duminică

CUM SĂ-ȚI ORGANIZEZI RAPID ȘI EFICIENT BUCĂTĂRIA CU ELECTROCASNICELE POTRIVITE






    Cu toții ne dorim o bucătărie cât mai eficientă, mai ales cei care adoră să gătească. O bucătărie eficientă, însă, implică o serie de reguli și de soluții, mai mult sau mai putin inedite, care pot duce la o fluidizare extrem de mare a fiecărei activități din acest spațiu de lucru și, evident, la preparate delicioase, zi de zi. Modul în care organizezi aparatele de bucătărie depinde de numeroși factori, de la designul casei, preferințele în materie de amenajări, tipul de bucătar care ești și numeroase alte aspecte. Un lucru este clar, bucătăria este un spațiu cu trafic intens în care membrii unei familii își petrec o mare parte din timp. Indiferent că te numeri printre persoanele care petrec mult timp în bucătărie sau nu, este important ca aceasta să fie atent organizată, pentru a-ți ușura munca. Eficiența unei bucătării este dată, în primul rând, de modul în care sunt așezate aragazul, chiuveta și frigiderul, dar și de electrocasnicele potrivite. Dacă îți dorești o bucătărie modernă și practică, în același timp, care să îți ofere atât un aspect vizual plăcut și curat, dar și eficiență maximă, atunci trebuie să respecți câteva reguli esențiale.

    Schema de organizare a bucătăriei depinde de fiecare persoană, de regularitatea cu care aceasta folosește anumite aparate, dar și de spațiul de depozitare și dimensiunile acestuia. O bucătărie organizată atent, pe lângă faptul că-ți oferă un confort sporit are și un aspect mult mai aranjat și mai atrăgător. Pentru a folosi spațiul cu și mai multă eficiență, produsele incorporabile sunt o alegere foarte înțeleaptă. Un cuptor incorporabil, o plită, un aragaz sau o hotă incorporabilă te poate ajuta să păstrezi un design practic și modern în bucătărie, dar și să folosești fiecare centimetru din aceasta. 

    Bucătăriile au, în general, 3 elemente esențiale, în jurul cărora se învârte întreaga activitate a celor care își petrec timpul aici: frigiderul, aragazul și chiuveta. Astfel, este indicat ca fiecare piesă de mobilier să fie conturată în jurul acestor elemente. Cele 3 elemente trebuie să fie așezate la o distanță de maxim 3 metri între ele și eventual, dacă bucătăria permite, sa fie pe 3 laturi diferite ale acesteia, în așa fel încât sa formeze un triunghi. Scopul este acela de a te mișca liber și de a avea întotdeauna toate aceste elemente la îndemână. Cele mai folosite elemente sunt chiuveta și aragazul. Între acestea trebuie să existe un spațiu de lucru de minim 30 de centimetri, în așa fel încât să nu existe riscul de a stropi chiuveta cu ulei încins sau de a stropi aragazul cu apă. Chiar dacă este nevoie de un spațiu între cele două elemente, acesta nu trebuie să fie nici foarte mare, în așa fel încât să ai mobilitate în momentul în care gătești.


    Alegerea unei poziții pentru aragaz trebuie să țină cont de poziția hotei. Hota este responsabilă pentru absorbția mirosurilor neplăcute din bucătărie și ajuta la păstrarea aerului proaspăt și curat în încăpere. Simplu de folosit, foarte eficientă și ușor de integrat în orice design, hota te poate ajuta să ai grijă de bucătăria ta și să te bucuri de un spațiu care să-ți satisfacă toate dorințele. Este foarte important ca aceasta să nu străbată întreaga bucătărie, deoarece nu este nici estetic și nici practic. De asemenea, alături de hotă, țevile de gaz pot juca un rol foarte important în alegerea poziției pentru aragaz. Hota trebuie să îmbunătățească stilul bucătăriei, să se contopească armonios cu celelalte elemente și să fie perfect funcțională, de aceea, alegerea hotei potrivite pentru bucătăria ta este un lucru ce nu poate fi neglijat. 

    Când alegi hota de bucătărie, nu uita de impactul decorativ, chiar dacă te vei focusa pe caracteristicile tehnice ale acestui aparat electrocasnic. În definitiv, fără o hotă de bucătărie cu putere mare, aromele, aburul și grăsimea s-ar îmbiba în pereți, în perdele, în tapițerii și în mobilier. Ca să nu mai vorbim de situația unei bucătării deschise către living - acolo este absolut obligatorie o hotă cu o mare capacitate de absorbție. 

    Indiferent ce hota de bucătărie achiziționezi, urmează cu strictețe instrucțiunile de montare și ține cont de distanța pe care e recomandat s-o păstrezi între hota și suprafața de gătit. În general, aceasta ar trebui să fie undeva între 65 și 75 cm, pentru ca aparatul să funcționeze la capacitate maximă fără să-ți afecteze vizibilitatea și spațiul de manevră atunci când gătești. Documentează-te cu atenție înainte să alegi o hotă de bucătărie și ține cont de informațiile de mai sus ca să te asiguri că alegi un produs performant și estetic.

    Când cumperi aparate electrocasnice, care să se potrivească tuturor nevoilor tale, este indicat să apelezi la firme consacrate, familiarizate cu toate caracteristicile unice ale produselor, astfel încât să ai siguranța că toate aceste electrocasnice se vor încadra corespunzător și vei obține un aspect omogen, un tot unitar.

    Bucătăria anului 2021 - Faber, lider în prospețime și calitatea aerului


    Pentru achiziționarea unei hote, sfatul meu este să aruncați o privire și la aparatele Faber - unul dintre producătorii de top de hote din lume, un producător pentru care designul, tehnologia și calitatea sunt cele mai importante elemente. Faber a reușit de-a lungul timpului să transforme hota dintr-un accesoriu umil de mobilier într-un element esențial din echipamentul de bucătărie – sigur, elegant și funcțional. De fapt, Faber este prima companie care a produs hote de bucătărie și este, încă, numărul unu, din punct de vedere al calității și cantității. Grupul Faber este deja prezent în 8 țări și pe 3 continente iar în Italia, de exemplu, una din două hote este produsă de Faber. 





Un comentariu:

Roxana spunea...

Super articolul, multumesc pentru recomandari!