, sport, accesorii, unelte, produse pentru evenimente, florărie, librărie, design interior, mobilier, hobby, produse unice, handmade, casă&grădină etc. 


Magazinul meu online va fi dedicat hobby-ului meu: apicultura și va avea ,,pe raft” tot ce îi trebuie unui stupar adevărat: afumătoare, echipamente de protecție, feronerie apicolă, hrană pentru albine, accesorii pentru stup, dălți, centrifugă, ambalaje apicole, biostimulatoare și suplimente pentru albine. 

Întotdeauna am considerat că trebuie să conștientizăm cu toții faptul că avem nevoie de un nou gen de industrie apicolă pentru a ține pasul cu inovațiile tehnologice și progresul științific. E vorba de apicultura urbană, un nou hobby ce a luat amploare și în marile orașe ale lumii. Pe acoperișuri, terase sau în grădinile personale, pasionații de apicultură îngrijesc albine, chiar și în cele mai mari metropole ale lumii: Paris, Londra, New York. Pentru mine, a avea un stup cu albine în oraș, a fost una dintre dorințele pe care le-am avut de copil, trăindu-mi aproape toată copilăria la bloc. Ne-am mutat de curând la casă și nu a mai fost nevoie să caut soluții, însă recunosc că un astfel de hobby m-ar tenta și acum, când pot să-mi vizitez stupina de la țară în orice weekend.

Oare există stupari urbani care îngrijesc albine în marile orașe ale României sau acest hobby încă nu a avut curajul să apară la noi!? Mi-ar place să cunosc cât mai mulți români cu povești interesante despre apicultura urbană.



Niciun comentariu: