joi

Ti-ai gasit sufletul pereche!?
-intrebari fara raspuns-


Intalnesc zilnic oameni care isi cauta “jumatatea”. Si o cauta cu multa daruire si sarguita. Ba chiar au facut din aceasta cautare scopul vietii. Departe de mine sa judec caci am trecut pe acolo, probabil tocmai din aceasta cauza recunosc atat de bine “etapa”.
Nu cautarea este insa problema, ci motivatia din spatele ei. Majoritatea cauta sufletul pereche in speranta ca, o data cu el, li se vor implini nevoile legate de siguranta, iubire si implinirea viselor. De fapt, in felul asta, nu ne cautam un partener ci pe cineva asupra caruia sa proiectam neimplinirile si nevoile noastre si pe care sa-l facem responsabil de ele.
Am o veste buna: daca va regasiti in randurile de mai sus si nu v-ati gasit inca “jumatatea” cautata – sunteti norocosi! Nimeni, absolut nimeni nu va poate aduce iubirea autentica in viata daca voi nu va iubiti neconditionat. Si nimeni, absolut nimeni nu va poate face sa va simtiti in sigurata atata vreme cat nu constientizati ca Esenta Divina din voi este singura capabila sa va protejeze necontenit. Si nimeni, absolut nimeni nu va poate implini visele daca voi singuri nu luptati pentru ele.
Mai exista inca o motivatie des intalnita – “Vreau sa ma faca sa ma simt special/a”. Adevarul este ca esti special/a, esti unic/a, esti perfect/a in felul tau. Dar este datoria ta sa constientizezi acest adevar, caci atata vreme cat nu-ti cunosti dimensiunea asta cum ar putea altcineva sa o cunosca, ba mai mult sa ti-o faca si tie cunoscuta?
Dorinta de a impartasi viata cu cineva este, cred eu, o caracteristica fundamentala a majoritatii oamenilor. Diferenta consta intre “a avea nevoie” sau “a dori” pe cineva in viata ta. Atunci cand esti in pace cu tine, cand iti oferi toata iubirea de care ai nevoie, cand stii ca esti special, cand nu mai ai nevoie de cineva din exterior sa-ti valideze lucruri de care tu te indoiesti, “cautarea” aceasta se transforma. Devine mai mult o asteptare plina de pace, caci stii ca la Timpul Divin Perfect lucruile se vor intampla in acord cu Binele Suprem.
Cand te muti din spatiul fricii in cel al iubirii, stii ca esti complet asa cum esti iar asta iti da libertatea sa fii tu insuti cel autentic conectat cu Sinele tau si prezent pe deplin sa observi si sa primesti ceea ce ti-a pregatit Divinitatea, in acord cu dorintele inimii tale.
Sufletul pereche? O utopie. Nu exista asa ceva! – spui resemnat, dupa ani de asteptare, ani de singuratate, obosit sa mai crezi ca vei gasi omul cu care sa iti imparti viata. Ba chiar te minti ca iti este mai bine singur, argumentand ca ai fi putut gasi pe cineva care sa nu te implineasca sufleteste si care doar te-ar fi facut sa suferi. Dar, uneori te invinovatesti pentru singuratatea ta, fiindca timpul in care nu te-a iubit nimeni te-a incarcat cu multe complexe. Te gandesti ca nu esti suficient de bun, de frumos, ca nu ai mare lucru de oferit, asa ca, de ce te-ar vrea cineva? Si uiti ca tot ceea ce ai nevoie pentru a te darui cuiva este sufletul tau. Uiti ca omul este dependent de iubire, ca nu este facut sa traiasca singur. Implinirile si dezamagirile trebuie impartite cu cineva, altfel, bucuriile le traiesti doar pe jumatate, iar tristetile dublu. Fiecare om, oricat de urat sau de frumos ar fi, oricat de bogat sau de sarac si oricat de tanar sau de batran, merita si poate avea pe cineva alaturi. “Prea tarziu” este doar o prejudecata, atunci cand este vorba de a intalni jumatatea sufletului tau.
Dar eu chiar cred in suflete pereche. Sufletul meu pereche exista undeva pe acest pamant. Deocamdata impart cu el acelasi cer. Trebuie doar sa fac primul pas catre el… si acest prim pas inseamna sa cred in existenta sa. Urmatorii pasi sunt renuntarea la prejudecati, cum ca ar fi prea tarziu, cum ca nu am fi suficienti de buni si de frumosi, cum ca nu am merita iubirea. Deschide-ti inima catre iubire! Cu inima deschisa poti crede, poti visa, poti primi iubirea.
Uneori idealizam acest suflet pereche si, tocmai pentru ca il idealizam, nu credem ca ar putea exista. Dar ce inseamna, de fapt, sufletul pereche? Omul perfect? Nicidecum. Este acel om care te completeaza si care face parte din profunzimea ta sufleteasca. Este sufletul care iți va darui fericire fara margini, iar uneori doar bucurii simple. Dar, uneori te va si intrista. (fara voia lui, poate)...Te va iubi asa cum esti, cu bune si cu rele, dar te va determina sa iți doresti sa devii omul care ar trebui sa fii, din iubire, fara sa-ți impuna si fara sa forțeze schimbarile. Te va iubi necondiționat: si bun si rau, si fericit si trist, si frumos si urat, pentru ca te va iubi pe tine, cu tot ce insemni. Te va pretui si nu te va face sa te simti neglijat/a, pentru ca va cunoaste nevoia ta de iubire.
Sufletul pereche? Se afla undeva in lumea aceasta pentru ca Dumnezeu a pregatit cate unul pentru fiecare om. Iar tu il vei intalni, negresit! Asa cum am facut si eu…

Niciun comentariu: