miercuri

 Permite-mi să te mai iubesc puțin - Ela E.H.





An apariție: 2020

Autor: Ela E. H. 

Categoria: Literatura Română

Categoria: Romane de dragoste, Cărți romantice

Editura: CREATOR

Nr. pagini: 254


Pentru că mi-a plăcut ,,Iartă-mă că te-am iubit’’, am fost nerăbdătoare să îi citesc continuarea. Ela E. H. nu m-a dezamăgit nici de data aceasta, pentru că, în final, toate bolile sufletului meu și-au aflat răspunsuri vindecătoare în cadrul acestui roman. 

,,Permite-mi să te mai iubesc puțin” este apogeul maturității în iubire, dar iubirea iertătoare. Eroina trece prin schimbări extraordinare, găsește calea către fericire și, într-un final, învață să ierte. E un roman al vindecării complete, al regăsirii de sine. E o poveste de dragoste, abandon, frică, depresie dar mai ales vindecare, o poveste frumoasă ce are în centrul său femeia rănită, în ipostaza de iubită, soție, mamă. E un roman menit celor ce au suferit din dragoste, dar și celor care se tem de repercursiunile ei. În viață cu toții ne dorim să fim imuni la decepții, dar nu vom ști niciodată până unde poate ajunge căderea noastră psihologică. Și Ella E.H., cu ajutorul cuvintelor frumos împletite, tocmai asta face: ne arată că niciodată nu le vom ști dinainte pe toate; că mult mai simplu și mai bine e să înțelegem și să trecem prin această viață, prioritizându-ne.

,, De-aș fi putut să mai schimb viața, să mă reîntorc în punctul ăla din trecut, m-aș fi schimbat pe mine. M-aș fi iubit îndeajuns de mult și mai apoi l-aș fi iubit pe el. Căci nu poți să oferi ceea ce nu ai.’’

Acțiunea romanului curge lin și, practic, nici nu prea îți dai seama când ajungi la sfârșitul cărții. Treptat, Felicia trece prin schimbări extraordinare, o nouă sarcină, o nouă cale spre deschidere, terapii care o ajută să găsească calea către fericire, și cel mai important, învață să ierte și să se ierte pe sine însăși. Psihologia aplicată în cazul Feliciei oferă o pârghie ideală pentru vindecarea din suferința iubirii. 

Mi-au plăcut în mod excepțional mesajele de motivare-cuvinte ritmate, pline de tâlc ale Feliciei către cei care au rănit-o. Iar momentele de fericire familială, ce au fost surprinse magnific de autoare, mi-au dat o stare de confort și bună-dispoziție, numai imaginându-mi acest tablou.

Nu vreau să dezvălui povestea acestui volum, vreau să vă las să o descoperiți singuri și să trăiți cot la cot cu personajele toate trăirile lor, să simțiți toată durerea, disperarea, iubirea ce țâșnesc haotic și atât de zguduitor din rândurile cărții. 

Recomand această carte în locul multor cărți de dezvoltare personală, cu convingerea că este mai mult decât o lectură interesantă, e o pledoarie pentru viață, pentru iubirea de sine ca secret al armoniei și al echilibrului.

Poți verifica disponibilitatea romanului în librăria online Libris.ro.




Niciun comentariu: